Coldplay

 

lær nemt at spille på klaver her 

Baggrund for Coldplay

Coldplay er et britisk rockband, der blev dannet i 1996 i London. Bandet består af Chris Martin (vokal, keyboard, guitar), Jonny Buckland (guitar), Guy Berryman (bas) og Will Champion (trommer, baggrundssang). De er kendt for deres karakteristiske lyd, der blander elementer af rock, pop og elektronisk musik. Gruppen blev fremtrædende med deres album “Parachutes” i 2000, som inkluderede hitsingler som “Yellow” og “Trouble”.

Albums

Gruppen har siden udgivet flere succesrige albums, herunder “A Rush of Blood to the Head”, “X&Y”, “Viva la Vida or Death and All His Friends”, “Mylo Xyloto”, “Ghost Stories”, “A Head Full” af drømme,” og mere. Den er kendt for deres følelsesmæssigt genklangende tekster, anthemiske melodier og visuelt fængslende liveoptrædener. Gennem årene har de vundet adskillige priser og fået en massiv global fanbase. Deres musik beskæftiger sig ofte med temaer som kærlighed, introspektion og sociale problemer.

Travis

Gruppen var hjerteskærende som Travis, passioneret som Jeff Buckley og lige så frisk som Oasis, da de første gang brød ind på scenen, så det var ideelt for pressen og offentligheden at rose dem. De spillede deres første koncert på en festival for usignerede bands i Manchester, og The Safety EP blev udgivet kort efter. The Brothers and Sisters EP blev udgivet af Fierce Panda og udgivet et år senere. Begge udgivelser så kun 500 presninger.

Parlophone

Deres søde melodier og svimlende tekster fik Coldplay til en britisk aftale med Parlophone i april 1999, og det begrænsede oplag på fem nummer, The Blue Room EP, fulgte samme efterår. Med indtagende nik fra medierne blev drømmepopfireren hyldet som den næste Travis takket være deres forsimplede akustik og charmerende personligheder. Yderligere to EP’er, Shiver og Yellow, ankom i foråret 2000. Deres fuldlængde debut Parachutes, som gav bandet en Mercury Music Prize-nominering, blev udgivet i Storbritannien I november 2000 så Parachutes en amerikansk udgivelse med Nettwerk; en måned senere blev “Yellow” valgt som temasang for alle promo-spots for ABC.

Brit Awards

Den godt modtagne hype omkring bandet fortsatte også gennem hele 2001 og modtog tre Brit Awards-nomineringer og en udsolgt ti-date turné i USA i februar. Rygterne om en splittelse forbrugte det meste af USA-turneen. Martin kæmpede ofte mod grimme forkølelser og stemmeudmattelse, hvilket fik Coldplay til at aflyse en række amerikanske dates og skrotte en europæisk turné.

Trouble

Med al sladder til side genoptog Coldplay spillet i sommeren 2001 og opnåede yderligere succes med sin andensingle “Trouble”. I efteråret tog de i studiet for et andet album. Rygterne havde det, at det kunne være Coldplays sidste album, for bandet følte, at de måske ikke fangede sådan en glans igen. A Rush of Blood to the Head blev udgivet i august 2002.

læs mere her: 

Coldplay – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

Gratis musikundervisning online | Musikonline.dk

cp 1
coldplay