Ellie goulding

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for Ellie Goulding

Ellie Goulding er en britisk sangerinde, sangskriver og pladeproducer kendt for sin karakteristiske stemme og en blanding af pop, elektronisk og indie folkemusik. 

Her er nogle nøglepunkter om hendess karriere: 

Tidligt liv: Elena Jane Goulding, kendt som Ellie Goulding, blev født den 30. december 1986 i Lyonshall, Herefordshire, England. Hun lærte at spille guitar og skrive sange i en tidlig alder. 

Musikalsk begyndelse: Ellie begyndte at få opmærksomhed som musiker i 2009 med udgivelsen af sin debutsingle, “Under the Sheets”, og hendes debutalbum, “Lights”, i 2010. Albummets titelnummer, “Lights”, blev en stor ramte og etablerede hende som en kunstner at se. 

“Lights”: Singlen “Lights” opnåede kommerciel succes både i Storbritannien og USA, og den er fortsat en af hendes mest genkendelige sange. Sangens elektroniske pop-lyd satte tonen for meget af hendes tidlige arbejde.

Efterfølgende album: Hun fortsatte med at udgive succesfulde albums, inklusive “Halcyon” i 2012 og “Delirium” i 2015. Disse albums indeholdt hitsange som “Burn”, “Love Me Like You Do” og “On My Mind”. 

“Love Me Like You Do”: Sangen “Love Me Like You Do” var med på soundtracket til filmen “Fifty Shades of Grey” og blev et massivt internationalt hit. Det gav hende adskillige prisnomineringer og styrkede hendes mainstream-succes yderligere. 

Samarbejde: Hun har samarbejdet med forskellige kunstnere, herunder Calvin Harris (“I Need Your Love”), Major Lazer (“Powerful”) og Kygo (“First Time”). 

Lyd og stil: Gouldings musik inkorporerer ofte elementer af elektronisk, folkemusik og popmusik. Hendes æteriske og karakteristiske sopranstemme er et kendetegn for hendes lyd. 

Miljømæssige og filantropiske indsatser: Hun er kendt for sin fortalervirksomhed og filantropiske arbejde. Hun har været involveret i forskellige velgørende initiativer og har brugt sin platform til at øge bevidstheden om miljøproblemer og hjemløshed. 

Fitness og wellness: Hun er også kendt for sit engagement i fitness og wellness og har været åben omkring sin sunde livsstil, herunder sin passion for løb og motion. 

Seneste arbejde: Hun udgav sit fjerde studiealbum, “Brightest Blue”, i 2020. Albummet udforsker temaer om selvidentitet og empowerment. Hun har haft en succesrig karriere i musikindustrien med adskillige singler og albums, der topper hitlisten. 

Hendes unikke blanding af genrer og hendes karakteristiske stemme har gjort hende til en fremtrædende figur i popmusiklandskabet.

læs mere her: 

Ellie Goulding – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

eg