Carly Rae Jepsen

lær nemt at spille på klaver her 

baggrund for Carly Rae Jepsen

Carly Rae Jepsen er en canadisk sangerinde, sangskriver og skuespillerinde, der vandt udbredt berømmelse med sin hitsingle “Call Me Maybe”, som blev udgivet i 2011. Hun blev født den 21. november 1985 i Mission, British Columbia, Canada. 

Her er nogle nøglepunkter om Carly Rae Jepsens karriere: 

Tidlig karriere: Hun begyndte sin karriere i musikken i midten af 2000’erne. Hun udgav sit debutalbum, “Tug of War”, i 2008, men det var hendes andet album, der slyngede hende til international stjernestatus. “Call Me Maybe”: 

I 2011 udgav Jepsen singlen “Call Me Maybe”, som blev et kæmpe hit verden over. Sangens fængende melodi og relaterbare tekster gjorde den til en popsensation. 

Albummet “Kiss”: “Call Me Maybe” var en del af hendes andet studiealbum, “Kiss”, udgivet i 2012. Albummet indeholdt også andre singler som “Good Time” (et samarbejde med Owl City) og “This Kiss.” 

E·MO·TION: I 2015 udgav Jepsen det anmelderroste album “E·MO·TION”, som viste en mere moden og 80’er-inspireret lyd. Sange som “Run Away with Me” og “I Really Like You” høstede positive anmeldelser. 

Dedikeret: Hun fulgte op på “E·MO·TION” med endnu et godt modtaget album med titlen “Dedicated” i 2019. Albummet indeholdt numre som “Party for One” og “Too Much.” 

Broadway og skuespil: Udover sin musikkarriere har hun også beskæftiget sig med skuespil. Hun fik sin Broadway-debut i 2014, med hovedrollen som Askepot i Rodgers & Hammersteins “Askepot”. 

Uafhængig kunstner: Hun har været kendt for sin uafhængighed som kunstner. Hun har en dedikeret fanskare og bliver ofte rost for sine sangskrivningsevner og unikke pop-sensibiliteter.

Samarbejde: Hun har samarbejdet med forskellige kunstnere og producere i musikbranchen, herunder Owl City, Justin Bieber og Charli XCX, blandt andre. 

Turné: Jepsen har turneret meget for at promovere sine albums og underholdt fans med sine energiske live-optrædener. Hun er fortsat med at skabe musik og opbygge sin karriere i musikbranchen, kendt for sine fængende popmelodier og karakteristiske stil. 

Mens hendes karriere tog fart med “Call Me Maybe”, har hun bevist sig selv som en talentfuld og alsidig kunstner med efterfølgende albums.

læs mere her 

Carly Rae Jepsen – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk/

carly rae jepsen