Akon

 

lær nemt at spille på klaver her 

baggrund for Akon

Akon, hvis rigtige navn er Aliaune Thiam, er en fremtrædende amerikansk-senegalesisk sanger, sangskriver, producer og iværksætter. Han blev født den 16. april 1973 i St. Louis, Missouri, USA, men tilbragte meget af sin barndom i Senegal, Vestafrika. Akon er kendt for sine bidrag til musikindustrien og sin filantropiske indsats.

Han opnåede international berømmelse med sit debutalbum “Trouble”, som blev udgivet i 2004 og inkluderede hitsingler som “Locked Up” og “Lonely”. Han er bredt anerkendt for sin glatte R&B- og hiphop-infunderede musik og sin karakteristiske vokalstil.

Nogle af hans andre bemærkelsesværdige sange inkluderer “Smack That”, “Don’t Matter”, “Beautiful” og “Sorry, Blame It on Me.” Hans musik berører ofte temaer som kærlighed, relationer og sociale spørgsmål.

Ud over sin musikkarriere har han været involveret i forskellige filantropiske bestræbelser, især i Afrika. Han grundlagde projektet Akon Lighting Africa, som har til formål at levere solenergi til landdistrikter i Afrika, der mangler adgang til pålidelige energikilder. Han har også været involveret i initiativer relateret til uddannelse og sundhedspleje på kontinentet.

Hans bidrag til både musik og humanitære indsatser har gjort ham til en kendt og respekteret figur i underholdningsindustrien.

Musikalsk karriere: hans musik er en blanding af vestafrikansk vokal, sammen med både østkyst- og sydlige beats. Hans soloalbum blev udgivet i 2004. 

Trouble genererede blandt andet singlerne ‘Locked Up’, ‘Lonely’ og ‘Ghetto’. ‘Locked Up’ var angiveligt inspireret af en fængselsstraf på tre år, som han afsonede for at begå grand theft auto. Sangen nåede top 10 i USA og top fem i Storbritannien.

Sangen ‘Ghetto’ blev et hit, da den blev remixet til at inkludere vers fra 2Pac og The Notorious B.I.G.

Mellem 2006 og 2007 havde han elleve sange i Billboard Hot 100. Hans andet album, Konvicted blev udgivet i november 2006. Albummet indeholdt samarbejder med Eminem og Snoop Dogg.

Han opnåede sin første solo nummer et på Billboard Hot 100 med singlen ‘Don’t Matter’.

Konvicted havde solgt mere end en million plader i USA i de første seks uger på udsalg. Den forblev på Billboard 200-albumlistens Top 20 i 28 på hinanden følgende uger.

I 2006 blev ‘Smack That’ nomineret til Bedste Rap/Sung Collaboration ved Grammy Awards.

Han blev født den 16. april 1973 i St. Louis, Missouri, USA, men tilbragte meget af sin barndom i Senegal, Vestafrika. Akon er kendt for sine bidrag til musikindustrien og sin filantropiske indsats.

Han opnåede international berømmelse med sit debutalbum “Trouble”, som blev udgivet i 2004 og inkluderede hitsingler som “Locked Up” og “Lonely”. Han er bredt anerkendt for sin glatte R&B- og hiphop-infunderede musik og sin karakteristiske vokalstil.

Nogle af Akons andre bemærkelsesværdige sange inkluderer “Smack That”, “Don’t Matter”, “Beautiful” og “Sorry, Blame It on Me.” Hans musik berører ofte temaer som kærlighed, relationer og sociale spørgsmål.

Ud over sin musikkarriere har Akon været involveret i forskellige filantropiske bestræbelser, især i Afrika. Han grundlagde projektet Akon Lighting Africa, som har til formål at levere solenergi til landdistrikter i Afrika, der mangler adgang til pålidelige energikilder. 

Han har også været involveret i initiativer relateret til uddannelse og sundhedspleje på kontinentet.

Hans bidrag til både musik og humanitære indsatser har gjort ham til en kendt og respekteret figur i underholdningsindustrien.

Barndom: Født i Senegal, Akon blev opvokset i et musikalsk miljø og lærte at spille adskillige instrumenter. Som syvårig flyttede han til New Jersey, USA.

Akon tilbragte angiveligt tid i fængsel, og det er angiveligt her, at han udviklede en forståelse for sine musikalske evner og en påskønnelse af sin baggrund. Efter sin udgivelse begyndte han straks at indspille sin musik og udsende demobånd. De fleste af hans sange begynder med klirren fra en fængselscelle, og Akon siger ordet ‘Convict’.

læs mere her 

Akon – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk/

akon
akon