Hip hop 

Hør hvordan hip hop lyder her

Genre
Hip hop er et musikgenre og en kulturel bevægelse, der opstod i de tidlige 1970’ere i det sydlige Bronx i New York City. Det er en kombination af rap (vokal levering af rim og poesi), DJ’ing (pladeafspilning og beat manipulation), breakdancing (akrobatisk dansestil), og graffiti-kunst (visuel kunst på vægge og togvogne). Hip-hop-kulturen omfatter også mode, sprog og værdier, der afspejler samfundet, hvor den opstod.
Karakteristika 

Musikalsk er hip-hop karakteriseret ved dens brug af samplinger fra eksisterende sange, især fra funk-, soul- og R&B-plader. Beatsene i hip-hop er ofte opbygget omkring en tung rytmesektion og basguitar, og de udgør fundamentet for rapperens vokalpræstation. Tekstligt fokuserer hip-hop på emner som livserfaringer, politik, samfundsmæssige spørgsmål, kærlighed og personlige historier. Rap er den primære form for vokal udtryk i hip-hop, hvor rapperne ofte benytter sig af rim, metaforer og wordplay.

Hip-hop er siden sin oprindelse blevet en global kultur- og musikgenre, der har haft stor indflydelse på samfundet, kunsten og underholdningsindustrien. Den har givet stemme til underrepræsenterede samfundsgrupper og har bidraget til at skabe debat om forskellige sociale spørgsmål. Hip-hop-musikken og dens subgenrer har udviklet sig og spredt sig til forskellige stilarter og regioner over hele verden.

Artister 

De mest populære hip hop kunstnere er følgende: 

1 Kanye West

2 Eminem

3 Jay-Z94

4 Vanilla Ice

5 Ice Cube

6 LL Cool J92

7 MC Hammer

8 50 Cent

9 2 pac

10 Dr. Dre 

hip hop

 

 

 

 

Find hip hop outfit her 

lær nemt at spille på klaver her 

tjek hovedmenu