Indie musik

Hør indie musik her 

Indie musik definition

Ganske enkelt er indie musik definition musik, der er produceret af en gør-det-selv-kunstner eller på et uafhængigt label, uden de traditionelle ressourcer fra et større label. Nogle indie-kunstnere er slet ikke involveret i labels og udgiver i stedet selv deres musik ved hjælp af distributører, som vi vil se senere.

Indiemusik kan være sværere at definere med hensyn til genre, da indiemusik kunstnere normalt henter inspiration fra en række forskellige påvirkninger. Så hvordan adskiller uafhængige mærker sig fra større mærker? 

Store Labels 

De store labels er forretningens gamle hunde, som har eksisteret i over et halvt århundrede og har produceret nogle af de mest succesrige kunstnere nogensinde. De har meget magt og indflydelse og opererer ofte med deres egne distributionsselskaber.

Disse labels kan også tilbyde betydelig økonomisk støtte til kunstnere. Majors er globale virksomheder og generelt mere kommercielt motiverede.

The Warner Music Group, Sony Music Group og The Universal Music Group er kendt som de tre store labels verden over. Store labels har en tendens til at producere popmusik, der er radiovenlig og positioneret til kommerciel succes. Hvis du er interesseret i denne tilgang, så tjek vores bedste tips til at blive underskrevet.

Uafhængige labels 

Genren er de nye spillere i branchen. De er langt mere kyndige med hensyn til at tilpasse sig skiftende kulturelle klimaer. Indie-labels kan ikke tilbyde den samme økonomiske bistand eller store muligheder, som de store kan, men fokus er udelukkende på musikken.

De tilbyder mere nærende vejledning til deres kunstnere end de store, og efterlader kreativ frihed hos kunstneren. Tidligere har indie-labels været nøglespillere i udviklingen af ​​alternative musik subkulturelle bevægelser såsom alternativ rock, punk og grunge.

Mange indie-musikgenrer er ekstremt populære, der klarer sig rigtig godt. Selv i 2019 var der et klart flertal af indie-kunstnere frem for dem, der var signet til et større label. Hvis du leder efter frisk cool musik eller nogle nye uafhængige musik sange, ville det være et godt sted at starte.

Som selvstændig musikkunstner kan samarbejde med andre indiemusikbands eller kunstnere være yderst fordelagtige. At spille live-shows er afgørende for at få dit navn kendt i din lokale scene. At forbinde med andre lokale indie-kunstnere, selvom deres lyd varierer fra din egen, kan i høj grad øge dine chancer for succes.

Samarbejde med andre kunstnere 

At samarbejde om koncerter virker også i begge kunstneres favør, da I hver især får eksponering fra den andens fanskare og øger jeres billetindtægter.

Tag et kig på fordelene ved samarbejde, og hvordan man samarbejder.

Hvis man er en indiekunstner, der producerer din egen musik uden hjælp fra en professionel producer, kan co-produktion være en nem måde at hjælpe med at løfte din lyd. Ved at hente en ekstern kunstner til at co-producere din musik, kan du udnytte deres erfaringer og ideer. De kan give upartisk feedback, der kan give dine færdige spor den polering og kant, de har brug for. Remix med producenter af en anden genre kan være fantastisk, da det udsætter din musik for en helt ny demografi.

Hvis man ikke er klar til at give noget af den kreative kraft eller rettighederne til din musik væk, kan du skalere den ned. Samarbejds Videoer såsom covers kan postes på sociale medier og skabe en buzz, der begejstrer dine kombinerede publikummer. Mere buzz er lig med mere eksponering for jer begge!

Dette kan være et af de sværeste elementer for en indiekunstner, det er ikke nemt at gøre det på egen hånd. Musikdistribution er processen med at få musik fra kunstneren til forbrugeren via butikker eller streamingtjenester.

Hvis du er hos et større mærke, vil de tage sig af denne proces og betale dig dine royalties. Som indiekunstner er det højst sandsynligt, at du vil arbejde med et distributionsselskab for at få din musik derud.

Distributører bør ikke forveksles med uafhængige pladeselskaber aka pladeselskaber, da distributører trykker på dine cd’er og får dem i butikkerne, samt uploader din musik til digitale platforme. Du forbliver stadig en uafhængig kunstner og beholder rettighederne til din musik.

Distributører udfører benarbejdet for dig og opkræver dine royalties. Du betaler dem for deres tjenester, og de betaler dig, når din musik er købt eller streamet. Hvis du lige er startet på dagens musikmarked, vil du måske bare have din musik på streamingsider som Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer, iTunes og mere. Nogle gode distributører er virksomheder som DistroKid, Tunecore og CD Baby.

læs mere her 

tjek hovedsiden her

download
indie musik