Linkin Park

lær nemt at spille på klaver her 

baggrund for Linkin Park

Linkin Park var et amerikansk rockband, der blev dannet i Agoura Hills, Californien, i 1996. Bandet fik verdensomspændende berømmelse for deres sammensmeltning af rock, alternative og nu-metal elementer, sammen med deres karakteristiske blanding af rap og rockvokal. Kernemedlemmerne af Linkin Park omfattede:

Chester Bennington: Han var bandets hovedvokalist. Benningtons kraftfulde og følelsesladede sangstil spillede en væsentlig rolle i bandets lyd.

Mike Shinoda: Han var medvokalist og primært ansvarlig for at rappe og levere yderligere vokal. Shinoda spillede også keyboard og guitar.

Brad Delson: Han var bandets leadguitarist og sørgede af og til for backing vokal. Dave “Phoenix” Farrell: Han spillede basguitar for bandet.

Rob Bourdon: Han var trommeslager og percussionist.

Joe Hahn: Kendt som “Mr. Hahn,” han var bandets DJ og sampler, og tilføjede elektroniske og pladespillerelementer til deres musik.

Linkin Park udgav deres debutalbum, “Hybrid Theory”, i 2000, som blev en stor succes, med hitsingler som “In the End” og “Crawling”. Albummets blanding af rock- og rap-elementer ramte en akkord hos publikum og var med til at definere nu-metal-genren.

Efterfølgende albums, såsom “Meteora” (2003) og “Minutes to Midnight” (2007), fortsatte med at styrke deres position i musikindustrien. De eksperimenterede også med deres lyd gennem årene, og inkorporerede mere elektroniske og alternative rockelementer.

Tragisk nok døde Chester Bennington i 2017, hvilket var et ødelæggende tab for både bandet og deres fans. På trods af dette fortsatte Linkin Park med at udgive musik med gæstevokalister og samarbejdspartnere.

Linkin Parks musik, med dens følelsesmæssige dybde og udforskning af temaer som indre uro, identitet og personlig kamp, ​​gav genklang hos et bredt publikum. De betragtes som et af de mest indflydelsesrige rockbands i det 21. århundrede.

Efter at være blevet signet til Warner Brothers i 1999 blev deres første album, Hybrid Theory, udgivet i 2000. Det var det bedst sælgende album i USA og New Zealand i 2001 med hitsinglerne ‘One Step Closer’, ‘Crawling’ , ‘Papercut’, ‘In The End’ og ‘Points of Authority’. Albummet er bemærkelsesværdigt for sit fravær af bandeord, i modsætning til mange andre nu metal-bands sange.

Linkin Park var en del af Ozzfest i 2001, og turnerede sammen med Marilyn Manson, Slipknot, Crazy Town, Papa Roach og Disturbed. Linkin Park har også lavet deres egen tour – Projekt: Revolution, og har på den turneret med Cypress Hill, Adema, DJ Z-Trip, Xzibit, Mudvayne og Blindside.

I 2002 udgav de et remix-album af deres Hybrid Theory-album, kaldet Reanimation, samt udgav en remix-version af deres sang, ‘Points Of Authority’.

I 2003 blev deres nye studiealbum udgivet, med titlen Meteora, som debuterede som #1 i USA og UK og #2 i Australien. Den indeholdt singlerne ‘Somewhere I Belong’, ‘Faint’, ‘Numb’, ‘From The Inside’ og ‘Breaking The Habit’. Senere på året gik de sammen med andre nu-metal-band Limp Bizkit og Metallica til Summer Sanitarium Tour 2003. Fra denne turné udgav Linkin Park et nyt CD/DVD-sæt kaldet Live in Texas. Dette sæt indeholder numre fra deres tre tidligere plader og blev filmet på stedet ved deres Summer Sanitarium-forestillinger i Dallas og Houston, Texas.

I 2004 skabte Linkin Park Meteora World Tour. Denne tur inkluderede Linkin Park, P.O.D., Hoobastank og Story of the Year.

I 2004 turnerede Linkin Park med Snoop Dogg, The Used, Korn og Less Than Jake på hovedscenen og No Warning, Ghostface, Funeral For A Friend, M.O.P. og Downset på anden scene som en del af Projekt Revolution 2004 De havde også en rejsende DJ, Z-Trip, med sig sammen med Irvin the Urban Action Figure.

Den 30. november 2004 udgav Linkin Park Collision Course, et samarbejde med rapperen Jay-Z, der byder på rap-remixes (‘mash-ups’) af sange fra Meteora og Hybrid Theory ved hjælp af tekster fra Jay-Z’s repertoire. Collision Course debuterede som #1 i USA, men nåede kun #17 i Storbritannien. I Holland nåede Collision Course det til en 7. plads. Deres første Collision Course-hitsingle ‘Numb/Encore’ nåede #1 på Free Record Shop Download Charts i Holland.

læs mere her: 

Linkin Park – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

Gratis musikundervisning online | Musikonline.dk

linkin park
Linkin Park