Ed Sheeran

lær nemt at spille på klaver her

Ed Sheeran

Edward Christopher “Ed” Sheeran (født 17. februar 1991) er en sanger og sangskriver, der i øjeblikket er underskrevet Atlantic (WMG). Sheeran blev født i Halifax, West Yorkshire, før han flyttede til Framlingham, Suffolk. I sin tid i Suffolk var han kendt for at have blomstret som et skjult talent, når det kom til musik.

Guitar

Han lærte guitar i en meget ung alder og begyndte at skrive sange under sin tid på Thomas Mills High School i Framlingham. Da Sheeran havde forladt skolen, var han allerede sikker på, at musikken ville spille en stor rolle i hans liv, og studerede derfor på Access To Music i Norwich, før han flyttede til London, hvilket forbedrede hans chancer for at få koncerter.

Første EP

Ed Sheeran begyndte at indspille i 2005, hvilket førte til udgivelsen af ​​hans første EP, The Orange Room EP. Sheeran udgav også to albums, et selvbetitlet i 2006 og Want Some? i 2007, der fik lidt opmærksomhed. Efter at Sheeran flyttede til London og havde lavet omfattende koncerter, fremført sange fra sin EP og albums, samt dem, han for nylig havde skrevet, besluttede han at udgive endnu en EP, You Need Me i slutningen af ​​2009.

SB.tv

Det var dog først før februar 2010, at Sheeran begyndte at blive bemærket, efter at han postede en video gennem SB.tv, der viste hans forskelligartede stil. Denne video førte til, at mainstream-rapperen Eksempel bad Sheeran om at turnere med ham.

2010

Igennem 2010 begyndte Sheeran at blive set af flere og flere mennesker over internettet igennem Youtube og hans fanbase voksede utroligt, idet han også fik kredit fra avisen The Independent, den engelske fodboldkaptajn Rio Ferdinand og endda Elton John. Sheeran udgav tre EP’er i 2010, Loose Change, som indeholder en af ​​hans mest kendte sange, “The A Team”, Songs I Wrote With Amy og Ed Sheeran: Live at the Bedford, en live EP optaget i oktober.

USA

I løbet af året tog Sheeran også til USA, hvor han blev opdaget af den internationale superstjerne Jamie Foxx, som bad Sheeran om at optræde i hans radioprogram, hvilket skaffede ham nogle fans i USA. Ved årets udgang blev Sheeran anset for at være en af ​​de bedste usignerede kunstnere i landet.

EP nr. 5

Den 9. januar 2011 udgav Sheeran sin sidste uafhængige EP, No.5 Collaborations Project med optrædener af grime-kunstnere, herunder Wiley, JME, Devlin og Ghetts. Med denne EP fik Sheeran mainstream-opmærksomhed for at nå nummer 2 på iTunes-listen, uden nogen reklame eller etiket. Han blev opført som en ‘special guest’ på Devlins 2011 ‘Bud, Sweat and Beers’ mini-turné sammen med Griminal og Tinchy Stryder. Songfacts rapporterer, at efter at have skrevet under for Atlantic Records i januar 2011, blev “The A Team” udgivet som den første single fra hans debutalbum den 12. juni 2011.

Debutalbum

Sheerans debutalbum + indeholdende singlerne The A Team og Lego House er certificeret 6x Platinum i Storbritannien. Albummet har også vundet Sheeran to Brit Awards for British Breakthrough Act og bedste britiske mandlige soloartist. Ved den 56. årlige Grammy Awards opnåede Sheeran en nominering for bedste nye kunstner.

Hobitten 

Ed Sheeran modtog yderligere berømmelse for at bidrage med nummeret med titlen “I See Fire” til Howard Shores soundtrack til filmen “The Hobbit: The Desolation of Smaug” i 2013. x det andet studiealbum af Sheeran blev udgivet i 2015. Albummet gik direkte til nummer et i både Storbritannien og USA. x har haft fem singler indtil videre Sing, Don’t, Thinking Out Loud, Bloodstream og Photograph.

Sheeran blev for nylig tildelt en æresdoktor af University Campus Suffolk (UCS). Ceremonien er senere i år.

læs mere her 

besøg hovedsiden 

Ed Sheeran