Lewis Capaldi

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Lewis Capaldi

Lewis Capaldi er en skotsk sanger og sangskriver. Han blev født den 7. oktober 1996 i Bathgate, Skotland. Capaldi er kendt for sin dybe stemme, ærlige sangskrivning og følelsesladede sange. Han brød igennem i 2018 med sin single “Someone You Loved,” der hurtigt blev en global succes. Sangen blev et hit og placerede ham på verdenskortet som en talentfuld ny stemme inden for popmusik. Hans debutalbum, “Divinely Uninspired to a Hellish Extent,” der blev udgivet i 2019, inkluderede også hits som “Hold Me While You Wait” og “Before You Go.”

Sange

Hans sange og sangskrivning er ofte personlige og følelsesmæssigt dybe, og hans musik kombinerer elementer af pop og singer-songwriter-genren. Han er kendt for sin evne til at udtrykke sårbarhed og ærlighed i sine tekster og præsentere dem med sin karakteristiske vokal. Capaldi har modtaget adskillige priser og nomineringer for sin musik, herunder Brit Awards og Grammy Awards.

Musikfestivaler

Han har også etableret sig som en populær live-optrædende kunstner og har optrådt på forskellige musikfestivaler og koncerter verden over. Han er kendt for sin humoristiske personlighed og evnen til at engagere sig med sit publikum på sociale medier. Lewis Capaldi’s talent og ærlige tilgang til musik har gjort ham til en af de mest bemærkelsesværdige og elskede figurer inden for moderne popmusik.

Tidlig karriere: Youtube

Universal Music genkendte hurtigt Capaldis unikke talent og signerede ham kort efter hans eksamen. En af Capaldis tidligere undervisere på College, Scott Cowie, sagde: “Lewis fuldførte sin HND i musik hos os og går fra styrke til styrke hver eneste dag. Vi er alle utrolig stolte af ham, for at sige det mildt. Hvis man lægger ekstrem bias til side, kan han meget vel være den mest underholdende kunstner på hitlisterne lige nu, og på mange måder er det kun begyndelsen.”

YouTube

Den talentfulde sanger begyndte til sidst at komponere, optræde og optage sine originale værker fra sit soveværelse og uploadede dem på YouTube. Snart samlede han en hengiven fantilhængerskare.

 Popularitet

Musicalkunstneren debuterede sin musikkarriere med singlen ‘Bruises’ den 31. marts 2017. Hans intense klaver og vokale lyd tilføjede dybde til sangens breakup-fornemmelse. Som dagene gik, blev Capaldi den hurtigste usignerede kunstner til at nå en kvart million Spotify-afspilninger. Nummeret fortsatte også med at modtage over 81 millioner afspilninger på YouTube i den officielle lyd. Efter succesen med ‘Bruises’ blev Capaldi signeret af Virgin EMI Records og Capitol Records. Den skotske sanger udsolgte også Glasgows berømte King Tut’s på grund af sin single, før han senere samme sommer udgav sin opfølgende single ‘Lost on You’.

EP

Senere, i oktober 2017, indeholdt Capaldi både sange og yderligere to singler til sin debut Extended Play (EP), Bloom. Til EP’en arbejdede han sammen med den ‘Grammy Award’-vindende producer James Ryan Ho, bedre kendt som Malay. Til sidst rundede Capaldi det fantastiske år af med en ‘Scottish Music Award’ for ‘Årets gennembrudskunstner.’ Derefter tilbragte han første halvdel af 2018 på turné i Nordamerika og Europa. Hans næste singler, ‘Rush’ og ‘Tough’, udkom kort efter turnéen. Begge sange optrådte på hans næste EP, Breach, som udkom i november samme år.

Nyt album

I marts 2021 brød Lewis Capaldi sin tavshed på sociale medier og gav fans en omfattende opdatering om sin kommende turné og andet album. Han meddelte, at han ville udsætte sin turné til 2022 for at fokusere på at afslutte opfølgningen på hans debutalbum Divinely Uninspired to a Hellish Extent.

Ingerview 

“Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke har været bange for at lave mit næste album, siden det øjeblik, jeg afsluttede Divinely Uninspired To A Hellish Extent! Jeg har skrevet masser af melodier, som jeg er virkelig begejstret for, og jeg kan ikke vente på, at du hører dem”, skrev han på sin Instagram. Capaldi nævnte dog ikke den nøjagtige udgivelsesdato. Tidligere i maj 2020 udtalte Lewis: “Jeg har nu skrevet 11 sange til det nye album. Forhåbentlig vil den blive udgivet engang næste år,” under en Q&A afholdt ved en begivenhed for velgørenhedsorganisationen CALM (Campaign Against Living Miserably)

læs mere her

besøg hovedsiden

 

il fullxfull.4028563052 thtf
Lewis Capaldi