Eminem

 

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for eminem

Eminem er en amerikansk rapper, sangskriver og pladeproducer. Han blev født den 17. oktober 1972 i St. Joseph, Missouri. Han er en af de mest succesrige og indflydelsesrige kunstnere i hiphop- og populærmusikkens historie. Han fik betydelig opmærksomhed og anerkendelse i slutningen af 1990’erne med sit debutalbum “The Slim Shady LP” (1999), som gav ham en Grammy Award for bedste rapalbum. Hans efterfølgende album, inklusive “The Marshall Mathers LP” (2000) og “The Eminem Show” (2002), styrkede hans status som et rapikon og bragte ham international berømmelse.

karakteristika 

Hans musik tackler ofte personlige kampe, kontroverser og sociale problemer. Eminems unikke stil involverer komplekse rimskemaer, hurtig levering og følelsesladede tekster. Han er også blevet anerkendt for sine fortælleevner og sin vilje til at diskutere sine egne livserfaringer, herunder sine kampe med afhængighed og sin tumultariske opvækst. Hans indflydelse på musikindustrien rækker ud over hans eget arbejde. Han har været medvirkende til at lancere andre kunstneres karriere gennem sit label, Shady Records. Gennem hele sin karriere har han mødt både ros og kritik for sine eksplicitte tekster og kontroversielle emner, men han har unægtelig sat et uudsletteligt præg på musikkens og populærkulturens verden.

The Marshall Mathers LP 2

Den 28. juli 2011 udgav han sit seneste album kaldet “The Marshall Mathers LP 2”, som var endnu en øjeblikkelig succes. Som med mange af hans andre albums var dette også et kæmpe hit for ham. Gennem årene har han haft mange nummer et singler på forskellige hitlister og i forskellige lande rundt om i verden. Han har været nummer et på Billboard Hot 100 og Hot R&B/Hip Hop Songs hitlisterne samt mange andre. I 2013 var han den mest streamede kunstner i verden med over 1,7 milliarder streams. Det år havde han også rekorden for mest sete musikvideo på Vevo med “Love The Way You Lie” med Rihanna.

diskografi

Han er en af de mest succesrige og populære hiphop-kunstnere gennem tiderne, og han vil fortsætte med at være en favorit blandt mange fans verden over i de kommende år. Hans diskografi omfatter otte albums, to udvidede stykker (EP’er) og et trommesæt (2004). Eminem har solgt over en halv million albums og 30 millioner singler. Musikvideoen til hans 2002 single “Without Me” blev tildelt 2003 MTV Video Music Award for bedste rapvideo. Han har også optrådt på mange musikfestivaler rundt om i verden. Eminem har vundet to Grammy Awards, seks Billboard Music Awards, ti MTV Asia Awards, to American Music Awards, fire World Music Awards og otte BET Awards. Eminem har haft adskillige kontroverser gennem årene, der involverer ham selv og hans forhold til kvinder.

 

Eminem – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

 

eminem cartoon
Eminem