Mariah Carey

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Mariah Carey

Mariah Carey er en amerikansk sangerinde, sangskriver, skuespillerinde og pladeproducer. Hun blev født den 27. marts 1969 i Huntington, New York. Carey er kendt for sit imponerende vokalområde, melismatiske sangstil og hendes evne til at ramme høje toner med lethed. Hun bliver ofte omtalt som “Songbird Supreme” og “Queen of Christmas” på grund af hendes ikoniske feriemusik. Carey blev berømt i begyndelsen af 1990’erne med sit selvbetitlede debutalbum, som indeholdt hitsingler som “Vision of Love” og “Love Takes Time”.

Emotions

Hendes opfølgende album, inklusive “Emotions” (1991), “Music Box” (1993) og “Daydream” (1995), styrkede hendes status som pop- og R&B-sensation yderligere. En af hendes mest bemærkelsesværdige præstationer er hendes rekordstore 18 Billboard Hot 100 nummer et singler, en bedrift, der har givet hende titlen som kunstneren med de mest nummer et hits i hitlistens historie. Nogle af hendes andre velkendte sange inkluderer “Hero”, “Fantasy”, “We Belong Together” og “Always Be My Baby”.

Film

Udover sin musikkarriere har Carey også vovet sig i skuespil og har medvirket i film som “Glitter” (2001) og “Precious” (2009). Hun fejres for sin enorme indflydelse på moderne popmusik, hendes vokale dygtighed og hendes vedvarende popularitet gennem hele hendes karriere. Det er værd at bemærke, at information kan have udviklet sig siden min sidste træningsdata i september 2021.

læs mere her: 

Mariah Carey – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

Gratis musikundervisning online | Musikonline.dk

 

mariah
Mariah Carey