Bad Bunny

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Bad Bunny

Bad Bunny, hvis rigtige navn er Benito Antonio Martinez Ocasio, er en Puerto Ricansk sanger, rapper og sangskriver, som fik betydelig fremtræden i den latinske musikscene. Han blev født den 10. marts 1994 i San Juan, Puerto Rico.

Bad Bunny blev berømt gennem SoundCloud og andre sociale medieplatforme, hvor han fik opmærksomhed for sin unikke blanding af reggaeton, latin trap og hiphopmusik. Hans tekster berører ofte temaer som kærlighed, fest og sociale problemer. Han fik en stærk tilhængerskare for sin karakteristiske stemme, stil og undskyldende tilgang til hans musik og image.

Hans debut studiealbum, “X 100pre,” blev udgivet i 2018 og modtog kritikerros. Han har siden udgivet adskillige succesfulde albums og singler og samarbejdet med både latinske og mainstream-kunstnere, herunder Cardi B, J Balvin og Drake. Nogle af hans populære sange inkluderer “Soy Peor”, “Mía”, “Vete” og “Dákiti”.

Bad Bunny har ikke kun gjort en indflydelse gennem sin musik, men også gennem sine modevalg og fortalervirksomhed. Han har brugt sin platform til at øge bevidstheden om emner som kønsvold og social retfærdighed. Hans indflydelse rækker ud over musikken, da han har optrådt i film og tv-serier, og han er kendt for sin livlige og excentriske stil.

Opvækst 

Da han voksede op i en musikalsk anlagt husstand, sang Bad Bunny i et kor, før han skiftede til latinsk rap, efter Daddy Yankees musik inspirerede ham. Som et genert barn fandt han trøst i at skabe freestyle-rap og besluttede at forfølge musik. Han begyndte at udgive musik på SoundCloud og blev senere skrevet under på et pladeselskab for at starte sin karriere. Mens han optrådte på tv og i reklamer, begyndte Bad Bunny at samarbejde med bemærkelsesværdige kunstnere som Drake, Cardi B og Rosalia for at udgive hitlister, der var nomineret til betydelige priser, herunder Grammys. Sangeren har samlet en nettoværdi på 18 millioner dollars fra sine udsolgte verdensturnéer, populære singler og sceneoptrædener.

Puerto Rico

Bad Bunny arbejdede på småjobs, mens han uploadede sin musik på online streaming platforme, og han er blevet en af ​​de mest populære latinske musikere i sin generation. Hans historie begynder i Puerto Rico, hvor han begyndte at optræde i mellemskolen, før hans karriere kastede sig ud i succes. Lad os se på historien om, hvordan Bad Bunny tjente sin enorme formue på $18 millioner.

Benito Antonio Martínez Ocasio voksede op i Vega Baja, Puerto Rico, hvor hans mor ofte spillede forskellige musikstile, fra jazz til ballader, hvilket dybt påvirkede hans musik. Han begyndte at skabe lyde ved at bruge urbane stilarter med punk, rock og soul. Efter at have delt et online billede, hvor han bar et kaninkostume med et gnaven ansigt, besluttede Ocasio at vælge kunstnernavnet Bad Bunny. Mens han studerede på University of Puerto Rico, studerede han audiovisuel kommunikation om dagen og arbejdede på sin musik om natten.

Ifølge Britannica begyndte Benito under sit kunstnernavn Bad Bunny at uploade musik på den internationale lyddelingsside SoundCloud, hvor DJ Luian opdagede ham.

Første udgivelser 

 I 2016 blev han skrevet under på Hear This Music-pladeselskabet for at begynde at udgive musik. Hans single Soy peor var et øjeblikkeligt hit, og opfølgende sange hjalp ham med at etablere sig som en succesfuld musiker. Hans samarbejde Sensualidad med Prince Royce og J Balvin hjalp ham med at fange et bredere publikum for sin musik og etablere sit navn i den stærkt voksende latinske musikindustri. Mens Bunny fik succes i samfundet, bragte 2018 global stjernestatus til den talentfulde stjerne.

I 2018 samarbejdede Bad Bunny og var med på Cardi B’s nummer I Like It, hvor rapperen høres synge på engelsk og spansk. Den fængende melodi blev et øjeblikkeligt hit og toppede som nr. 1 på Billboard Hot 100, hvilket gav Bunny en stor fanskare i Nordamerika. Samme år havde han endnu et Billboard-hit med Mía med Drake, der toppede på femtepladsen. Med succesrige singler under bælte besluttede Bad Bunny at udgive sit album i 2018. Med en blanding af forskellige genrer blev hans album 100PRE mødt med positive anmeldelser.

Super Bowl

Efter at have udgivet et fælles album med J Balvin i 2019, optrådte Bunny i halvtidsshowet i Super Bowl sammen med Jennifer Lopez og Shakira. Hans andet studiealbum YHLQMDLG udkom i 2020 og vandt en Grammy i kategorien Latin-album. Med 8,3 milliarder streams på Spotify havde Bunny også det mest streamede album i 2020, hvilket satte rekord, som bemærket af Cosmopolitan. Dette skyldtes også hans tredje studiealbum El último tour del mundo, udgivet som nr. 1 på Billboard 200. Det var det første spansksprogede album, der opnåede bedriften.

Sammen med sang vovede Bad Bunny sig også ud i wrestling i 2022. Som nævnt af Bleacher Report var han inviteret som musikalsk gæst ved Royal Rumble 2021. Alligevel førte hans fejde med wrestleren The Miz til, at Damian Priest samarbejdede med Bunny for at deltage i WrestleMania 37. Det blev rapporteret, at rapperen tjente $100.000 for hver optræden og hjalp med at øge salget af merchandise med $500.000. Han vendte tilbage et år senere til Royal Rumble-kampen, men er ikke kommet tilbage til ringen endnu, men er stadig en loyal fan af showet.

Verdensturnéer

Bad Bunny har også tjent sin formue gennem verdensturnéer, der tjener millioner. Sammen med at blive en af ​​de mest berømte verdensmusikere, begav han sig også ud på en turné, der udkonkurrerede bemærkelsesværdige kunstnere som Adele og Taylor Swift. Hans 2022-turné er nr. 1 på verdensplan, med over 300.000 solgte billetter til en startpris på $180, som oplyst af Bloomberg. Turnéen er anslået til at indbringe 120,1 millioner dollars for Bunny. Rapperen har også givet sig ud i at filme, da han medvirkede i Narcos: Mexico og Bullet Train. Han blev betalt $150.000 for sidstnævnte film for birollen.

Bad Bunny har etableret sig som en talentfuld kunstner gennem sit arbejde med musik, film og reality-underholdning. Publikum overalt, der bopper til hans fængende melodier, har elsket hans eksperimenterende musik siden begyndelsen af ​​hans karriere. Sangeren udgav sidst sit fjerde studiealbum Un Verano Sin Ti i maj 2022 og medvirkede i actionthrilleren Bullet Train.

læs mere her 

besøg hovedsiden 

4e2cb3149294bc0af14b46514af16211