Justin Timberlake

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for Justin Timberlake

Justin Timberlake er en amerikansk sanger, sangskriver, skuespiller og producer, der vandt berømmelse som medlem af boybandet NSYNC i slutningen af ​​1990’erne og begyndelsen af ​​2000’erne. Han blev født den 31. januar 1981 i Memphis, Tennessee, USA.

Timberlake påbegyndte senere en succesfuld solomusikkarriere og udgav albums som “Justified” (2002), “FutureSex/LoveSounds” (2006) og “The 20/20 Experience” (2013). 

Hans solomusik blander ofte pop-, R&B- og funkpåvirkninger, og han har produceret adskillige hitsange, herunder “Cry Me a River”, “SexyBack” og “Mirrors.”

Ud over sin musikkarriere er Timberlake kendt for sit arbejde med skuespil. Han har optrådt i adskillige film, herunder “The Social Network”, “Friends with Benefits” og “Trolls”. Han har også været vært på Saturday Night Live flere gange og er kendt for sit komiske talent.

Justin Timberlake er en alsidig kunstner, der har opnået succes i både musik- og underholdningsindustrien og betragtes som en af ​​de mest indflydelsesrige og populære kunstnere i sin generation. 

Bemærk venligst, at min viden er aktuel fra september 2021, og der kan have været en udvikling i hans karriere siden da.

2018-nu: Man of the Woods og Super Bowl LII halvtidsshow

Når vi taler om sit femte studiealbum i 2016, udtalte Timberlake: “Jeg tror, ​​hvor jeg voksede op i Amerika, har stor indflydelse. Da jeg voksede op i Tennessee – meget centralt i landet – er Memphis kendt som fødestedet for rock & roll, men også hjemmet for blues, men Nashville er lige nede ad gaden, så der er en masse countrymusik.

 I følgende interviews bekræftede Timberlake arbejdet med producererne Timbaland og Pharrell Williams, mens han sagde: “Det lyder mere som hvor jeg er kommet fra end nogen anden musik, jeg nogensinde har lavet… Det er sydamerikansk musik. Men jeg vil gerne have det til at lyde moderne – det er i hvert fald tanken lige nu.

Hans femte studiealbum, Man of the Woods blev udgivet den 2. februar 2018, to dage før han stod for Super Bowl LII-halvtidsshowet i Minneapolis, Minnesota den 4. februar, hvor Timberlake fremførte et medley af sine sange med både Tennessee-børnene og Minnesota Marching Band sammen med ham, samt en duet af “I Would Die 4 U” med en videoprojektion af den afdøde sanger Prince på skærmen. 

Showet indeholdt flere udvalg fra Man of the Woods, som er opkaldt efter hans søn Silas, hvis navn betyder “fra skoven.” Albummets første single, Filthy, blev udgivet den 5. januar sammen med den tilhørende video instrueret af Mark Romanek. 

Elektrofunksangen har nået nummer ni i USA og nummer 5 i Canada. Sangene Supplies, Say Something med Chris Stapleton og Man of the Woods blev også udgivet sammen med musikvideoer forud for albummet. Hans samarbejde med Stapleton nåede også top 10 i USA og Canada.

Man of the Woods toppede Billboard 200 med årets største første uges salg på det tidspunkt, og solgte i alt 293.000 enheder. 

Man of the Woods markerer også Timberlakes fjerde album nr. 1 i træk og er siden blevet certificeret som guld af Recording Industry Association of America (RIAA). Man of the Woods afsluttede 2018 som årets sjette bedst sælgende album. 

En ledsagende turné af samme navn begyndte den 13. marts 2018 i Toronto, Canada og sluttede den 13. april 2019 i Uncasville. The Man of the Woods Tour den sjette-mest indtjenende turné i 2018.

 

æresdoktorgrad

I maj 2019 modtog Timberlake en æresdoktorgrad fra Berklee College of Music. Missy Elliott og Alex Lacamoire modtog også doktorgrader ved ceremonien.

Efter annonceringen af ​​Trolls World Tour drillede Timberlake potentielle samarbejder med en række kunstnere gennem en række Instagram-opslag, som inkluderede hyppige samarbejdspartnere Pharrell Williams, Nathaniel Hills og Rob Knox, samt nye samarbejdspartnere som Anderson. Paak, Brandy Norwood, Lizzo og Meek Mill. Sangerinden SZA har også bekræftet, at hun havde været i studiet med Timberlake. Den 26. februar 2020 udgav SZA og Timberlake sangen “The Other Side”, en sang bortset fra Trolls World Tour-soundtracket, sammen med dens musikvideo. 

Den 9. marts 2020 udgav Timberlake en teaser til sin kommende sang “Don’t Slack”, som indeholder Anderson. Paak, og er også en del af Trolls World Tour soundtracket. Sangen blev udgivet den 10. marts 2020.

I september 2020 drillede Timberlake og produceren Timberland et potentielt kommende samarbejde med den canadiske musiker Justin Bieber, samt samarbejder med Justina Skye, Hit-Boy og Ty Dolla $ign. 

I december 2020 udgav Timberlake og Ant Clemons singlen “Better Days”, som modtog sin premiere på den virtuelle Rock The Runoff-koncert, afholdt af Stacey Abrams’ organisation Fair Fight.

læs mere her: 

Justin Timberlake – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

justin timberlake cartoon portrait 2 ahmad nusyirwan
Justin Timberlake