John legend

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for john legend 

John Legend, hvis rigtige navn er John Roger Stephens, er en amerikansk sanger, sangskriver, musiker og skuespiller. Han blev født den 28. december 1978 i Springfield, Ohio. Legend er kendt for sin sjælfulde stemme, R&B-musik og hans evne til at blande forskellige genrer i sit arbejde. Legends karriere tog fart i midten af 2000’erne med udgivelsen af hans debutalbum “Get Lifted” i 2004. Albummet indeholdt hitsinglen “Ordinary People” og indbragte ham adskillige Grammy Awards, herunder bedste nye kunstner.

Once Again

Hans efterfølgende albums, såsom “Once Again”, “Evolver” og “Love in the Future”, fortsatte med at fremvise hans musikalske talent og opnåede kritisk og kommerciel succes. En af Legends mest ikoniske sange er “All of Me”, udgivet i 2013, som blev et globalt hit og stadig er et af hans signaturnumre. Han er berømt for sine sjælfulde ballader, tankevækkende tekster og sin evne til at adressere sociale og politiske spørgsmål gennem sin musik. Ud over sin musikkarriere har John Legend begivet sig ud i skuespil og produktion.

Oscar

Han vandt en Oscar for bedste originale sang for “Glory”, som han var med til at skrive til filmen “Selma”. Han har også været involveret i forskellige filantropiske indsatser og initiativer til social retfærdighed. John Legends præstationer inden for både musik og aktivisme har styrket hans status som en respekteret og indflydelsesrig figur i populærkulturen.

Everything is Everything

Legend spillede også klaver på Lauryn Hills sang “Everything is Everything” fra 1998 og sang baggrundsvokal på Jay-Zs “Encore” og Alicia Keys’ “You Don’t Know My Name”. Legend nævner ofte gospel-, R&B- og hiphopmusik som hans vigtigste musikalske påvirkninger. Legend udgav sit kritikerroste og Billboard Top Ti andet album, Once Again, i oktober 2006. Produceret af Raphael Saadiq, Kanye West og will.i.am er det igen en blanding af gospel og klassisk soul, der viser hans ekstraordinære stemme, især på “Vis mig”

Grammy Award vinder

*2005 Bedste nye kunstner

*2005 Bedste mandlige R&B-vokaloptræden: “Ordinary People”

*2005 Bedste R&B-album – Bliv løftet

*2007 Bedste mandlige R&B-vokalpræstation: Heaven

*2007 Bedste R&B-optræden af en duo eller gruppe: Family Affair

John Stephens aka. John Legend 

Neo-soul sanger og pianist John Legend kombinerede den rå inderlighed fra samtidige Cody ChesnuTT og den brændende præcision fra D’Angelo. Født som John Stephens, Legend var et vidunderbarn, der voksede op i Ohio, hvor han begyndte at synge gospel og spille klaver i en alder af fem. Legend forlod Ohio som 16-årig for at gå på college i Philadelphia, og det var der, han først fandt et større publikum. Endnu ikke ude af sine teenageår, blev Legend hentet til at spille klaver på Lauryn Hills “Everything Is Everything” i 1998.

New York

Efter at have afsluttet college flyttede han til New York, hvor han begyndte at opbygge en loyal tilhængerskare, der spillede i natklubber og udgav cd’er, som han ville sælge til udstillinger. Han blev også en efterspurgt sessionsmusiker, og spillede og skrev lejlighedsvis for en bred vifte af kunstnere, herunder Alicia Keys, Twista, Janet Jackson og Kanye West. Det var først, da West signede det unge talent til sit nye label, at han adopterede Legend-navnet med 2004’s Solo Sessions Vol. 1: Bor på Strikkefabrikken. Get Lifted, hans første studiealbum, udkom senere på året

Billboard 200

På grund af den varige single “Ordinary People” nåede albummet top fem af Billboard 200. Dette førte til tre Grammy Awards: Bedste R&B-album, Bedste R&B-mandlige vokalpræstation og Bedste nye kunstner. Once Again, som toppede som nummer tre på Billboard 200 og nummer et på R&B/Hip-Hop Albums-hitlisten, fulgte i oktober 2006. Live fra Philadelphia, der udelukkende sælges i Target-butikker, var en succesfuld stopgap-udgivelse, der gik forud for oktober 2008’s Evolver

læs mere her: 

John Legend – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

 

john legend
john legend