Dødsmetal

Dødsmetal genre

Dødsmetal er en ekstrem metal variant af Heavy metal. Det er typisk karakteriseret ved brugen af ​​stærkt forvrængede guitarer, hård vokal, der er lavt og/eller knurret, morbide tekster, hurtige rytmer og melodier og ukonventionelle sangstrukturer.

Hastighed 

Dødsmetal bygger på hastigheden og kompleksiteten af ​​Thrash metal og de rå ekstremiteter defineret i Biker metal og Extreme metal. Death metal kom frem i midten af ​​1980’erne. Bands som Slayer, Possessed og banebrydende death metal-bands som Death og Morbid Angel betragtes som primære påvirkninger i genren.I slutningen af ​​1980’erne og begyndelsen af ​​1990’erne, fik Death metal mere opmærksomhed i medierne, da populære pladeselskaber som Earache Records og Roadrunner Records begyndte at signere Death metal-bands i et hurtigt tempo. Siden da har Death metal diversificeret sig og skabt et rigt udvalg af undergenrer.

Voldelige temaer

Dødsmetal er blevet mødt med betydelig fjendtlighed fra mainstream-kulturen, primært på grund af de voldelige temaer, billedsprog og scenepersonligheder omkring mange bands. Den ses typisk som en undergrunds form for musik, dels fordi den ikke appellerer til den almindelige smag, og fordi dens musikere ofte vælger at forblive obskure.

Genren

Genren identificeres ofte af hurtige, stærkt forvrængede og nedstemte guitarer, kombineret med guitarspilteknikker såsom palm muting og tremolo picking. Slagtøjet er normalt hurtigt og dynamisk. Blastbeats, kontrabas og overordentlig hurtige trommemønstre bruges ofte for at tilføje genrens vildskab. Vokalen er ofte guttural brøl, grynt, snerren og lav gurgle i daglig tale kaldet dødsbryn eller dødsbryn. Denne vokalstil omtales nogle gange i tungen som Cookie Monster-vokal på grund af ligheden med den populære Sesame Street-karakter af samme navn.

Bratte tempo

Dødsmetal er kendt for sin bratte tempo-, toneart- og taktartændringer samt ekstremt hurtige og komplekse guitar- og tromme arbejde. Dødsmetal kan omfatte kromatiske akkordforløb og en varieret sangstruktur, der sjældent anvender standard vers-korarrangementet. Disse kompositioner har en tendens til at understrege en løbende udvikling af temaer og motiver. Det setup, der oftest bruges i death metal, er to guitarer, en basguitar, en vokalist og et trommesæt næsten universelt ved hjælp af to stortrommer eller en kontrabas trommer pedal. Selvom dette er standardopsætningen, har bands været kendt for at inkorporere andre instrumenter såsom elektroniske keyboards.

Oprindelse 

Der er flere teorier om, hvordan udtrykket “dødsmetal” opstod. En teori er, at navnet stammer fra en tidlig pioner inden for genren, Døden. En journalist fra Florida forklarede sine læsere, at Death spiller deres egen slags metal: “Death’s Metal”. Andre bestrider, at Døden ikke er oprindelsen, men at den barske vokal og det morbide lyriske indhold generelt inspirerede genren, uanset.

Death Metal

En anden mulig oprindelse er et fanzine kaldet “Death Metal”, startet af Thomas Fischer og Martin Ain fra bandet Hellhammer (senere Celtic Frost). Navnet blev senere givet til 1984-opsamlingen Death Metal udgivet af Hellhammers label Noise Records. Udtrykket kan også stamme fra andre optagelser. Possesseds demo fra 1984 hedder Death Metal, og en sang med samme navn er med på deres debutalbum Seven Churches fra 1985. En demo udgivet af Death i 1984 hedder Death by Metal.

Popularitet

Dødsmetal popularitet nåede sit højdepunkt mellem 1992-93-æraen, hvor nogle bands som Morbid Angel, Carnifex og Cannibal Corpse nød milde kommercielle succeser; genren som helhed brød dog aldrig ind i mainstream på grund af sin ekstreme natur. Ikke desto mindre, i stedet for at forsvinde, diversificerede death metal sig i 90’erne og skabte et rigt udvalg af undergenrer, inklusive følgende. Det skal bemærkes, at citerede eksempler ikke nødvendigvis er eksklusive for en bestemt stil.

Populære death metal bands

Der er mange populære death metal bands, der spiller på store festivaler! Men for hvert populært death metal-band er der 100 ikke-populære bands. De kaldes ‘undergrunds’ bands. For det meste spiller de lokale shows, fordi det er meget svært at blive populær, fordi det almindelige samfund ikke støtter dem. Metal forbliver stærkt takket være deres fans og støtte! Motivation og støtte er meget vigtigt for at holde metalscenen i live, og de unge bands, der spiller lokale shows foran 20 mennesker nu, er fremtidens festival-headliners. 

besøg hovedsiden her 

læs mere her 

death metal final zoljo com
dødsmetal