Billie Eilish

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Billie Eilish

Billie Eilish, hvis fulde navn er Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, er en amerikansk sanger, sangskriver og musiker. Hun opnåede enorm popularitet og anerkendelse i en ung alder for sin unikke og genreslørende musik, præget af hendes hviskende vokal, mørke og introspektive tekster og en blanding af pop, elektroniske og alternative elementer.

Billie Eilish blev født den 18. december 2001 i Los Angeles, Californien, og blev først fremtrædende med sin debutsingle “Ocean Eyes” i 2016, som oprindeligt blev skrevet og produceret af hendes ældre bror, Finneas O’Connell. Sangen gik viralt og markerede begyndelsen på hendes karriere. I 2019 udgav hun sit debutstudiealbum, “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, som blev anmelderrost og kommercielt succesfuld.

Billie Eilish er kendt for sin karakteristiske modestil, der ofte bærer overdimensioneret tøj og opretholder et unikt image, der udfordrer traditionelle popstjernenormer. Hendes musik omhandler ofte temaer om mental sundhed, selvtvivl og personlige kampe, hvilket giver genlyd hos en yngre generation af lyttere.

Hun har modtaget adskillige priser og udmærkelser, herunder adskillige Grammy Awards, og er blevet en af ​​de mest indflydelsesrige og genkendelige kunstnere i den moderne musikscene. Hendes succes tilskrives ikke kun hendes musik, men også hendes evne til at forbinde med sit publikum gennem hendes autenticitet og åbenhed omkring hendes oplevelser.

Sangerinden blev født ind i en familie af musikere, hvilket påvirkede hendes interesser meget. Hun voksede op i Los Angeles, Californien, og denne “drømmeby” kunne ikke andet end at være med til at forme pigens frie ånd og verdenssyn. Hendes fulde navn er Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, og Pirate-delen af ​​det er ikke en joke. Eilish kommer fra den irske variant af navnet Elizabeth, og Baird blev tilføjet som pigenavn til hendes mor. Det er stadig et mysterium, hvad Pirate-delen af ​​sangerens navn står for, og hvis idé det var at inkludere det i det officielle navn på pigen.

Etnicitet

Hvad angår Billie Eilish-baggrund med hensyn til etnicitet, kan vi spore hendes oprindelse tilbage til engelske, irske, skotske og belgiske rødder. Denne ejendommelige kombination af etniske gener er årsagen til sangerens udsøgte udseende. Siden barndommen fik hun sin uddannelse hjemme og blev undervist af sin mor. Til dels valgte pigens forældre hjemmeundervisning, fordi Billie har en auditiv behandlingsforstyrrelse – en tilstand, der forhindrer hende i let at opfatte auditiv information. Men da pigen nåede en alder af 8, sluttede hun sig til Los Angeles Children’s Chorus. Dette var et afgørende skridt, der trænede den unge sangerinde i at fremføre sange og gav hende en form for formel musikalsk uddannelse. Et af Billie Eilish-interviewene bekræfter det: Det har lært mig al min teknik. Alt det, jeg bruger, har jeg stort set lært af kor. 

Barndom

Omgivet af familiemedlemmer involveret i musikindustrien og deltagende i et kor, havde pigen få andre muligheder end at blive professionel sangerinde selv. Det lyder ikke så dramatisk, hvis man tager hendes stærke stemme i betragtning og en naturlig tilbøjelighed til sangskrivning og optræden. Da hendes barndom gik forbi, lyttede pigen til Avril Lavigne og The Beatles. Hun interesserede sig også for skuespil og dans. Således deltog hun i skabelsen af ​​flere hjemmelavede film. Hun medvirkede i dem og redigerede derefter optagelserne. Pigen deltog også i dansekurser, hvilket forklarer hendes plasticitet og unikke dansebevægelser, som hun fremviser i sine musikvideoer. I en tidlig alder af 11 følte den lille stjerne, at det ikke var nok for hende at fremføre sange af andre kunstnere. Således begyndte hun at skabe sine egne spor. Hendes bror hjalp hende meget i dette, og han fortsætter med at facilitere berømthedens sangskrivning 

Familie

Sangerens far, Patrick O’Connell, 61, er en amerikansk skuespiller af irsk afstamning. Han er berømt for film som Iron Man (2008) og Life Inside Out (2013). Han lagde også stemme til karakterer fra Hitman (2016) og Splinter Cell (2006) videospil. Udover at være en talentfuld skuespiller, spiller han også klaver og ukulele. Hans kærlighed til musik udløste interessen for sangskrivning hos hans datter. Hans mixtapes var de første numre, hun lyttede til. Hun tilstår til Interview Magazine 

Læs mere

Derudover er hun co-producer af Life Inside Out (2013). Kvinden skrev og fremførte også soundtracks til den samme film. Hun vandt endda syv priser for sit bidrag til Life Inside Out, herunder Blue Glass Award for bedste musik – originale partiturer og sange (Blue Whiskey Independent Film Festival), Reel Rose Award for bedste spillefilm og The Peoples Festival Award (John) Paul II International Film Festival og publikumspris for den bedste film (Lighthouse International Film Festival) 

Genre

Billie Eilish-genren er hovedsageligt popmusik; dog skelner rateyourmusic.com en række undergenrer, der optræder gennem sangerens numre. De er elektropop, alternativ R&B, kunstpop, moderne R&B og kammerpop. Uanset hvilken genre hendes sange tilhører, er de stadig hypnotiserende og vanedannende. 

Når vi taler om berømtheden, er den første sang, der kommer til at tænke på, hendes Ocean Eyes. Debutnummeret blev indspillet i slutningen af ​​2015 og udgivet på SoundCloud i begyndelsen af ​​2016. Hverken pigen eller hendes bror forventede den succes, som nummeret bragte dem. Det blev bogstaveligt talt viralt med over 10 millioner hits. Under hensyntagen til sangens popularitet skabte sangerinden fire remixes af den, der var inkluderet i hendes første EP Ocean Eyes. Ocean Eyes er stadig blandt Billie Eilish bedste sange indtil videre. En anden milepæl for berømtheden var en sang kaldet Bellyache, som blev udgivet i 2017. Musikvideoen til nummeret har samlet over 172 millioner visninger på YouTube indtil videre. 

Billie Eilish 2018-sange fik også en rimelig andel af populariteten. Men en sand bombe blev udgivet i marts 2019, da det første rigtige album af sangeren så verden. Den har et samtalenavn When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, og den har allerede larmet så meget. Albummet har indtaget #1-pladsen på Billboard 200-hitlisten. I betragtning af at det er kunstnerens debutalbum, er et sådant resultat virkelig imponerende. 

Billie Eilish-stilen er delvist ansvarlig for hendes popularitet. Det får hende til at skille sig ud fra en skare af andre teenagesangere, især hvis man tager piger, der kan lide at klæde sig som smukke prinsesser. I sin unge alder har sangerinden udviklet en unik æstetik. Desuden bruger hun den samme stil på en scene såvel som udenfor. Måske er denne oprigtighed, der kommer gennem hendes udseende, det, der tiltrækker folk til hende og hendes musik.

Nettoværdi

I 2019 er sangerindens nettoværdi anslået til 6 millioner dollars. Summen er ganske imponerende for sig selv; men hvis du tager Billie Eilish-alderen (17) i betragtning og den periode, hun har været populær (omkring 3 år), bliver sådanne pengebeløb fuldstændig chokerende. I betragtning af, at hun netop har udgivet et nyt album og er på vej til at begynde en storslået turné, kan popstjernens nettoformue stige betydeligt ved årets udgang. Den unge alder var ikke en hindring for Billie Eilish for at etablere sig som en unik personlighed i den moderne musikindustri. Hendes hypnotiserende sange og unikke stil vandt hende hurtigt en hær af loyale fans. Da hun kun er 17 år gammel, har pigen allerede akkumuleret en nettoværdi på 6 millioner dollars. Med et nyt album lige udgivet og en turné på vej, vil hendes popularitet kun fortsætte med at vokse. 

billie eilish cartoon by kazifarhan decf3tg pre

 

 

 

 

læs mere her

besøg hovedsiden