Avicii

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for Avicii

Avicii, hvis rigtige navn var Tim Bergling, var en svensk DJ, elektronisk musikproducer og sangskriver. Han var en af de mest fremtrædende og indflydelsesrige personer i industrien for elektronisk dansemusik (EDM). 

Her er nogle nøglepunkter om Avicii: Tidlig karriere: Han blev født den 8. september 1989 i Stockholm, Sverige. Han begyndte at lave musik i en ung alder og opnåede anerkendelse i EDM-scenen i slutningen af 2000’erne. 

Gennembrudshits: Hanopnåede udbredt berømmelse med sine tidlige hitsingler, inklusive “Levels” og “Seek Bromance”. Især “Levels” blev en hymne i EDM-verdenen. “Wake Me Up”:

En af hans mest ikoniske sange er “Wake Me Up”, udgivet i 2013. Den indeholdt vokal af Aloe Blacc og blandede elektronisk dansemusik med folk- og countryelementer. Sangen opnåede massiv kommerciel succes og toppede hitlister verden over. 

Albums: Han udgav to studiealbums i løbet af sin karriere. Hans debutalbum “True” blev udgivet i 2013 og indeholdt numre som “Wake Me Up” og “Hey Brother”. Hans andet album, “Stories”, blev udgivet i 2015. 

Sundhedsproblemer: Han stod over for sundhedsmæssige udfordringer i løbet af sin karriere, herunder akut pancreatitis, som blev forværret af overdrevent alkoholforbrug. I 2016 annoncerede han sin pensionering fra turné på grund af helbredsproblemer. 

Post album: Tragisk nok døde han den 20. april 2018 i en alder af 28. Hans familie udgav senere et posthumt album med titlen “Tim” i 2019, med udgivet musik, han havde arbejdet på før sin død.

Arv: Hans musik og bidrag til EDM har fortsat en varig indvirkning på genren. Han huskes ikke kun for sine hits i toplisten, men også for sin innovation i at blande forskellige musikalske stilarter. 

Velgørende arbejde: Efter hans bortgang blev Tim Bergling Foundation oprettet til minde om hans med fokus på mental sundhed, forebyggelse af selvmord og andre velgørende formål. Aviciis musik overskred grænser og bragte elektronisk dansemusik til et almindeligt publikum.

Hans evne til at skabe iørefaldende melodier og eksperimentere med forskellige genrer satte et varigt præg på musikindustrien. Hans alt for tidlige død var et tab for musikverdenen, men hans musik og indflydelse lever videre.

læs mere her 

Avicii – Wikipedia

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk/

avicii
Avicii