Bruno Mars

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund Bruno Mars

Bruno Mars, hvis rigtige navn er Peter Gene Hernandez, er en amerikansk sanger, sangskriver, musiker og pladeproducer. Han blev født den 8. oktober 1985 i Honolulu, Hawaii. Mars er kendt for sin alsidige musikalske stil, som kombinerer elementer af pop, R&B, funk, soul og reggae.

Debutsingle

Mars fik udbredt anerkendelse med sin debutsingle “Just the Way You Are” i 2010, som blev et kæmpe hit og indbragte ham en Grammy Award. Han fortsatte med at opnå succes med efterfølgende singler som “Grenade”, “The Lazy Song” og “Locked Out of Heaven”.

Hans musikalske talenter spænder over forskellige instrumenter, og han er kendt for sine dynamiske præstationer, stærke vokaler og energiske scenetilstedeværelse. Mars henter ofte inspiration fra klassiske kunstnere og genrer og tilfører sit eget moderne twist.

Doo-Wops

Mars har udgivet adskillige succesfulde albums, herunder “Doo-Wops & Hooligans” (2010), “Unorthodox Jukebox” (2012) og “24K Magic” (2016). Albummet “24K Magic” markerede et betydningsfuldt øjeblik i hans karriere og indbragte ham adskillige Grammy-priser og viste hans dygtighed til at levere funk og R&B-infunderede pophits.

Mindeværdige sange

Bruno Mars er hyldet for sin evne til at skabe iørefaldende og mindeværdige sange, der giver genlyd hos en bred vifte af publikum. Hans musik har konsekvent toppet hitlisterne og skaffet ham en dedikeret fanbase. Udover sin solokarriere har han også samarbejdet med forskellige andre kunstnere og har været involveret i at producere og skrive sange til andre musikere.

Uptown Funk

Før Bruno Mars var den slags stjerne, der kunne gøre “Uptown Funk” til et historisk popfænomen, var han et pladeselskab, der blev kastet væk. Han var begyndt at optræde som kun fire år gammel, men som kun 19-årig troede han allerede, at han havde svigtet sine drømme om superstjernestatus. Han var blevet droppet af Motown, reduceret til en arbejdsløs DJ, der kæmpede for at fylde sin benzintank. Mars havde næsten opgivet sin drøm om solostjernestatus. Og så, gennem en række hurtige stjernedrejninger, blev han 13 gange Grammy-nomineret musiker på mindre end 10 år.

Popstjerne

Mars’ opstigning til popstjernestatus kan virke lynhurtig, men det er noget, han har været klar til, siden han var et lille barn. Stjernestatus er iboende for Mars på en måde, som få mennesker kan hævde – han brugte sin barndom på at legemliggøre de store. Han er en entertainer i ordets sandeste betydning. Mars hørte musik i det øjeblik, han kom til verden. Ifølge Rolling Stone sænkede hans far lysene på fødegangen og spillede “oldies but goodies” på en boombox, mens Mars’ mor fødte ham.

Født på Hawaii 

Født på Hawaii som Peter Hernandez, Mars er søn af en jødisk Puerto Ricansk far og en Brooklyn-opdrættet filippinsk mor. Mars’ forældre var begge talentfulde kunstnere, henholdsvis percussionist og sanger, som ledede et covernummer i 1950’er-stil kaldet Love Notes.

Fra en meget ung alder husker jeg, at jeg så showet og var fuldstændig fascineret,” sagde han til Blues & Soul. “Du ved, min onkel ville være deroppe og spille guitar, min far ville være deroppe og dirigere hele showet, min mor ville være deroppe og spille guitar. synger ud. Og jeg ville tænke: ‘Jeg vil også derop!’ Så fra det øjeblik, min far begyndte at tillade mig at stå på scenen, blev jeg en skinke.”

Love Notes

Det var i Love Notes, at Mars perfektionerede sin handling som en af ​​øens berømte Elvis-imitatorer. Da han var fire år gammel, optrådte Mars som Lille Elvis i filmen Honeymoon in Vegas. Samme år interviewede Pauly Shore ham på MTV, og som seks år gammel havde Mars allerede været gæst i The Arsenio Hall Show.

“Jeg kan ikke huske meget,” fortalte han GQ om sine dage som Elvis. “Jeg kunne nok ikke engang tale så meget. Men jeg var fandme god til det.”

Navnet Bruno Mars

Navnet Bruno Mars kom til kunstneren i to akter: “Bruno” er fra hans far, som sagde, at hans buttede søn lignede wrestleren Bruno Sammartino. “Mars” kom senere i livet, efter at pladeselskaber sagde, at hans efternavn, Hernandez, ville kaste ham ind i latin musik.

“Mars kom op, bare fordi jeg følte, at jeg ikke havde nogen pizzazz,” fortalte Mars til Rap-Up. “Og mange piger siger, at jeg er ude af denne verden.”

Da Mars var omkring 11, blev hans forældre skilt, og Love Notes blev opløst. Selvom de var flade, lærte Mars’ far sin søn, hvordan man spiller guitar, og da han var en anden i gymnasiet, optrådte Mars solo på scenen. Blandt hans første optrædener var et cover af Ginuwines “Pony”.

Derefter gik jeg rundt i hallerne, som om jeg var Sinatra,” fortalte han Rolling Stone. “Jeg tænkte: ‘OK. Jeg er ikke bare en efterligner… jeg kan også efterligne Ginuwine!'”

Gymnasietiden 

Mens han stadig gik i gymnasiet, boltrede Mars sig igen i musikalske efterligninger og spillede Michael Jackson for $75 om natten, mens han åbnede for et magisk show kaldet “The Magic of Polynesia”. Det er overflødigt at sige, at selvom han tjente til livets ophold, elskede Mars ikke handlingen.

“Jeg var som en cirkusfreak,” fortalte Mars til Rap-Up. “Jeg ville synge sange for alle turisterne. Det var altid coversange – alt fra Chuck Berry til Usher. Så blev jeg træt, som om jeg synger sange for en flok turister, der ikke engang taler engelsk. Jeg følte, at jeg kunne mere.”

Lige efter Mars dimitterede gymnasiet som 17-årig, købte han en enkeltbillet til Los Angeles og skrev under med Motown næsten med det samme. Men etiketten var forvirret af hans image, hans navn og hans musik. Koncerten i Motown varede mindre end et år, men Mars sagde, at han stadig er taknemmelig for oplevelsen.

“Jeg var for ung,” sagde han til Rap-Up. “Jeg havde lavet shows hele mit liv. Jeg havde aldrig rigtig indspillet og aldrig haft for meget erfaring med at optage, endsige at producere. Jeg havde aldrig skrevet en sang før. Det fungerede, som det skulle fungere, fordi jeg havde brug for at lære meget.”

læs mere her 

besøg hovedsiden 

43fb02fb1353ddfe4da9cda76d19dd00
Bruno Mars