Adele

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Adele

Adele Laurie Blue Adkins, professionelt kendt som Adele, er en britisk singer-songwriter. Hun blev født den 5. maj 1988 i Tottenham, London, England. Adele fik international berømmelse og succes for sin kraftfulde og sjælfulde stemme, følelsesladede sangskrivning og inderlige præstationer.

Adeles gennembrud kom med udgivelsen af ​​hendes debutalbum “19” i 2008, som indeholdt hitsingler som “Chasing Pavements” og “Hometown Glory”. Hendes andet studiealbum, “21”, udgivet i 2011, blev en stor succes og styrkede hendes status som en global superstjerne. Albummet indeholdt singler som toppede hitlisten som “Rolling in the Deep”, “Someone Like You” og “Set Fire to the Rain”. “21” fik Adele seks Grammy Awards, inklusive Årets Album, og blev et af de bedst sælgende albums gennem tiderne.

I 2015 udgav Adele sit tredje studiealbum, “25”, som indeholdt hitsinglen “Hello”. Albummet var også en kommerciel og kritisk succes og vandt Adele flere Grammy Awards.

Adele er kendt for sine dybt personlige og følelsesladede tekster, der ofte trækker fra sine egne oplevelser og hjertesorg. Hendes musik vækker genklang hos et bredt publikum, og hun er blevet rost for sin autenticitet og ægte historiefortælling.

Igennem sin karriere har Adele modtaget adskillige priser og udmærkelser, herunder adskillige Grammy Awards, Brit Awards og Oscars. Hun er blevet anerkendt som en af ​​de bedst sælgende musikkunstnere i verden, og hendes bidrag til musikindustrien har givet hende en plads blandt de mest indflydelsesrige kunstnere i hendes generation. Adeles kraftfulde stemme og tidløse sange fortsætter med at fange publikum over hele verden.

Tidlig karriere

 Adele blev født i Enfield i det nordlige London og begyndte at synge i en alder af fire og efterlignede Spice Girls til middagsselskaber. Hendes mor lavede endda et pailletter til hende, fordi hun ville ligne Gabrielle mere.

Som hun voksede op, blev Adele interesseret i en bred vifte af musik, sang Destiny’s Child-sange på sin skole, og gik derefter igennem en heavy metal-fase, iført Slipknot-t-shirts og besatte hundehalsbånd. Hun blev senere interesseret i folk som Ella Fitzgerald og Etta James.

Adele gik på den meget omtalte BRIT School i Croydon, som også blev overværet af Amy Winehouse, Leona Lewis og Kate Nash. Adele dimitterede fra skolen i 2006 og udgav snart et par af sine sange på online-publikationen PlatformsMagazine.com.

Adele fortsatte med at turnere med en række mennesker, inklusive hendes ven Jack Penate, Jamie T og Devendra Banhart. Hendes første hovedturné kom i 2007.

Debutalbum 

Adeles første nummer, ‘Hometown Glory’ blev skrevet, da hun kun var 16 år gammel. Hun skrev senere kontrakt med XL Recordings, hjemsted for The Prodigy, MIA og Radiohead. Adele blev opmærksom på XL Recordings efter at have postet et nummer på en MySpace-side. Da hun modtog sit første opkald fra et pladeselskab, gik hun ud fra, at det var fup.

‘Hometown Glory’ blev udgivet som Adeles debutsingle og i december 2007 vandt Adele Critics’ Choice Award ved Brit Awards. I januar 2008 blev den efterfulgt af ‘Chasing Pavements’. ‘Chasing Pavements’ er skrevet af Ivor Novello-vindende Eg White, som orkestrerede stykket.

Adeles debutalbum blev kåret som 19. I februar 2008 kom albummet ind på den britiske albumhitliste på førstepladsen. Senere samme år blev Adeles pladekontrakt udvidet til en fælles kontrakt med Columbia Records og XL Recordings. I februar 2009 blev albummet certificeret som guld i USA, ligesom det blev nomineret til Mercury Music Prize Award 2008. Paul Rees, redaktøren af ​​Q magazine, hyldede også Adele og bemærkede, at efter en række mandlige bands som The Libertines var Adeles musik en velkommen forandring. Oven i dette har Beyonce Knowles og Kanye West også været vokale i deres ros af hendes talenter.

Tv-debut

Adeles amerikanske tv-debut kom, da hun optrådte i The Today Show. Hun gjorde også en række andre bemærkelsesværdige optrædener, herunder Late Show With David Letterman The Ellen Degeneres Show og Late Night With Conan O’Brien.

Adele optrådte også på tv i det enormt populære amerikanske show Ugly Betty, der optrådte som sig selv og spillede til et bryllup. Sangen ‘Hometown Glory’ har været meget brugt i en række tv-shows, såsom So You Think You Can Dance, Skins og Grey’s Anatomy.

Tidligt i 2009 blev en række live-datoer lagt ud på Adeles hjemmeside, inklusive en juni-date på Hollywood Bowl med Etta James, et af hendes idoler.

I april 2009 optrådte hun i Vogue Magazine, i en fotoseance af Annie Liebovitz.

En deluxe-udgave på 19 blev udgivet, som indeholdt et samarbejde med Jack White på et cover af The Raconteurs’ ‘Many Shades Of Black’. Ved BBC Electric Proms i 2008 optrådte Adele med Burt Bacharach og sang ‘Baby It’s You’. Hun synger også på Daniel Merriweathers debutalbum, på et nummer med titlen ‘Water and a Flame’.

Efter succesen med sit første album udgav Adele sit andet studiealbum 21 den 24. januar 2011, hævdede hun, at inspirationen bag dette album kom fra bruddet med hendes anden partner. Albummet nåede nummer 1 i 26 forskellige lande over hele verden.

Brit Awards

Hendes optræden på Brit Awards i 2011 med singlen ‘Someone Like You’ så hende vinde nummer et hot spot i Storbritannien. Hendes første album kom igen ind på albumhitlisten sammen med 21, og det samme gjorde hendes første single ‘Rolling The Deep’. Dette betød, at hun blev den første nulevende kunstner, der havde udgivet både den officielle singlehitliste og den officielle albumliste på samme tid siden The Beatles i 1964.

I december 2011 blev 21 det hurtigst sælgende album i det 21. århundrede og solgte over 3,4 millioner eksemplarer i Storbritannien. For at promovere albummet tog hun på Adele Live-turné, men denne måtte aflyses på grund af en stemmebåndsblødning, hvilket betød, at hun skulle have laseropereret og længere hvileperiode for at komme sig.

I 2012 gjorde hun sit live-comeback ved 2012 Grammy Awards, hvor hun vandt i alle de seks kategorier, hun var nomineret til, hvilket gjorde hende til den anden kvindelige kunstner, der vandt i alle hendes kategorier på en enkelt aften. Hun modtog også yderligere priser samme år fra briterne for årets bedste britiske kvindelige og britiske album.

Fra 2014 har Adeles album 21 solgt 40 millioner eksemplarer og 50 millioner singler på verdensplan.

Skyfall 

I 2012 bekræftede hun, at hun havde komponeret sangen Skyfall til den treogtyvende James Bond-film. Denne sang solgte 176.000 eksemplarer i Storbritannien og 261.000 i USA, den gav hende også Golden Globe Award for bedste originale sang og akademiprisen for bedste originale sang.

I 2013 modtog hun sin niende Grammy for bedste pop-solooptræden for sin liveoptræden af ​​’set fire to the rain’. Hun talte også om at tage et par år fri for at leve sit liv, og så ville hendes tredje album blive udgivet.

Hendes fjerde studiealbum med titlen 25 blev udgivet den 23. oktober 2015, hvor hun udtalte, at dette album var en ‘sminket plade’, der indhenter den tabte tid og får at vide, hvem hun er blevet uden selv at være klar over det. Hun har sagt, at dette vil være det sidste album med titlen hendes alder og er en afslutning på trilogien.

Singlen Hello

Den 30. oktober 2015 blev singlen Hello udgivet forud for albummet og blev nummer et på den britiske singlehitliste og solgte 330.000 eksemplarer ved udgivelsen.

Albummet fik sin debut på UK Albums Chart og solgte 800.000 eksemplarer og blev det hurtigst sælgende album i hitlisternes historie. Hun har solgt 19 millioner eksemplarer globalt og tilbragte syv uger på toppen af ​​UK Albums-hitlisten.

I november 2015 annoncerede Adele sin første turné siden 2011, hvor hun besøger Europa, Storbritannien og USA.Ved 2016 Brit Awards vandt hun fire briter inklusive årets britiske album og afsluttede ceremonien med at udføre ‘When We Were Young’ med en følelsesladet præstation, der viser, hvor taknemmelig hun var for den støtte, hun har modtaget efter at have været ude i et par år.

Adele var overskriften på Glastonbury på Pyramid Stage i 2016.

Personligt liv

 I januar 2012 blev det rapporteret, at Adele havde datet Simon Konecki, en velgørende iværksætter siden 2011, og det blev annonceret i juni 2012, at parret ventede deres første baby. Deres søn blev født den 19. oktober 2012 og hedder Angelo. Siden fødslen af ​​sin søn har hun udtalt, at siden hun blev forælder, har hun det nu, som om hun har et formål med sit liv.

Adele er blevet kritiseret i medierne for at være overvægtig, men udtaler, at hun meget hellere vil ud og spise med vennerne end i fitnesscenteret.

Adele kan også lide at være involveret i forskellige velgørenhedsbegivenheder, da hun har optrådt ved adskillige velgørenhedskoncerter gennem sin karriere og har rejst tusindvis til Sands, den britiske velgørenhedsorganisation for dødfødsel og neonatal død.

besøg hovedsiden

læs mere her

adele cartoon by xzawes dap828j pre