Rap

Hør rap her
Karakteristikarap music poster 1284 8238

Rap er en genre inden for musik, der er karakteriseret ved hurtige og rytmiske vokale udførelser, ofte ledsaget af en baggrundsmusik eller “beat”. Det er en af de fire elementer i hiphop-kulturen, der også inkluderer DJ’ing, breakdancing og graffiti.

I rapmusik fokuserer kunstneren, også kendt som en rapper eller MC (Master of Ceremonies) på at udføre rimene og rytmiske tekster, der ofte behandler sociale, politiske eller personlige emner. Teksterne kan variere fra at være meget underholdende og lette til at være dybt reflekterende og kritiske.

1970’erne

Rapping begyndte at vinde popularitet i Amerika i løbet af 1970’erne i Amerika som gadekunst, hovedsageligt af afroamerikanske teenagere. I løbet af 1973 udgav The Sugarhill Gang deres sang, ‘Rappers Delight’, som advarede genrens musikselskaber. Eksponeringen af ​​stilen skabte adskillige handlinger Run-DMC og N.W.A. Publikum begyndte at svulme op og udvidede horisonten til White rap-gruppen The Beastie Boys og den kvindelige rap-gruppe Salt’n’Pepa. Instrumenteringen af ​​denne æra omfattede 2 pladespillere og et mixerbord med langsomme og enkle beats. Fokus var mere på tekster.

1980’erne

Rap-kunstnere som Ice-T og Schoolly D startede krigen mellem østkysten og vestkysten “Gangsta Rap”. Denne type rap fokuserede i vid udstrækning på vold, der formede den livsstil og det miljø, disse rappere voksede op i. Ice-T udgav ‘6 in The Mornin’, som af kritikere betragtes som den første gangsta-rap-sang.

Fremkomsten af ​​østkyst/vestkyst hip hop oksekød fortsatte med Biggie og Tupac, der repræsenterede deres kyster og kulturer. Både Biggie og Tupac ophøjede begrebet gangsta-rap til det almindelige amerikanske publikum.

Gangsta Rap

Rapmusik begyndte at bevæge sig væk fra de historiebaserede tekster om sociale/økonomiske problemer og begyndte at fokusere mere på tekster baseret på at være gangster og skyde mennesker. Vold var også et hovedtema for teksterne til denne type rap.

I løbet af de tidlige 1990’er havde West Coast Gangsta Rap udviklet en undergenre – G-Funk. G-Funk har en karakteristisk lyd, som involverer melodiske synthesizere, langsomme hypnotiske grooves, dyb bas og en høj synthesizer-lead. Snoop Dogg havde en af ​​de største indflydelser på G-Funk med sin berygtede sang kaldet “Nuthin but a G Thang.”

Kontrovers og censur fra radiostationer var almindeligt, og det største eksempel på dette var rapgruppen N.W.A, en rapgruppe fra Compton Californien. Deres eksplicitte tekster, no-nonsense attitude og forstørrelse af kriminalitet repræsenterede alt, hvad gangsta rap stod for.

Dr. Dre udgav et af de mest indflydelsesrige Hip-Hop-albums nogensinde – The Chronic. Dette album populariserede G-funk til et almindeligt publikum og befæstede Dr. Dre som en af ​​de mest innovative kunstnere i sin tid.

2000’s 

Jay-Z og Eminem var to rappere, der holdt rapmusik sammen, sammen med 50 Cent og hans dominans i midten af ​​2000’erne. Jay-Z udgav sin hitsingle “Hard Knock Life”, som affødte det største hit i hans karriere på det tidspunkt. Han stolede mere på flow og ordspil og fortsatte med sin hang til minebeats fra de populære producere som Swizz Beatz og Timbaland.

Eminem på den anden side besluttede at skabe sit forræderiske alter-ego “Slim Shady”. Den sadistiske og voldelige karakter tillod ham at udtrykke sin vrede med tekster om stoffer, voldtægt og mord. Han havde verden på fingrene med udgivelsen af ​​hans album “The Slim Shady LP.” Dette åbnede en helt anden mulighed for rap for kunstnere.

50 Cent udgav sit debutalbum “Get Rich or Die Tryin”, beskrevet som det mest hypede debutalbum af en rapkunstner i et årti. Rolling Stone bemærkede dens mørke synth-grooves, buzzy keyboards og et funky bounce, komplimenteret af 50 og hans tilbagelænede flow.

læs mere her

tjek hovedsiden her

stsmall507x507 pad600x600f8f8f8

 

 

 

 

Video Games Lists
Literature Lists
Music Forum

100 Greatest Rap/Hip-Hop Artists
Of All Time
Home Music Lists Rap/Hip-Hop Artists
Criteria: These 100 Rap/Hip-Hop music artists of all time were chosen and ranked based on cultural and musical Influence, Impact, Originality, Popularity. Weighed in that order. All styles of Rap/Hip-Hop are included such as “Hardcore Rap”, “Gangsta Rap”, “Alternative Rap”, “Rock Rap”, “Underground Rap”, “Dirty South Rap” and many more.

Edited By: DDD Rap Forum
Last Updated: 2023-07-05Newly added names are in Red

Greatest Rap/Hip-Hop Artists
1. Run-D.M.C.
2. 2Pac
3. Public Enemy
4. Jay-Z
5. N.W.A
6. Grandmaster Flash & the Furious Five
7. The Notorious B.I.G.
8. Eric B. & Rakim
9. LL Cool J
10. Nas
11. De La Soul
12. OutKast
13. Eminem
14. Beastie Boys
15. Afrika Bambaataa
16. A Tribe Called Quest
17. Dr. Dre
18. Kanye West
19. Wu-Tang Clan
20. Ice Cube