Kelly Clarkson

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Kelly Clarkson 

Kelly Clarkson er en amerikansk sanger, sangskriver og tv-personlighed. Hun blev født den 24. april 1982 i Fort Worth, Texas. Clarkson opnåede udbredt berømmelse som den første vinder af tv-showet “American Idol” i 2002. Efter at have vundet “American Idol” udgav Kelly Clarkson sin debutsingle “A Moment Like This”, som blev et stort hit. Hun har siden udgivet en række albums og singler, der har styrket hende som en af ​​de mest succesrige og anerkendte vokalister inden for popmusik.

Kendte sange

Nogle af hendes mest kendte sange inkluderer “Since U Been Gone”, “Because of You”, “Stronger (What Doesn’t Kill You)” og “Piece by Piece”. Clarkson er kendt for sin kraftfulde stemme og hendes evne til at levere følelsesladede vokalpræstationer.

The Kelly Clarkson Show

Ud over sin musikkarriere er Kelly Clarkson også blevet en populær tv-personlighed, der er vært for sit eget talkshow, “The Kelly Clarkson Show.” Hun har vundet adskillige priser, herunder adskillige Grammy Awards, og har haft en varig indflydelse på popmusikken og underholdningsindustrien. Efter at have afsluttet sin eksamen i 2000, var Kelly Clarkson fast besluttet på at forfølge sine musikalske drømme. Efterfølgende indspillede hun en demo med de penge, hun sparede ved at udføre en række små opgaver. Hun var så sikker på at gøre det stort i musikbranchen, at hun takkede nej til to pladekontrakter fra ‘Jive Records’ og ‘Interscope Records’ i løbet af denne tid.

Statist

I 2001 flyttede hun til Los Angeles for at lede efter muligheder, og endte med at arbejde som statist i tv-serier, såsom ‘Sabrina, the Teenage Witch’ og ‘Dharma & Greg’. Hun kom til sidst til at arbejde som vokalist med sangskriveren Gerry Goffin og indspillede fem demo-numre i håb om at få en pladekontrakt. Hun led en stor skuffelse, da de fleste amerikanske optagestudier afviste hende og sagde, at hendes stemme lød ‘for sort’. Til sidst, efter en brandkatastrofe, vendte hun knust tilbage til Texas og begyndte at arbejde som telefonsælger og servitrice.

American Idol

I maj 2002 lærte Kelly Clarkson om det kommende talentsøgningsshow, ‘American Idol: The Search for a Superstar’, fra sine venner, som opfordrede hende til at gå på audition til det. Hun fik en ‘gylden billet’, et pass til Hollywood-runderne og blev til sidst kåret som vinderen af ​​den første sæson af showet den 4. september 2002. Hendes succesfulde ophold i showet gav hende en pladekontrakt på millioner dollars med ‘ RCA Records.’ Hun startede sin musikkarriere den 17. september 2002 med double-A-side singlerne ‘Before Your Love’ og ‘A Moment Like This.’ Førstnævnte blev den bedst sælgende single i 2002, og begge singler sprang 52 rekorder. til at toppe ‘Billboard Hot 100’-diagrammet.

Debutalbum

Den 15. april 2003 udgav hun sit debutalbum ‘Thankful’, som fik positive anmeldelser fra kritikere. Albummet debuterede som nummer et på ‘US Billboard 200’, mens dets leadsingle ‘Miss Independent’ var et top ti hit i USA. Med sit andet album ‘Breakaway’, som blev udgivet den 30. november 2004, besluttede hun at bryde væk fra sit ‘American Idol’-image og antog en rockmusikstil. Albummet overgik den kommercielle succes på hendes debutalbum og gav hende også to ‘Grammy Awards’.

My December

Den 22. juni 2007 udgav hun sit tredje studiealbum ‘My December’, hvor hun endnu engang eksperimenterede med mørkere temaer og en tungere rocklyd. Det skabte dog en strid med hendes producer og musikmogul, Clive Davis, som ville have hende til at indspille sange med mere universel appel. Mens albummet fik positive anmeldelser, led dets salgstal på grund af manglende promovering. Clarkson, der var begyndt at co-skrive sine sange fra sit tredje album, fortsatte med at gøre det i sit næste album ‘All I Ever Wanted’, som blev udgivet den 10. marts 2009. Til dette album fordømte hun de mørkere temaer og samarbejdede med en række populære kunstnere, som hjalp den med at debutere som nummer et på ‘Billboard 200’.

Stronger

Efter succesen med sin country-duet ‘Don’t You Wanna Stay’ med Jason Aldean i 2010, besluttede hun at adoptere countrymusik til sit femte studiealbum, ‘Stronger’. Albummet, der udkom den 21. oktober 2011, var en kritisk og kommerciel succes og indbragte hende endnu en ‘Grammy Award’. Hun modtog kritikerros for sin liveoptræden af ​​’My Country, ‘Tis of Thee’ ved den anden indsættelse af den amerikanske præsident Barack Obama i januar 2013. Hendes næste album ‘Wrapped in Red’ var en juleplade, som udkom den 25. oktober, 2013, og indeholdt fem originale sange, som hun var med til at skrive.

The star

Hendes syvende studiealbum ‘Piece by Piece’ fortæller en enkelt historie om hjertesorg gennem sangene. Udgivet den 27. februar 2015 blev det hendes tredje album, der debuterede som nummer et på ‘Billboard 200’-listen. Hun udgav sangene ‘Love So Soft’ og ‘Move You’ i 2017. I animationsfilmen ‘The star’, som er baseret på Jesu fødsel, lånte hun sin stemme sammen med Oprah Winfrey, Steven Yeun og Tyler Perry.

The Voice

Hun optrådte også som coach i showet ‘The Voice’. Kelly udgav sangen ‘Broken and Beautiful’, som er den førende single fra ‘Uglydolls: Original Motion Picture Soundtrack’ den 27. marts 2019

Præstationer 

Med sin debutsingle slog Kelly Clarkson The Beatles’ 38 år gamle rekord med det største spring til nummer et på ‘Billboard Hot 100′-listen. Hun slog senere Britney Spears’ rekord for det største spring til nummer et i en enkelt uge, efter hendes single ‘My Life Would Suck Without You’ nåede toppen af ​​hitlisten fra 97. pladsen. Hun er blevet nomineret til ‘Grammy Award’ 13 gange indtil videre og har vundet den tre gange for sine albums ‘Breakaway’ og ‘Stronger’. Hun har også modtaget fire ‘American Music Awards’, tre ‘MTV Video Music Awards’ og seks ‘Teen Choice Awards’.

læs mere her 

besøg hovedsiden 

 

kk
Kelly Clarkson