Garageband

Garageband er en brugervenlig app til optagelse af demoer. Der indeholder muligheden for at optage flere spor og indeholder et udvalg af programmerbare instrumenter. Det er muligt at tilføje effekter og mixe, før du eksporterer din færdige demo.

Garageband er meget nemt at bruge. Dette er et godt musikprogram, du kan bruge, selv om du aldrig har prøvet at lave en sang før. Og den har en god lydkvalitet, som du kan bruge til at lave en god sang. Som et generelt overblik tilbyder GarageBand-appen adskillige berøringsinstrumenter, guitarforstærkere og effekter, otte-spors optagelse og mixing og mere end 250 loops at spille med. Du kan eksportere AAC-filer fra dine projekter via e-mail eller tilføje dem til iTunes.

Garageband

 

 

 

 

Musescore

Denne app er et godt værktøj til dig, der ønsker noder til musikstykker. Den tilbyder noder til alle slags instrumenter som f.eks. klaver, guitar, saxofon, strygere, trompet eller mundharmonika.

Du kan spille en bred vifte af kompositioner, der spænder fra tidløse klassikere til anime-musiktransskriptioner, film eller sange fra videospil. Med denne app kan man se og afspille yndlingsnoder online og offline. Det er muligt at forbedre sine musikalske færdigheder ved at spil sammen med en interaktive afspiller. Man kan selv indstille tempo for at øve. Man kan transponere musikstykkerne til alle tonearter.

Hvis man ønsker at skabe sine egne arrangementer, kan man med fordel downloade Musescore som software til sin pc. Jeg har selv haft stor glæde af at arbejde i Musescore, når jeg laver musikarrangementer. Det er et plus, at programmet er gratis.

Billede2

 

 

 

 

Cleartune

En Tuner er et utrolig vigtigt værktøj for alle, der spiller på guitar. Både for dig der er professionel og dig, der spiller på hobbyplan. Denne app indeholder en nem adgang til en god tuner. Den er brugervenlig og et godt redskab til at stemme en guitar hurtigt. Den er meget let at læse – selv på mindre telefoner eller på afstand. Lige til at bruge. Dog indeholder den ikke nogen metronom. Her kan man med fordel vælge en anden app.

Tonehøjdegenkendelsen og tuning-nøjagtigheden med ClearTune virker god ved at tage udgangspunkt i kammertonen A= 440. Som referencetone vil tuneren vise mellem “in tune.”

Forsiden indeholder en ”Pitch generator.” Tryk på “power ”-knappen for at afspille den valgte tone/node.

Du kan få det til iOS (både iPhone og iPad) eller Android-telefoner og tablets for under 30 kr.

Billede3

 

 

 

 

Groovebox

Groovebox er en god og billig app. Du får melodier i gang inden for få sekunder, og endnu vigtigere, disse behøver ikke at blive ledet af mønstre. Du kan skabe melodier fra bunden.

Billede4

 

 

 

 

Suggester

Suggester er et værktøj til at hjælpe med at skabe sange og akkordforløb. Denne app hjælper dig med at finde akkorder, der fungerer sammen. Det er effektivt og sjovt. Brug det til at bygge musikalske sætninger, der vil bære følelser gennem spænding og frigivelse.

Billede5