50 cent

lær nemt at spille på klaver her: 

baggrund for 50 Cent

50 Cent, hvis rigtige navn er Curtis James Jackson III, er en amerikansk rapper, skuespiller, producer og iværksætter. Han blev berømt i begyndelsen af ​​2000’erne med udgivelsen af ​​sit debutalbum, “Get Rich or Die Tryin'”, som var en massiv kommerciel succes og betragtes som et af de bedst sælgende rapalbum gennem tiderne.

Født den 6. juli 1975 i Queens, New York City, havde 50 Cent en vanskelig opvækst og var involveret i gadekriminalitet, før han forfulgte en karriere inden for musik. Han fik opmærksomhed med sine mixtapes og blev til sidst signet til Eminems label, Shady Records, og Dr. Dres Aftermath Entertainment.

Nogle af hans mest kendte sange inkluderer “In Da Club”, “Candy Shop”, “P.I.M.P.” og “21 Questions.” Han er kendt for sine grove tekster, unikke levering og hans evne til at blande street storytelling med iørefaldende hooks.

Ud over sin musikkarriere har 50 Cent også begivet sig ud i skuespil og optrådt i film som “Get Rich or Die Tryin'” og tv-serien “Power”. Han har også været involveret i forskellige forretningsprojekter, herunder investeringer i drikkevareindustrien, mode og tv-produktion.

Han er en fremtrædende figur i underholdningsindustrien og har haft en betydelig indflydelse på hiphop- og populærkulturens verden.

Efter at have forladt narkotikahandel for at forfølge en rapkarriere, udgav han sit debutalbum Guess Who’s Back Again i 2002. Han blev opdaget af Eminem og Dr. Dre og derefter signet til Interscope Records. Han har siden udgivet Get Rich or Die Tryin’ (2003), The Massacre (2006), Curtis (2007) og Before I Self Destruct (2009).

50 Cent har engageret sig i fejder med andre rappere, herunder Jay-Z, Ja Rule, The Game, Cam’ron, Fat Joe og Rick Ross. Han har også forfulgt en skuespillerkarriere og optrådte i den semi-selvbiografiske film Get Rich or Die Tryin’ i 2005, Irak-krigsfilmen Home of the Brave i 2006 og Righteous Kill i 2008. 50 Cent er en af ​​de rigeste hip- humlekunstnere, med en nettoværdi anslået til 440 millioner USD i 2008.

Før 50 Cent nogensinde indgik en større aftale, opbyggede han en betydelig fanskare i New York gennem underjordiske mixtapes. 50 Cent mødte Jam Master Jay fra Run-DMC og blev signet til sit label for at skrive al Jays musik. Efter at han havde forladt JMJ, skrev han under på Columbia Records i 1996. På dette pladeselskab udgav han Power of the Dollar og singlerne How to Rob og Ghetto Qua Ran. Columbia Records frigav ham fra pladeselskabet efter at være blevet skudt den 24. maj 2000.

Omkring dette tidspunkt havde Eminem hørt et af 50 Cents demobånd og udtrykte en enorm interesse for ham på MTV, ligesom Dr. Dre. Kort efter dette underskrev 50 Cent officielt til Interscope Records. Han var den første rapper, der skrev under på det fælles label, der ejes af Dr. Dre og Eminem. Den første sang, han udgav på denne plade, hed Wanksta og var med på 8 Mile-soundtracket.

I den første uge efter udgivelsen solgte hans debut “Get Rich Or Die Tryin'” 872.000 enheder – og nåede nemt guldstatus. Inden for den anden uge blev det Platinum (1 mil), og den 12. april 2004 certificerede RIAA det seks gange Platinum.

I 2005 fulgte han succesen med sit album Get Rich or Die Tryin’ med en ny udgivelse – The Massacre (oprindeligt kaldet St. Valentines Day Massacre indtil udgivelsesdatoen blev rykket tilbage). Den første single udgivet af denne, Disco Inferno, var et kæmpe hit – han fulgte dette hit op af udgivelsen af ​​Candy Shop og så igen med Just a Lil Bit.

I 2003 tillod Interscope Records 50 Cent at have sit eget label – G-Unit Records. Han signede først Lloyd Banks, Tony Yayo og Young Buck som de etablerede medlemmer af G-Unit Records. I 2004 havde Dr. Dre og 50 Cent underskrevet The Game under et joint venture.

læs mere her: 

50 Cent – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

50 cent cartoon
50 Cent