Celine Dion

 

lær nemt at spille på klaver her 

Baggrund for Celine Dion

Celine Dion er en canadisk sangerinde, sangskriver og forretningskvinde. Hun blev født den 30. marts 1968 i Charlemagne, Quebec, Canada. Dion er kendt for sin kraftfulde og følelsesladede stemme, som har gjort hende til en af de mest succesrige og anerkendte vokalister i verden. Dion opnåede international berømmelse i 1990’erne med hits som “The Power of Love”, “Because You Loved Me” og “My Heart Will Go On”, som var temasangen til filmen “Titanic”. Hendes musik spænder over adskillige genrer, herunder pop, voksen-moderne og ballader.

Grammy Awards

I løbet af sin karriere har Celine Dion udgivet adskillige albums på både engelsk og fransk og vundet adskillige priser, herunder adskillige Grammy Awards og Juno Awards (den canadiske ækvivalent til Grammys). Hendes utrolige vokale rækkevidde og evne til at formidle følelser gennem hendes musik har befæstet hende som en af de mest ikoniske og varige figurer i musikindustrien. Udover sin musikkarriere har Dion også været involveret i filantropi og forretningsprojekter. Hun har optrådt i Las Vegas, som har haft stor succes, og hun er fortsat en elsket og indflydelsesrig figur i musikkens verden.

Popmusik gennembrud og karriere

Celine Dions engelsksprogede debut kom i 1990, med udgivelsen af Unison, som stort set bestod af blød rockmusik, der blev populær på mainstream-radio. Hendes første single til at nå Billboard Hot 100 var ‘Where Does My Heart Beat Now?’ Året efter spillede Celine Dion en duet med Peabo Bryson til Disney-animationen Beauty and the Beast. Sangen var et kæmpe kommercielt hit og vandt en Oscar for bedste sang samt en Grammy Award.

Beauty and the Beast

‘Beauty and the Beast’ blev derefter et af numrene på Dions andet album med samme navn. Hun arbejdede sammen med sangskriveren Diane warren for denne udgivelse, som igen viste sig at være en massiv global succes. Dion udgav også et fransksproget album i 1991, med titlen Dion Chante Plamadon, som stort set bestod af coverversioner. Det blev hendes første franske album, der modtog en international udgivelse og har solgt over 1,5 millioner eksemplarer globalt.

Album nr. 3

Celine Dions tredje engelsksprogede album, The Color of My Love, blev udgivet i 1993, hvor hun offentligt erklærede sine følelser for sin mangeårige manager, Angélil. Albummet blev en fænomenal succes og solgte over 8 millioner enheder på verdensplan. Det største hit fra albummet var ‘The Power of Love’, en genindspilning af et Jennifer Rush-hit fra 1985. Albummet indeholdt også en duet med Clive Griffin med titlen ‘When I Fall In Love’. Dions popularitet i Storbritannien blev cementeret med succesen med ‘Think Twice’, som var nummer et i syv uger i Storbritannien.

L’Olympia

Dion fortsatte med at veksle mellem franske og engelsksprogede albums, hvor den næste franske udgivelse var A L’Olympia. Hun tog nogle af sangene fra dette album og oversatte dem til ‘If That’s What It Takes’ og ‘I Don’t Know’ til det engelske album Falling Into You, som indeholdt covers af Tina Turners ‘River Deep, Mountain High’ ‘ og Eric Carmens ‘All By Myself’. Diane Warren-skrevet ‘Because You Loved Me’ var et nummer et hit og blev brugt i soundtracket til Up Close and Personal.

De Olympiske Lege

I tilfælde af at Dions berømthedsstatus var i tvivl, blev hun derefter valgt til at optræde ved åbningsceremonien for de Olympiske Lege i Atlanta i 1996, hvor hun sang ‘The Power of the Dream’. I 1997 udgav Dion Let’s Talk About Love, som indeholdt en række vokale gæster, inklusive Luciano Pavarotti, Bee Gees og Barbra Streisand samt optrædener fra Carole King, Sir George Martin og Diana King.

My Heart Will Go On

Den mest solgte single fra albummet var ‘My Heart Will Go On’, komponeret af James Horner. Sangen var berømt med på soundtracket til Titanic, med Kate Winslet og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne. I slutningen af 1990’erne udgav Dion et julealbum, 1998’s These Are Special Times (med en duet med R. Kelly) og 1999-albummet All the Way.. A Decade of Song. Sidstnævnte album indeholdt en række coverversioner, herunder Roberta Flacks ‘The First Time I Ever Saw Your Face’ samt en duet med Frank Sinatra, med titlen ‘All the Way’. Hun optrådte også på en VH1-special med titlen Divas Live, som også indeholdt Mariah Carey, Shania Twain, Aretha Franklin og Gloria Estefan.

A New Day Has Come

I 2002 vendte Dion tilbage til musikken efter en pause. Albummet A New Day Has Come debuterede som nummer et, selvom mange kritikere gav det en lunken respons. Året efter udgav hun One Heart, som var et skridt ind i dansemusikken – en første gang for Celine Dion. Hun indspillede også et cover af Cyndi Laupers ‘I Drove All Night’ til en Chrysler-reklame. Miracle, et andet engelsksproget album, blev udgivet i 2004. Det fokuserede på temaet moderskab og indeholdt en række vuggeviser og udtryk for moderkærlighed, samt dækkede Louis Armstrongs ‘What A Wonderful World’ og John Lennons ‘Beautiful Boy’ .

Caesar’s Palace

I 2003 optrådte Celine Dion en række 4000-personers shows i Caesar’s Palace, Las Vegas, og tjente rapporterede 76 millioner dollars. Fire år senere udgav Celine Dion albummet Taking Chances, som indeholdt sangskrivning fra Linda Perry, Ne-Yo og eks-Evanescence guitaristen Ben Moody.

læs mere her 

Céline Dion – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk/

 

cd
Celine Dion