Country 

Hør hvordan country lyder her 

Countrymusik er en genre inden for populærmusikken, der har sine rødder i den amerikanske folkemusik, blues og traditionelle ballader. Den opstod i det 20. århundrede og er tæt forbundet med den landlige og amerikanske kultur.

Karakteristika

Countrymusik er kendetegnet ved sin karakteristiske lyd, der omfatter akustiske guitarer, banjoer, violiner og steel guitarer. Teksterne i countrymusik fokuserer ofte på livets oplevelser, kærlighed, hjertesorg, traditioner, landlige livsstil og narrativer om det daglige liv. Sangene kan være både melankolske, festlige og fortællende.

Undergenre 

Countrymusik har forskellige undergenrer, herunder traditionel country, moderne country, country rock og popcountry. Traditionel country er rodfæstet i den oprindelige lyd og lyriske temaer, mens moderne country ofte omfavner mere moderne produktionsteknikker og popmusikindflydelser.

Artister 

Nogle af de mest kendte countrymusikere omfatter Johnny Cash, Dolly Parton, Hank Williams, Willie Nelson, Patsy Cline, Garth Brooks og Taylor Swift. Disse kunstnere har bidraget til populariteten af countrymusik og har haft betydelig indflydelse på genrens udvikling.

Countrymusik er populær både i USA og internationalt og har en stor fanbase. Der er også mange musikfestivaler og prisuddelinger dedikeret til countrymusik, såsom Country Music Association Awards og Grand Ole Opry i USA. 

lær nemt at spille på klaver her 

Oprindelse 

Countrymusikken har sit udspring i sydstaterne i Amerika, hvor violinspillere dannede rammen om stilen i slutningen af ​​1910’erne. Det var dog først i begyndelsen af ​​20’erne, at countrymusikken blev indspillet, og genren tog fart. Den første kommercielle country plade blev lavet af Eck Robertson i 1922 på Victor Records label. Vernon Dalhart havde det første nationale countryhit i 1924 med “Wreck of the Old ’97”. Men de fleste historikere peger på 1927, året hvor Victor Records signede Jimmie Rodgers og The Carter Family, som det sande øjeblik, countrymusikken blev født.

De første navne 

Jimmie Rodgers, der kendt som én af ophavsmændene til countrymusikken, var en øjeblikkelig national succes. Han er krediteret med den første millionsælgende single, “Blue Yodel”, og hans katalog over sange, alle indspillet mellem 1927 og 1933, etablerede ham som den første fremtrædende stemme i countrymusikken. Rodgers døde af komplikationer af tuberkulose i 1933. Han blev optaget i Country Music Hall of Fame i 1961.

Bill Monroe, der er én af ophavsmændene til  ” Bluegrass”, er krediteret for det første gennembrud af genren “bluegrass,” der er en form for gammeldags mountain hillbilly-musik med sin oprindelse i Storbritannien og det vestlige Afrika. Bluegrass har fået sit navn fra Monroes band, Blue Grass Boys, som til sidst inkluderede fremtidige legender Lester Flatt (guitar) og Earl Scruggs (banjo). Efter seks år slog Flatt og Scruggs til på egen hånd i 1949 til stor succes. Bill Monroe blev optaget i Country Music Hall of Fame i 1970 og Rock and Roll Hall of Fame i 1997.

Hollywood 

Cowboy filmene fra 1930’erne og 40’erne bidrog i høj grad til udviklingen af ​​countrymusikken. Stjerner som Roy Rogers (“King of the Cowboys”) og Gene Autry befordrede deres musikalske karrierer til meget succesrige skuespillerkarrierer. Meget af den fantastiske musik fra denne æra blev faktisk skrevet specielt til filmene. Da disse film blomstrede i biograferne, blev deres soundtracks omdannet til vinyl, som var populært blandt publikum. Tidens store cowboy stjerner inkluderede også Rogers’ kone, Dale Evans, The Sons of the Pioneers og Spade Cooley.

Hank Williams 

I 1942 gjorde Ernest Tubbs indspilning af “Walking the Floor Over You” Hank Williams til en sensation fra den ene dag til den anden, som fik hans version af country, honky-tonk, til at blive national fremtrædende. Hank Williams populariserede genren yderligere med sin fremkomst i slutningen af ​​40’erne, mens Lefty Frizzell steg til næsten Elvis-agtig popularitet i countrymusikkredse i 50’erne. I modsætning til alle andre stilarter af countrymusik, har honky-tonk aldrig taget en bagsædet til nogen ny trend. Gå ind i ethvert etablissement i dag med live countrymusik, og du vil helt sikkert finde et honky-tonk-band på regningen.

tjek hovedsiden

Billede3

 

 

 

Dolly Parton er et kendt navn indenfor country musik 

læs mere her