Katy Perry

lær nemt at spille på klaver her

Katy Perry baggrund 

Katy Perry er en amerikansk sangerinde, sangskriver og tv-personlighed. Hun blev født den 25. oktober 1984 i Santa Barbara, Californien. Perry er kendt for sin energiske popmusik, farverige image og iøjnefaldende sceneshows.

One of the Boys

Hun brød igennem i musikindustrien med sit andet studiealbum, “One of the Boys” (2008), der indeholdt hit-singlen “I Kissed a Girl”. Albummet markerede starten på hendes karriere som en internationalt anerkendt popstjerne. Hun har siden udgivet flere albums, herunder “Teenage Dream” (2010), “Prism” (2013) og “Witness” (2017).

Genren

Katy Perry’s musik er ofte i popgenren, men hun har også udforsket elementer af elektronisk musik og rock. Hendes sange har tendens til at være iørefaldende og have tekster, der omhandler personlige og følelsesmæssige temaer. Hendes musikalske succes ledsages af hendes unikke stil og visuelle udtryk. Hun er kendt for sine farverige og fantasifulde kostumer samt hendes evne til at skabe visuelt imponerende liveoptrædener.

American Idol

Katy Perry har også været en prominent tv-personlighed og har været dommer på tv-showet “American Idol”. Hun har brugt sin platform til at fremme forskellige velgørenheds- og samfundsspørgsmål. Hendes karriere har resulteret i en lang række priser og anerkendelser, herunder Grammy Awards og Billboard Music Awards. Katy Perry har haft en betydelig indflydelse på popkulturen og musikverdenen med sine musikalske bidrag og unikke stil.

Barndom

Katy er født og opvokset i Santa Barbera, Californien, USA. Begge hendes forældre er præster, og hun er deres mellembarn. I 2003 dimitterede Katy fra Dos Pueblos High School. Efter endt uddannelse flyttede hun til Los Angeles.

Karriere

Katys første cd blev udgivet under hendes oprindelige navn, Katy Hudson. Albummet med samme titel blev udgivet i 2001 af Red Hill Records og var et Christian Gospel-album. I 2004 arbejdede Katy Perry med produktionsholdet The Matrix. The Matrix er kendt for at have arbejdet med nogle af USA’s største musikalske numre, såsom Britney Spears, Liz Phair og Avril Lavigne. Sange som ‘Box’ og ‘Long Shot’, som hun skrev sammen med Glen Ballard, dukkede op på hendes MySpace-side. I 2005 var hendes sange ‘Simple’ med i soundtracket til filmen The Sisterhood of the Traveling Pants. Hun medvirkede også på singlen ‘Goodbye For Now’ af det kristne rockband P.O.D.

2007 Capitol Music

Efter en periode, hvor hun havde kæmpet i musikindustrien, skrev Perry kontrakt med Capitol Music i 2007. Hendes stemme er nu et fast indslag på MTV og VH1’s musikkanaler, og hun optrådte ved MTV VMA Awards 2008, hvor hun optrådte med Madonnas ‘Like A Virgin’. Sent i 2007 udgav Perry den digitale EP med titlen ‘Ur So Gay’. På trods af at den er blevet rost af folk som Madonna, er sangen blevet kritiseret for dens påståede homofobiske overtoner.

2008 One of the Boys

I 2008 udkom hendes debut-mainstream-debutalbum. Med titlen One of the Boys, albummet så hende arbejde med folk som Cathy Dennis, Dave Stewart og Greg Wells. For at promovere albummet deltog hun i 2008 Vans Warped Tour. ‘I Kissed a Girl’ blev udgivet i april 2008. Sangen nåede topplaceringen på hitlister over hele kloden. Men Perry var stadig plaget af påstande om homofobi også i denne sang. Katy optrådte i videoen til Gym Class Heroes’ ‘Cupid’s Chokehold’. Hun dater forsangeren Travis McCoy, og i videoen spiller hun hans kærlighedsinteresse. Hot N’ Cold’ blev udgivet som single i starten af ​​september 2008. Hun annoncerede sin turné for at støtte albummet, som var hendes første solo-turné siden The Hello Katy Tour.

2010 California Girls

I 2010 udgav Perry sit andet studiealbum Teenage Dream, som inkluderede hovedsinglen California Girls, som har den amerikanske rapper Snoop Dogg. Albummet nåede nummer et på Billboard 200-hitlisten i juni. Teenage Dream og Firework var den anden og tredje single, begge blev øjeblikkelige favoritter hos hendes fans. Teenage Dream blev også nomineret til årets album og bedste popvokalalbum ved Grammy Awards i 2010.

2013 Prism

I 2013 udgav Katy sit fjerde studiealbum med titlen Prism. Den blev produceret af Dr. Luke, Greg Wells og Max Martin. Albummets førende single Roar nåede nummer et på Billboard Hot 100, og det samme gjorde den tredje single Dark Horse, som indeholdt den amerikanske rapper Juicy J. De to andre singler, Unconditionally og This Is How We Do nåede top tyve hitlisteplaceringer.

læs mere her

besøg hovedsiden 

 

katy perry 1
Katy Perry