George Michael

 

lær nemt at spille på klaver her: 

Online piano lessons – Learn piano your way (skoove.com)

baggrund for George Michael

George Michael var en britisk sanger, sangskriver og pladeproducer, der blev født den 25. juni 1963 i London, England, og desværre døde den 25. december 2016.

 Han var en meget anerkendt og indflydelsesrig musiker kendt for sin kraftfulde stemme, fængende popsange, og en karriere, der strakte sig over flere årtier.

George Michael opnåede oprindeligt berømmelse som halvdelen af ​​popduoen Wham! sammen med sin skoleven Andrew Ridgeley.

Wham! opnåede verdensomspændende succes i 1980’erne med hits som “Wake Me Up Before You Go-Go”, “Careless Whisper” og “Last Christmas”. George Michaels sangskrivning og vokaltalent var tydeligt selv i hans tidlige år med Wham!.

Efter sin embedsperiode hos Wham! begyndte George Michael en meget succesfuld solokarriere. Hans debut-soloalbum, “Faith”, udgivet i 1987, var et kæmpe hit og inkluderede ikoniske sange som titelnummeret “Faith” og “Father Figure”. 

Han fortsatte med at udgive succesfulde albums gennem hele sin karriere, herunder “Listen Without Prejudice Vol. 1” (1990) og “Older” (1996).

George Michaels musik kombinerede ofte elementer af pop, R&B og soul, og hans vokale dygtighed gav ham et ry som en af ​​de største mandlige popsangere i sin tid.

Bortset fra sin musikkarriere var George Michael kendt for sit filantropiske arbejde og sin åbenhed omkring sit personlige liv, herunder hans kampe med sin seksualitet og helbredsproblemer. Hans bidrag til musikindustrien og hans indflydelse på popkulturen er bredt anerkendt, og han er fortsat en elsket og indflydelsesrig figur i musikkens verden.

90’erne

I slutningen af ​​1991 blev George Michaels duet med Elton John på Eltons ‘Don’t Let The Sun Go Down On Me’ udgivet og blev en stor succes og var den eneste moderne nummer et single, der var blevet indspillet på et udendørs spillested ( Wembley Arena).

George Michaels påtænkte tredje album, Listen Without Prejudice Vol. 2 blev offer for en fejde mellem Michael og hans pladeselskab, Sony. Michael skrottede albummet, og singlen ‘Too Funky’ var den endelige udgivelse for Sony, før George blev involveret i lange sager for at frigøre sig fra sin kontrakt.

Efter en kort pause fra musikken udgav George singlen ‘Jesus to a Child’ i 1994, sangen var en hyldest til hans elsker, Anselmo Feleppa, som var død året før. Singlen gik direkte til nummer et i Storbritannien og syv i USA. Dens opfølger, ‘Fastlove’ var også nummer ét i Storbritannien. Det medfølgende album, Older, var Michaels første i seks år.

George Michaels største hitpakke, Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael blev udgivet i 1998. Songs from the Last Century blev udgivet i 1999 og indeholdt en række genbearbejdninger af sange af folk som Frank Sinatra og Sting.

Patience, udgivet i 2004, var George Michaels første album med originalt materiale i otte år. Hovedsinglen ‘Shoot The Dog’ vakte en del kontroverser for sin åbne kritik af den britiske og amerikanske involvering i krigen i Irak.

Georges næstbedste hits-udgivelse, Twentyfive, blev udgivet i 2006 og var et nummer et hit i Storbritannien. 2-CD-sættet indeholdt nogle sange fra Wham! æra samt tre nye sange, inklusive en duet med Mutya Buena fra Sugababes og en version af ‘Heal the Pain’, indspillet med Sir Paul McCartney. George foretog en 50-date arena-turné for at promovere albummet.

I 2008 fik George Michael sin skuespillerdebut i komedie-dramaet ‘Eli Stone’ med Jonny Lee Miller. Han udgav også en ny sang kaldet ‘December Song’, og i 2011 afslørede han et cover af New Orders ‘True Faith’ for Comic Relief. Det år var han på den første James Corden ‘Carpool Karaoke’-sketch nogensinde, før værten tog det til ‘The Late Late Show’.

Han udgav sit sidste album ‘Symphonica’ i 2014 og annoncerede i 2016 en ny dokumentar om hans liv med titlen ‘Freedom’.

læs mere her: 

George Michael – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

 

gm
George Michael