Luis Fonsi

 

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Luis Fonsi

Luis Fonsi er en Puerto Ricansk sanger, sangskriver og musiker kendt for sine bidrag til latin og popmusik. Han blev født den 15. april 1978 i San Juan, Puerto Rico. Fonsi har haft en succesrig karriere, der spænder over flere årtier og er anerkendt for sin alsidige musikstil, der inkorporerer elementer af pop, latinsk pop, ballader og mere.

Han opnåede udbredt international berømmelse med sin hitsingle “Despacito”, et samarbejde med Daddy Yankee, som blev udgivet i 2017. Sangen blev en global sensation og slog adskillige rekorder og toppede hitlister rundt om i verden. “Despacito” er kendt for sin fængende melodi, reggaeton-rytmer og dens indflydelse på populærkulturen.

Hans musikalske rejse begyndte i slutningen af ​​1990’erne, og han har udgivet adskillige albums og adskillige singler, der viser hans vokaltalent og sangskrivningsevner. Nogle af hans andre velkendte sange inkluderer “No Me Doy por Vencido”, “Échame la Culpa” og “Imagíname Sin Ti.”

Gennem sin karriere har Fonsi modtaget adskillige priser, herunder Latin Grammy Awards og Billboard Latin Music Awards, og han betragtes som en fremtrædende figur i den latinske musikindustri. Han fortsætter med at skabe og fremføre musik, der giver genklang hos publikum verden over.

Fonsis popularitet har overskredet aldre og genrer i Puerto Rico: Industrimanden Salvador Vassallo har for eksempel fortalt El Vocero, at Fonsi er blandt hans yndlingssangere.

I stedet for at vælge at fastholde et mønster med at forsøge at finde stjernestatus i USA med et boyband, valgte Fonsi at forberede sig bedre på en fremtidig, stabil karriere indenfor showbranchen. Han tog til Florida State University for at studere vokalteknikker. I mellemtiden begyndte han at optage demobånd i Miami. Mens han var på FSU, blev han overhørt synge af en formand for universitetets musikafdeling, som tilbød ham en kontrakt med et stort pladeselskab.

I 1999 indspillede Fonsi sin første cd, Comenzare (I Will Begin). Comenzare blev et øjeblikkeligt hit i Puerto Rico og på tværs af Latinamerika, hvor Fonsi erobrede markeder som Colombia, Den Dominikanske Republik, El Salvador, Mexico og Venezuela. Hans opfølger i 2000, Eterno, var lige så vellykket. På det tidspunkt havde Fonsis berømmelse nået Europa, da han også blev en berømthed i Spanien.

I løbet af 2001 blev et remix af Comenzare og Eterno lanceret, mens Fonsi arbejdede på sit næste album, Amor Secreto fra 2002. Omtrent samtidig begyndte nogle medier såsom aviser og magasiner at kommentere om en påstået utroskabsromance mellem ham og en også meget berømt gift Puerto Rico sangerinde, som netop var gået fra sin mand for nylig og købte et hus tæt på Fonsis Orlando ejendom. Skandalen varede dog ikke for længe, ​​og Fonsi udgav snart et album på engelsk, Fight the Feeling, også udgivet i 2002.

Fight the Feeling solgte ikke godt blandt amerikanerne. Det forventes dog, at Fonsi engang i fremtiden vil gøre et andet forsøg på en crossover: på grund af det faktum, at han har boet det meste af sit liv i Orlando, taler han flydende engelsk såvel som spansk.

Hans fjerde cd solgte meget godt, hvilket åbnede nye markeder i Europa. “Quien te Dijo eso?” nåede høje placeringer på hitlisterne. Hans femte cd “Paso a Paso” kan siges at være hans cd, der lancerede ham på internationale markeder. “Nada es Para Siempre” nåede nummer et på musiklisten og slog den berømte Shakira.

I 2003 begyndte Fonsi at forelske sig i skuespillerinden Adamari Lopez, der, som Univision-kunstner og kollega Puerto Rican, konstant befandt sig i nærheden af ​​Fonsi. Samme år udgav Fonsi sangen Abrazar la Vida (Holding on to Life), af albummet også kaldet Abrazar la Vida. Sangen, måske ironisk nok og på grund af en bestemt omstændighed, ville senere blive en af ​​Lopez’ yndlingssange. Mens Fight the Feeling blev udgivet af MCA-pladen, blev Abrazar la Vida udgivet af Universals spanske musiklabel. Fonsi indspillede også Amazing i 2003, en duet med Emma Bunton til hendes album fra 2004 Free Me.

Fonsi tog fart i 2004, et år hvor rygter blev rapporteret af magasiner, tv-nyheder og aviser om, at han og Lopez havde forpligtet sig til at gifte sig med hinanden. I løbet af 2005 var Fonsi midt i en international turné, der ville have haft ham væk hjemmefra i mange måneder; Touren blev brat aflyst, da Lopez fik konstateret kræft. Fonsi lovede hende at blive ved sin side, og har rejst med hende frem og tilbage mellem Mexico, Miami og Puerto Rico på forskellige behandlings- og arbejdsrelaterede rejser.

Den 3. juni 2006 blev Fonsi og Adamari Lopez gift ved en religiøs ceremoni i Guaynabo, Puerto Rico med deltagelse af mange berømtheder, herunder Joey Fatone, Charytin, Ednita Nazario og Carlos Ponce og hans bror, aspirerende spansksprogede sanger Jean Rodriguez, som går ganske enkelt under Jean som sit professionelle navn.

læs mere her: 

Luis Fonsi – Wikipedia

besøg hovedsiden 

 

luis fonsi
luis fonsi