Dua Lipa

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Dua Lipa

Dua Lipa er en britisk sangerinde, sangskriver og model. Hun blev født den 22. august 1995 i London, England. Dua Lipa fik sin start som musiker ved at udgive musik på YouTube og SoundCloud, før hun senere fik sin gennembrudskarriere.

Hendes debutalbum, der bærer hendes eget navn “Dua Lipa,” blev udgivet i 2017 og indeholdt flere hits, herunder “New Rules,” som blev en international sensation. Sangen fik ros for sin catchy melodi og kraftfulde tekster om empowerment og selvstændighed.

Dua Lipas musikalske stil kombinerer pop, elektronisk musik og elementer af R&B. Hun er kendt for sin unikke stemme og evne til at skabe moderne og dansable sange, der ofte indeholder personlige og følelsesmæssige temaer.

Efter sin debut har Dua Lipa fortsat med at udgive succesfuld musik, herunder albummet “Future Nostalgia” fra 2020, der blev rost af kritikere og indeholdt hits som “Don’t Start Now” og “Physical.”

Hun har vundet flere priser, herunder Grammy Awards, og er kendt for sin trendige og edgy stil samt hendes indflydelse på mode og popkultur. Dua Lipa er en af de mest bemærkelsesværdige popstjerner i den moderne musikindustri og har tiltrukket en bred international fanbase.

Barndom 

Dua Lipa blev født den 22. august 1995 i London. Hendes forældre, etniske albanere fra Kosovo, emigrerede fra Pristina til den britiske hovedstad for at undslippe borgerkrigens rædsler i Jugoslavien. Hendes far, Dukagjin Lipa, spillede en væsentlig rolle i den efterfølgende dannelse af Dua som sanger. Han var en kendt rockmusiker i Pristina, og som en kreativ person var han glad for smukke melodier og sange. Han blev den unge Dua Lipas første guide til musikkens verden. De lyttede til hits fra Bob Dylan, Sting, David Bowie og andre talentfulde kunstnere. Fornavnet på den fremtidige sanger, givet til hende fra fødslen, betyder kærlighed. Selvom Dua ikke kunne lide dette navn i sin barndom, vænnede hun sig til det, og hun havde ikke taget noget pseudonym, da hun optrådte på den store scene.

Dua Lipa har drømt om at optræde på scenen siden den tidlige barndom. Hun har endda studeret skuespil på den berømte Sylvia Young Theatre School (Sylvia Young Theatre School). Det er bemærkelsesværdigt, at dimittender fra denne skole på forskellige tidspunkter er blevet kendte skuespillere og sangere: Adele Silva (Doctor Who), Alex Pettyfer (Thunderbolt), Amy Winehouse, Ella Purnell (Tarzan, Churchill), Keeley Hawes (Ashes to Aske).

YouTube

I 2008, efter Kosovos uafhængighedserklæring, rejste Lipas familie tilbage til Pristina, hvor Dua begyndte aktivt at drive sin musikkanal på YouTube næste år. Hendes første oplevelse var coverversioner af sangene af Nelly Furtado og Christina Aguilera.

London

I en alder af 15 forlod Dua Lipa hjemmet og vendte tilbage til London for at begynde en seriøs musikalsk karriere. Men i første omgang skulle hun arbejde som servitrice og model for at kunne betale for lejligheden, lejet sammen med sine venner. Der var engang, hvor hun arbejdede på en natklub, og senere kaldte sangerinden denne oplevelse skræmmende. Uden tvivl ville pigen være i stand til at udtrykke sig i modelbranchen takket være hendes attraktive udseende og passende højde på 173 cm, men Dua ville arbejde på den anden scene.

Singlen New Age Marlon 

Flere vigtige faktorer har hjulpet Dua Lipa til at starte sin karriere som sanger. Dette inkluderer at lære den berømte musiker at kende, forfatter til singlen New Age Marlon Roudette, som rådede den unge vokalist til at indspille sine sange og lægge dem på de åbne platforme. Derudover er YouTube-kanalen fortsat med at tiltrække Duas opmærksomhed.

Warner Music Group

Dua Lipa underskrev i 2015 en kontrakt med Warner Music Group. Denne begivenhed markerede begyndelsen på hendes succesfulde musikalske karriere. Samme år blev sangerens to første singler (New Love og Be the One) udgivet og placeret i top ti af europæiske hitlister.

I denne periode er Dua Lipas musikalske stil allerede blevet dannet. Hun definerer det som mørk pop. I hendes musik bruges elektroniske beats og synthesizere aktivt, og arrangementet omfatter ofte elektriske guitarer, trommer og klaverer. Musikkritikere og fans bemærker den passion, udtryk og mod, der mærkes i hver Duas sang. Selvom det første studiealbum med titlen Dua Lipa først blev udgivet den 2. juni 2017, havde den britiske sangerinde allerede været kendt i Europa, Nordamerika og Australien på det tidspunkt. Singlerne Last Dance (18. februar 2016) og Hotter than Hell (6. maj 2016) gjorde hende berømt i Storbritannien, og publikum i Nordamerika kunne lide at Blow Your Mind (26. august 2016).

Champions League-finale

Et væsentligt øjeblik i sangerens karriere og et unikt symbol på hendes anerkendelse rundt om i verden var Duas deltagelse i åbningsceremonien for Champions League-finalen på det olympiske stadion den 26. maj 2018 i Kiev. For publikum sang hun singlen New Rules.

I august 2019 blev Lipa ansigtet for Libre parfumemærket Yves Saint Laurent. I november samme år udgav pigen singlen “Don’t Start Nowruen”, som bliver inkluderet i hendes nye album. Sangen nåede topplaceringerne i Storbritannien og på Billboard Hot 100. I marts 2020 udkom det andet album Future Nostalgia. I april samme år ramte albummet “Future Nostalgia” fjerdepladsen på den amerikanske Billboard 200-hitliste. Nogen tid senere præsenterede sangeren også en video til en af ​​sangene fra albummet “Break My Heart”.

I begyndelsen af ​​2021 udgav sangerinden singlen “We’re Good”, indspillet med rapperen Pop Smoke (“Demeanor”), og om sommeren arbejdede hun sammen med Elton John på kompositionen “Cold Heart (Pnau remix) “, som tog førstepladsen på de britiske hitlister.

læs mere her

besøg hovedsiden 

dua lipa cartoon portrait by me by jackdicuori99 ddwbw3d fullview