David Guetta

 

lær nemt at spille på klaver her 

Baggrund 

David Guetta er en fransk DJ, pladeproducer og sangskriver. Han blev født den 7. november 1967 i Paris, Frankrig. Guetta er en af ​​de mest fremtrædende og indflydelsesrige skikkelser inden for elektronisk dansemusik (EDM) og har spillet en væsentlig rolle i udformningen af ​​genren. Han begyndte sin karriere som DJ på natklubber i løbet af 1980’erne og begyndte senere at producere sin egen musik. Guetta opnåede international anerkendelse i begyndelsen af ​​2000’erne med albummet “One Love” og singlen “When Love Takes Over”, med vokal fra Kelly Rowland. Dette album var med til at bringe EDM til et bredere publikum.

Stilarter

Guetta er kendt for sin evne til at blande forskellige musikalske stilarter, herunder pop, elektronisk og urban musik, og han har samarbejdet med en bred vifte af kendte kunstnere fra forskellige genrer. Han har produceret adskillige hits såsom “Titanium” med Sia, “Hey Mama” med Nicki Minaj og Afrojack, “Without You” med Usher og mange flere. David Guetta har vundet adskillige priser, herunder Grammy Awards, og har haft en betydelig indflydelse på populariseringen af ​​EDM verden over. Han er anerkendt for sit arbejde som DJ, producer og musikalsk innovatør.

Barndom og Ungdom

David Guetta blev født i Paris den 7. november 1967 af en marokkansk jødisk far og en belgisk mor. Han hørte først housemusik, mens han arbejdede på en homobar, hvilket inspirerede ham til at lære mere om den nyudviklede genre ved at undersøge, hvad der foregik i USA på det tidspunkt. Han var fra starten overbevist om, at denne nye musikgenre ville feje kloden med storm. Hans første indtog i housemusik var med acid house, som for nylig var ankommet til Frankrig, men som ikke blev særlig godt modtaget.

David Guettas karriere 

I år 2001 mødte han gospelsangeren Chriss Willis, som han senere samarbejdede med om sangene ‘Love Is Gone’ og ‘Getting Over You’, som også omfattede LMFAO og Fergie. I år 2002 udgav David Guetta sit første album, ‘Just a Little More Love.’ Denne plade blev udgivet kort efter, at han var med til at stifte Gum Productions og var en stor succes. Guetta Blaster og Pop Life var hans to albums udgivet mellem 2004 og 2007. Sangen ‘Delirious’, som han fremførte med Tara McDonald på det andet album, blev varmt værdsat og blev et hit.

When Love Takes Over

Han tog på en verdensomspændende turné for at promovere sit nye album fra januar til juli 2008. Under denne turné samarbejdede han med den franske rapper JoeyStarr i januar og optrådte senere med den verdenskendte DJ Tiesto ved ‘Unighted’-arrangementet i Paris i juli. Han udgav endnu et studiealbum, kaldet ‘One Love’ i august 2009. Det var hans fjerde studiealbum, og det blev efterfulgt af singlerne ‘When Love Takes Over’ med Kelley Rowland og ‘Sexy Bitch’ (alias Sexy Chick) med Akon, som begge nåede nr. 1 på de britiske hitlister.

I Gotta Feeling

Sangen ‘I Gotta Feeling’ blev første gang udgivet den 16. juni 2009. The Black Eyed Peas sang sangen, som blev mixet af David Guetta. Han lancerede sit seneste album, ‘Nothing But The Beat’ den 30. august 2011, og det blev derefter genudgivet som ‘Nothing But The Beat 2.0’ den 7. september 2012. Rihannas album ‘Unapologetic’, som blev udgivet den 19. november 2012 er skrevet og produceret af ham. David optrådte også på cd’en.

Store projekter

Hans tredje album, ‘Pop Life’, var et kæmpe hit i Storbritannien og Europa, da det blev udgivet i 2007. Det nåede nr. 1 på Billboard Hot 100 efter at have solgt over 530000 eksemplarer. En af hans mest bemærkelsesværdige præstationer er sangen “I Gotta Feeling”, som hurtigt blev nummer 1 i mange nationer efter udgivelsen.

Priser

Han modtog den officielle titel som “Best House DJ” fra DJ Awards i 2008. Et år senere, i 2009, løb magasinet ‘Top 100 DJs’ en afstemning, hvor David Guetta kom på tredjepladsen. I 2011 solgte hans album ‘One Love’ over tre millioner eksemplarer på to år og blev nomineret til en Grammy Award for bedste elektroniske/dansealbum ved den 52. Grammy Awards. Han vandt også to Grammy-priser for bedste remixede indspilning, ikke-klassisk i 2010 og 2011. Han modtog den eftertragtede amerikanske musikpris for yndlings elektronisk dansemusik i 2012.

 

Privat 

Han giftede sig med Cathy Guetta i 1990, og de har været sammen siden. Cathy er en natklubleder, som også er involveret i Davids arbejdsliv. Tim Elvis Eric og Angie, deres to børn, blev født i henholdsvis 2004 og 2007.

læs mere her

besøg hovedsiden 

 

chintan vadgama david guetta
David Guetta