Harry Styles

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Harry Styles

Harry Styles er en britisk sanger, sangskriver og skuespiller. Han blev født den 1. februar 1994 i Redditch, England. Han fik sin start som medlem af den verdenskendte britiske popgruppe One Direction.

Harry Styles og de andre medlemmer af One Direction blev opdaget som individuelle deltagere på tv-showet “The X Factor” i 2010. Selvom de ikke vandt, blev de samlet til en gruppe af dommer Simon Cowell, og gruppen opnåede øjeblikkelig berømmelse og en enorm fanbase. One Direction udgav flere albums og singler og turnerede verden rundt, inden de tog en pause i 2016 for at forfølge soloprojekter.

Efter pausen fra One Direction begyndte Harry Styles sin solokarriere og udgav sit debutalbum “Harry Styles” i 2017. Albummet indeholdt sange som “Sign of the Times” og “Kiwi.” Hans musikalske stil kombinerer pop, rock og folk, og han trækker ofte inspiration fra klassiske rockartister.

Skuespil

Ud over musikken har Harry Styles også forfulgt en skuespillerkarriere. Han fik ros for sin rolle i filmen “Dunkirk” (2017), instrueret af Christopher Nolan. Hans charmerende personlighed og stil har gjort ham til en stilikon og en betydelig indflydelse på modeverdenen.

Harry Styles’ solokarriere har været meget succesfuld, og hans musik og personlighed har tiltrukket en bred fanbase, både fra tiden i One Direction og som en uafhængig kunstner.

Soloalbum

Efter at One Direction gik på ubestemt pause i 2016, gik Styles frem med at udgive sit første soloalbum i maj 2017 med Columbia Records, som debuterede som nummer et i flere lande, herunder Storbritannien, Australien og USA. Hans debutsingle, “Sign of the Times”, toppede som nummer fire på Billboard Hot 100 og nummer et på UK Singles Chart. Fra september 2017 til juli 2018 optræder Styles i hele Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien og Australien på sin første hovedkoncertturné, Harry Styles: Live on Tour.

“Lights Up”, hovedsinglen fra hans andet album Fine Line, debuterede som nummer tre i Storbritannien i oktober 2019. Fine Line blev udgivet i december 2019 og toppede som nummer to i Storbritannien, men toppede de amerikanske hitlister. Hans Love On Tour begyndte den 4. september 2021 i Las Vegas efter tidligere at være blevet udskudt på grund af COVID-19-pandemien. Hans tredje album, Harry’s House, var en kritisk og kommerciel succes, og dens førende single, “As It Was”, blev hans anden solo nummer et-single i både USA og Storbritannien. Han modtog tre MTV Video Music Awards i 2022, herunder Årets Album for Harry’s House. Som en del af Love On Tour optrådte Styles 15 udsolgte shows i New York Citys Madison Square Garden, hvor et permanent banner blev rejst for at fejre præstationen, hvilket gjorde ham til kun den tredje kunstner i spillestedets historie, der blev tildelt denne hæder.

Dunkirk

Sideløbende med sin musikkarriere har Styles også forsøgt sig med skuespil. Han fik sin spillefilmsdebut i Christopher Nolans Dunkirk i 2017 i rollen som en britisk soldat ved navn Alex i Dunkirk-evakueringen under Anden Verdenskrig. Andre medlemmer af ensemblets rollebesætning omfattede Tom Hardy, Fionn Whitehead, Cillian Murphy og Kenneth Branagh. I 2022 spillede han hovedrollen over for Florence Pugh i Olivia Wildes Don’t Worry Darling. Både filmen og hans præstation fik blandede anmeldelser. Han medvirkede også som en lukket queer politimand i det romantiske drama My Policeman fra 2022. På Toronto International Film Festival modtog ensemblet TIFF Tribute Award for præstation, men generelt var anmeldelserne af filmen mindre positive.

Harry Styles’ karriere tegner til at blive ret utrolig, og vi er begejstrede for at se, hvad der er det næste for det musikalske ikon. Hvis du ikke er bekendt med Harry og/eller hans musik, så tjek hans NPR Music Tiny Desk Concert på YouTube! 

læs mere her

besøg hovedsiden

9298b19e ba28 4ec5 8db9 935162e262f4