Denne artikel omhandler en anmeldelse af lydkortet Focusrite 2i2 til brug for indspilning.

Lydkortet indeholder fordele og ulemper, som jeg vil gennemgå.

 

Focusrite lydkort
Focusrite lydkort

I årevis har Focusrite lydkort Scarlett 2i2 været en af ​​de bedste muligheder for at købe et lydkort til en pris på under 1.200 kr.

Selvom du får meget for pengene med 2i2, har den fordele og ulemper.

I dette indlæg vil jeg fortælle om, hvad Focusrite lydkort er i stand til.


Focusrite lydkort – fordele:

Lydkortet er relativt billigt, det er pålideligt, og det er ret brugervenligt. Den har to mikrofonindgange, et hovedtelefonstik og to jack- udgange, som dækker behovet for dem, der vil have et mindre hjemmestudie.

Når det er sagt, tror jeg, at andre vil have gavn af Focusrite Scarlett 4i4 eller Focusrite Scarlett 8i8, der indeholder flere indgange på bagsiden. En Behringer UMC1820 er også et godt alternativ, men koster omkring 2000 kr.

Hvis du er solomusiker, der påtænker at indspille ét eller to instrumenter ad gangen, er 2i2 sandsynligvis den rigtige løsning for dig.

Focusrite lydkort er en god løsning, hvis du vil optage en akustisk guitar med én mikrofon og synge ind i en mikrofon samtidigt. Guitaren og vokalen ville endda blive optaget i separate lydspor i dit musikprogram.

De to indgange på forsiden af lydkortet giver dig mulighed for at tilslutte stort set alt, der har XLR eller ¼” udgange – uanset om det er en basguitar, et keyboard eller hvad, det ellers er.

Focusrite lydkort dækker også de grundlæggende behov for at mixe musik “in-the-box” ved hjælp af plugins og FX i dit musikprogram som f.eks. Cubase eller Ableton, som jeg personligt anvender.

Du kan mixe ved hjælp af hovedtelefoner eller et par studie- monitorer.

Hvis du har behov for at bruge FX som kompressor eller rumklang, vil du have brug for nogle ekstra udgange. For eksempel giver Scarlett 4i4 dig to ekstra udgange, der kan bruges til at køre signal ud af din computer, gennem dine FX-processorer og tilbage ind gennem én af ​​indgangene.

Hvis du primært skal bruge Focusrite lydkort til streaming eller podcasting, skal du afklare, hvor mange mikrofoner du skal tilslutte. Bortset fra det kan du overveje, hvor mange hovedtelefonudgange lydkortet har.

Èn af de bedste ting ved Focusrite lydkort er, at det er meget enkelt at sætte op. inde i boksen finder du et link til en interaktiv opsætningsvejledning på Focusrites hjemmeside.

Vejledningen vil guide dig gennem processen med at få dit lydkort op at køre for første gang. Hele processen tager kun et par minutter.


Focusrite lydkort – ulemper:

Focusrite lydkort giver dig ikke en mulighed for at tilslutte et MIDI-keyboard med en 5-bens DIN MIDI-forbindelse. Hvis du har brug for MIDI-input og -output, kan du overveje Focusrite Scarlett 4i4. Personligt bruger jeg et USB MIDI keyboard, så det er ikke et problem for mig. Det jeg gør er, at jeg tilslutter mit MIDI-keyboard til min computer direkte.

Hvis du prøver at optage lyden fra et trommesæt eller et live-band, kan du løbe ind i nogle begrænsninger med kun to jack- input. Det er bestemt muligt at optage lyd fra et trommesæt med kun en eller to mikrofoner, men kvaliteten bliver også derefter.

Personligt har jeg optaget lyden fra mit eget trommesæt ved brug en overhead kondensater – mikrofon og ved brug af en dynamisk mikrofon. Focusrite lydkort kunne godt bruges til den løsning.

Men hvis du kan passe det ind i dit budget, er Focusrite Scarlett 18i20 eller Behringer UMC1820 sandsynligvis en bedre løsning, fordi de giver dig mulighed for at optage 8 input samtidigt.


Konklusion:

Jeg har lige brugt Focusrite Scarlett 2i2 i flere måneder, og jeg ved, at det er et pålideligt lydkort, der er relativt billigt og kan fås til under 1.500 kr.

Hvis du leder efter et kvalitetsstempel, vil jeg sige, at det er et godt køb, især hvis du passer ind i en af ​​de kategorier, jeg har beskrevet her.


Find mere information om Focusrite lydkort her. 

Se mere på hjemmesiden

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Focusrite 2i2 generation 3
Author Rating
31star1star1stargraygray
Product Name
Focusrite 2i2 generation 3
Price
dkk 1.319
Product Availability
Available in Stock