Fifth Harmony

 

lær nemt at spille på klaver her 

baggrund for Fifth Harmony

Fifth Harmony var en amerikansk pigegruppe dannet i anden sæson af tv-musikkonkurrencen “The X Factor” i 2012. Mens gruppens lineup ændrede sig lidt i løbet af dens tidlige dage, bestod den mest kendte og succesrige lineup af fem medlemmer: 

Ally Brooke Hernandez: Ally Brooke, født den 7. juli 1993 i San Antonio, Texas, var et af de oprindelige medlemmer af gruppen. Hun er kendt for sin stærke vokal. Normani Kordei: Normani, født den 31. maj 1996 i Atlanta, Georgia, var et andet originalt medlem. Hun opnåede anerkendelse for sine exceptionelle danseevner og alsidige sang. 

Lauren Jauregui: Lauren, født den 27. juni 1996 i Miami, Florida, var også en del af den oprindelige gruppe. Hun er kendt for sin stærke og lune vokal. 

Dinah Jane Hansen: Dinah Jane, født den 22. juni 1997 i Santa Ana, Californien, var et andet originalt medlem. Hun bidrog med sin kraftfulde stemme og scenetilstedeværelse. Camila Cabello: Camila, født den 3. marts 1997 i Cojímar, Cuba, blev føjet til gruppen under auditionfasen af “X Factor.” Hun blev hurtigt et fremtrædende medlem og en af gruppens hovedvokalister. Fifth Harmonys rejse begyndte på “The X Factor”, hvor de oprindeligt blev dannet som soloartister, men samlet som en gruppe af showets dommere. På trods af at de ikke vandt konkurrencen, skrev de under med Simon Cowells pladeselskab, Syco Music, og fortsatte med at opnå betydelig succes: 

Debutsingle og album: I 2013 udgav gruppen deres debutsingle, “Miss Movin’ On”, efterfulgt af deres debut-EP, “Better Together.” Deres første album i fuld længde, “Reflection”, blev udgivet i 2015. Gennembrudshit: Gruppens gennembrud kom med singlen “Worth It” i 2015, med Kid Ink. Sangen blev et hit på hitlisten og styrkede deres status i musikbranchen. 

Succes og samarbejder: Gruppen udgav flere succesrige albums, herunder “7/27” (2016) og “Fifth Harmony” (2017). De samarbejdede også med kunstnere som Ty Dolla $ign og Gucci Mane om hitsange som “Work from Home”. Camila Cabellos afgang: I december 2016 forlod Camila Cabello gruppen for at forfølge en solokarriere, og gruppen fortsatte som kvartet. Final Album: Gruppen udgav deres selvbetitlede tredje album, “Fifth Harmony”, i 2017. Bagefter annoncerede de en pause på ubestemt tid i marts 2018 for at fokusere på deres individuelle bestræbelser. 

Solokarrierer: Efter pausen forfulgte alle fem medlemmer solokarriere. De udgav hver deres musik, med varierende grad af succes. Normani modtog især anerkendelse for sit soloarbejde og sine samarbejder. Gruppens rejse fra “The X Factor” til international stjernestatus og deres efterfølgende individuelle succeser har sat et markant præg på musikindustrien.

Selvom de ikke længere er aktive som en gruppe, bliver deres musik fortsat fejret af fans verden over, og medlemmerne har haft succesfulde solokarrierer i musikindustrien.

læs mere her: 

Fifth Harmony – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

Fifth Harmony