Aqua

lær nemt at spille på klaver her 

baggrund for Aqua

Det er en skandinavisk popgruppe, måske bedst kendt for deres gennembrudssingle Barbie Girl fra 1997. 

Gruppen blev dannet i 1989 og opnåede stor succes på tværs af kloden i slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 2000’erne. Gruppen formåede at toppe UK Singles Chart med deres første tre singler. 

Gruppen udgav to albums: Aquarium i 1997 og Aquarius i 2000, før de gik fra hinanden i juli 2001.

Gruppen solgte anslået 33 millioner albums og singler, hvilket gør dem til det mest succesrige danske band nogensinde. Bandet blev dannet af Lene Nystrøm Rasted (vokal), Rene Dif (vokal), Søren Rasted (keyboard) og Claus Norreen (guitar).

I deres bedste alder lykkedes det gruppens singler at placere top ti i en række lande, hvor europæiske pop-acts normalt ikke ville lykkes, herunder USA, Australien og Japan. Gruppen skabte også kontroverser med dobbelttalenter i deres Barbie Girl-single, hvor Barbie-dukkemagerne Mattel anlagde en retssag mod gruppen. Retssagen blev endelig afvist af en dommer i 2002, som afgjorde: “Parterne rådes til at slappe af.” Siden deres split i 2001 har Nystrøm, Dif og Rasted alle opnået solo-hitlister, og Norreen er fortsat i musikbranchen med at remixe andre kunstneres materiale. 

Gruppen har annonceret den kommende udgivelse af et opsamlingsalbum med nyt materiale, og de fire originale medlemmer har bekræftet, at gruppen vil genforenes til en turné i 2008. 

Dette blev bekræftet ved en pressebegivenhed fredag den 26. oktober 2007. I december 2008 blev annonceret tre Aqua-koncerter i 2009.

læs mere her 

Aqua (band) – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk/

aqua