Techno 

Hør hvordan techno lyder her 

Techno genre 

Techno er en genre inden for elektronisk musik, der opstod i 1980’erne i Detroit, USA. Det er kendt for sin repetitive rytme, hypnotiske beats og futuristiske lyde. Techno er primært skabt og produceret ved hjælp af elektroniske instrumenter, synthesizere, trommemaskiner og sequencere.

Techno er en genre af elektronisk dansemusik (EDM), der er karakteristisk for sine gentagne mønstre og en stærk vægt på rytme. Den følger den fælles tid (4/4) og har en tendens til at være instrumentelt orienteret.

Som mange undergenrer af elektronisk musik anvender technomusik elektroniske instrumenter såsom trommemaskiner, synthesizere, sequencere, samplere, keyboards og computere. Ny og billig teknologi gjorde skabelsen af ​​technomusik mulig. Adskillige andre musikgenrer og kulturelle påvirkninger har bidraget til skabelsen af ​​technomusik, såsom synthpop, soul, funk, post-disco, electronica, elektrisk jazz og housemusik (især Chicago house-musik). Futuristiske og science fiction-temaer, som gennemsyrede amerikansk kultur på det tidspunkt, var også væsentlige påvirkninger. Technomusik har også født utallige undergenrer og inspirerede fusioner, der bruger technomusikelementer.

Tekstligt er techno ofte instrumentel og har sjældent vokaler. Genren fokuserer mere på den musikalske oplevelse og den fysiske respons fra lytterne end på traditionelle sangstrukturer og tekster. Det kan dog findes subgenrer og variationer inden for techno, der inkluderer vokaler eller vokalprøver.

Så lad os dykke ned i danse musikkens oprindelse og berøre dens historie, de tidligste former for dansemusik i genren og kunstnere, hvis lyde er pionerer i genren.

JUAN ATKINS

Techno har udviklet sig og spredt sig globalt siden sin oprindelse i Detroit. Det har inspireret mange andre genrer og musikalske bevægelser og har haft en betydelig indflydelse på klubkultur, DJ-kultur og moderne elektronisk musik som helhed. Berømte techno-artister inkluderer pionerer som Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson samt senere navne som Carl Cox, Richie Hawtin og Jeff Mills.

1970’erne

Technomusik fandt sin stigning i popularitet gennem 1970’erne og 1980’erne og udviklede sig fra den tyske elektropop og amerikanske house musikgenrer, der var populære på det tidspunkt. Dens signatur elementer af synths, trommemaskiner, sampling og gentagne beats har dannet grundlaget for næsten enhver genre af elektronisk musik i løbet af de sidste tre årtier. Genrer fra dubstep og drum & bass til trance og progressive finder alle deres inspirationer i techno musikscenen.

Og det var i hjertet af denne smuldrende motorby, at Juans innovationer brød i brand og forvandlede de faldefærdige ruiner af Detroit til det kulturelle centrum for techno over hele verden. Atkins slog sig sammen med Kevin Saunderson og Derrick May, som delte en lignende besættelse af synths og trommemaskiner, som var ved at blive almindeligt tilgængelige for et forbrugermarked på dette tidspunkt.

1980’erne 

Herfra tog det ikke lang tid ind i 1980’erne for musikgenrerne at krydse Atlanterhavet og tage sit eget nyhedsliv over hele Europa (så meget, at technomusik er den fremherskende musikgenre, når man går ud ). I 1982 havde techno et stort nok fodaftryk i den britiske scene til, at Dimitri Hegemann bragte Atonal-festivalen på markedet. Det var Dimitris stærke forankring i scenen, der til sidst forbandt ham med Jeff Mills i slutningen af ​​hans årti (selvom Heremann ikke bragte Millsover til Europa for at optræde før år senere).

Af de tre grundlæggere af techno-lyden var Atkins den første til at bryde jorden ved at udgive den første officielle techno-single, en sang med titlen ‘Alleys Of Your Mind/Cosmic Raindance’.

Og selvom dette var den første ægte techno-plade, der nogensinde blev udgivet, fandt de andre kunstnere også deres egne mål for succes. Saunderson, for eksempel, landede mange synth-drevne hits, der klarede sig godt på hitlisterne og fortsatte med at sælge millioner og atter millioner af plader. Kevins mest berømte plade blev udgivet i maj 1987, som var en single med titlen ‘Strings Of Life’, som faktisk blev udgivet under hans alias; Rythim er Rythim.

Læs mere her 

Tjek hovedsiden

Billede5 1