Rhythm and blues

Hør hvor Rhythm and blues her

Rhythm and blues (R&B) er en genre inden for populærmusikken, der opstod i USA i løbet af 1940’erne. Den kombinerer elementer fra blues, jazz, gospel og swingmusik. R&B blev oprindeligt brugt som en betegnelse for musik skabt af afroamerikanske kunstnere og var primært rettet mod et afroamerikansk publikum.

R&B-musik er kendetegnet ved dens rytmiske struktur, vokale præstationer og fokus på følelse og udtryk. Den omfatter ofte blød og soulful vokalstil, komplekse harmonier og en prominent brug af rytmesektionen, herunder trommer, bas og klaver. Tidlige R&B-kunstnere inkluderer Ray Charles, Sam Cooke og Ruth Brown.

I løbet af 1950’erne og 1960’erne blev R&B populær i mainstream-musikken og begyndte at påvirke rock and roll og popmusik. Med tiden udviklede genren sig yderligere og gav anledning til undergenrer som soul, funk og contemporary R&B. Kunstnere som Aretha Franklin, Stevie Wonder, Marvin Gaye og Whitney Houston har alle bidraget til at forme R&B og cementere dens indflydelse i musikverdenen.

I dag bruges betegnelsen R&B bredt til at beskrive forskellige stilarter inden for moderne populærmusik med soul- og funk-elementer. Det omfatter en bred vifte af kunstnere, der kombinerer R&B med andre genrer som pop, hip hop og elektronisk musik.

læs mere her: 

R&B Music Guide: The Evolution of Rhythm and Blues – 2023 – MasterClass

r og b

 

 

 

 

tjek hovedsiden:

https://musikonline.dk/

lær nemt klaver her