Lady Gaga

 

lær nemt at spille på klaver her

Lady Gaga baggrund 

Lady Gaga, hvis rigtige navn er Stefani Joanne Angelina Germanotta, er en amerikansk sangerinde, sangskriver, skuespillerinde og musikproducer. Hun blev født den 28. marts 1986 i New York City, USA. Lady Gaga er kendt for sin unikke musikalske stil, ekstravagante mode og provokerende sceneshows.

Albums

Hun brød igennem i musikindustrien med sit debutalbum “The Fame” i 2008, der indeholdt hits som “Just Dance” og “Poker Face”. Albummet kombinerede elementer af pop, elektronisk musik og dance. Lady Gaga’s stil blev også bemærket for hendes eksentriske påklædning og kunstneriske visuelle udtryk. Hun har efterfølgende udgivet flere albums, herunder “The Fame Monster” (2009), “Born This Way” (2011), “ARTPOP” (2013), “Joanne” (2016) og “Chromatica” (2020). Hendes musik spænder fra pop til elektronisk, dance, rock og mere eksperimentelle lyde.

Tidligt liv 

Lady Gaga dannede et band med nogle af sine venner i 2005 og begyndte at spille rundt i New York. Bandet blev et fast inventar på Lower East Sides klubkredsløb. Efter at have deltaget i The Cutting Room i juni 2006, så en talentspejder Wendy Starland hende og anbefalede hende til producer Rob Fusari, som begyndte at arbejde med hende om at udvikle hendes lyd. De datede i en kort periode mellem 2006 og 2007. Parret indspillede og producerede en række elektropopnumre sammen og delte dem med lederen af ​​Artists and Repertoire hos Def Jam Recordings, som signede hende, før de droppede hende fra pladeselskabet kun tre måneder senere.

Burlesque-shows

Hun brugte en periode på at optræde ved Burlesque-shows og begyndte at udvikle sin persona på scenen med hjælp fra Lady Starlight. Lady Gaga begyndte at inkorporere mere pop i sin musik og blev signet til Streamline Records og lavede en udgivelsesaftale med Sony/ATV. I slutningen af ​​2007 begyndte hun at arbejde på sit debutalbum, The Fame.

Gennembrud 

Lady Gagas debutalbum blev udgivet i 2008 og optrådte godt over hele verden. Singlerne ‘Just Dance’ blev den bedst sælgende single i 2009 og nåede nummer et i en række lande sammen med singlen ‘Poker Face’. Hun åbnede for Pussycat Dolls i 2009 under deres Doll Domination-turné, før hun stod for sin egen turné. Hun skrev en række sange, mens hun var på turné, herunder ‘Bad Romance’, som nåede nummer to i USA.

Alejandro

Hun udgav også ‘Telephone’ og ‘Alejandro’, som klarede sig godt på hitlisterne. Alejandro friede til kontroverser på grund af brugen af ​​religiøs ikonografi, som blev set som blasfemisk af nogle religiøse grupper. Musikvideoen for ‘Bad Romance’ var den mest sete video på Youtube i 2010. Hun blev nomineret til tretten priser og vandt otte ved MTV Music Awards 2010. Succesen med ‘The Fame’ og ‘The Fame Monster’ gjorde det muligt for Gaga at tage på sin anden verdensomspændende turné, ‘The Monster Ball Tour’. Turnéen indtjente 227,4 millioner dollars og blev den mest indbringende turné i historien for en debutkunstner.

Skuespillerkarriere

I 2015 begyndte hun at forfølge sin skuespillerkarriere og optrådte i American Horror Story: Hotel, som gav hende en Golden Globe for bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie eller tv-film. Hun optrådte på Superbowl i 2016 og lavede en David Bowie-hyldest under 2016 Grammy Awards-ceremonien. Hun vendte tilbage til American Horror Story for sin sjette sæson og udgav samme år sit album Joanne, som blev nummer på Billboard 200. En Netflix-dokumentar blev udgivet i 2017, kaldet Gaga: Five Foot Two.

A Star Is Born

For nylig har hun optrådt i filmen ‘A Star Is Born’ fra 2018 sammen med Bradley Cooper. Rollen gav hende nomineringer til en Oscar-pris, BAFTA-pris, en Golden Globe-pris og en Screen Actors Guild-pris. Lady Gaga producerede en række sange til filmens soundtrack, herunder ‘Shallow’, som nåede nummer et i en række lande.

læs mere her

 

besøg hovedsiden

 

lg
Lady Gaga