Clean Bandit

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Clean Bandit

Clean Bandit er en britisk elektronisk musikgruppe dannet i Cambridge, England, i 2008. Gruppens oprindelige medlemmer omfattede Grace Chatto, Jack Patterson, Luke Patterson og Neil Amin-Smith. Clean Bandit vandt frem med deres unikke blanding af elektroniske, klassiske og popmusikelementer, der ofte inkorporerede orkesterinstrumenter og gæstevokalister i deres numre.

De fik først opmærksomhed med deres single “Mozarts House” i 2013, men deres gennembrud kom med det massive hit “Rather Be” med Jess Glynne i 2014. Denne sang toppede hitlister i flere lande og vandt en Grammy Award for bedste danseindspilning. Clean Bandit fortsatte med at udgive succesrige singler og samarbejdede med forskellige kunstnere, og deres musik udforsker ofte temaer om kærlighed, forhold og personlige oplevelser.

Neil Amin-Smith forlod bandet i 2016, men de resterende medlemmer fortsatte med at producere musik og samarbejde med en bred vifte af kunstnere fra forskellige genrer. Nogle af deres andre bemærkelsesværdige hits inkluderer “Rockabye” med Sean Paul og Anne-Marie, “Symphony” med Zara Larsson og “Solo” med Demi Lovato.

Clean Bandit er kendt for deres iørefaldende melodier, innovative produktionsteknikker og den måde, de problemfrit sammensmelter klassiske og elektroniske musik elementer. De har etableret sig som indflydelsesrige skikkelser i de elektroniske og popmusikscener, og har konsekvent leveret hits i toplisten med en distinkt lyd.

2012–15: Nye øjne

I december 2012 udgav gruppen deres debutsingle “A+E”, som toppede som nummer 100 på UK Singles Chart. Det var hovedsinglen fra deres debutstudiealbum New Eyes, udgivet den 2. juni 2014 på Atlantic Records UK.[8] Den 29. februar 2012 udgav de videoen online til deres single “UK Shanty”, med supermodellen Lily Cole. Den 29. marts 2013 udgav de albummets anden single “Mozart’s House”. Sangen toppede som nummer 17 på UK Singles Chart.

Albummets tredje single “Dust Clears” nåede nummer 43 på hitlisten.

Albummets fjerde single “Rather Be” med Jess Glynne blev udgivet den 19. januar 2014 og toppede UK Singles Chart. Det var den hurtigst sælgende sang udgivet i januar siden 1996 og endte 2014 som årets næstbedst sælgende sang i Storbritannien (efter “Happy” af Pharrell Williams), og solgte over 1,13 millioner eksemplarer.[9]

Den 14. april 2014 fik bandet deres tv-debut på BBC’s Later… med Jools Holland.[10] I maj 2014 annoncerede de også en 14-dages overskriftsturné i Storbritannien.[11] I september 2014 optrådte de med BBC Philharmonic Orchestra på MediaCityUK.[12][13] Bandet samarbejdede igen med Jess Glynne, efter deres hitsang “Rather Be”, på deres single “Real Love”. Det nåede nummer to på UK Singles Chart.[14

I februar 2015 vandt “Rather Be” Grammy Award for bedste danseindspilning ved den 57. årlige Grammy Awards.[15]

Gruppen indspillede en orkesterversion på 30 stykker af “Rather Be” i Abbey Road Studios til Marks & Spencers julereklamekampagne 2015.[16]

I løbet af resten af ​​2015 har gruppen konstant været på alle mulige ture rundt om i verden for at promovere efterudgivelsen af ​​New Eyes og ført videre ind i de første måneder af 2016.

2015-nu: Andet studiealbum

Inden for de sene måneder af 2015, mens de var på Coachella, fremførte gruppen deres første sang uden for deres debutstudiealbum, med titlen “Disconnect”, som indeholder vokal fra Marina og The Diamonds. Dette vakte til sidst stor interesse for et nyt album, der var i værkerne, hvilket virkede næsten umiddelbart efter udgivelsen af ​​deres debutstudiealbum New Eyes.

Efter turnéperioden sluttede i februar 2016, blev gruppen konstant rapporteret om at arbejde på ny musik, og gruppen bekræftede dette i den følgende måned, idet de sagde “ting er ikke helt klar endnu med de nye sange, så vi vil have at bruge lidt længere tid i studiet.” I løbet af processen vil de aflyse nogle af deres sommershows for at gøre det, og med dette i tankerne forventes det nye album at komme engang i 2017.

I april 2016 afslørede bandet, at de arbejdede med Sean Paul og RØMANS på deres andet studiealbum.

Den 27. maj 2016 udgav de deres første single siden marts 2015, med titlen “Tears”, og indeholder vokal fra X Factor 2015-vinderen Louisa Johnson. Den bliver i øjeblikket behandlet som den førende single fra det nye kommende album.[17]

Musik stil

Bandet blander elektronisk musik med klassiske stykker af komponister som Mozart og Shostakovich.[6] Noget af deres musik involverer også humor med tungen på kinden.[6]

Videoer

Chatto og Jack Patterson dannede deres eget filmproduktionsselskab, Cleanfilm, for at lave musikvideoer til sig selv og andre kunstnere.

Medlemmer

  • Jack Patterson – bass guitar, keyboard, vocals and piano
  • Luke Patterson – drums, percussion
  • Grace Chatto – cello, percussion, vocals
  • Neil Amin-Smith – violin, piano
  • Christina Hizon – vocals, keyboard, violin
  • Florence Rawlings – lead vocals
  • Elisabeth Troy – lead vocals

læs mere her: 

Clean Bandit – Wikipedia

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

 

clean bandit
Clean Bandit