Miley Cyrus

 

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Miley Cyrus

Miley Cyrus er en amerikansk sangerinde, skuespillerinde og sangskriver. Hun blev først kendt for sin rolle som Miley Stewart / Hannah Montana i Disney Channel-serien “Hannah Montana”, der blev sendt fra 2006 til 2011. Serien gjorde hende til en populær teenageidol.

Efter “Hannah Montana” gik Miley Cyrus videre til en musikkarriere og brød med sit tidligere image ved at udvikle en mere rebelsk og eksperimenterende stil. Hendes musik skiftede fra pop til en blanding af pop, rock og elektronisk musik. Hendes album “Bangerz” fra 2013 var en stor succes og indeholdt hits som “Wrecking Ball” og “We Can’t Stop”.

Cyrus har fortsat at udvikle sin musikalske stil og image gennem årene. Hun har udgivet flere albums, herunder “Miley Cyrus & Her Dead Petz” (2015), “Younger Now” (2017), “She Is Coming” (2019) og “Plastic Hearts” (2020), som fremviser hendes alsidighed som kunstner.

Hun er også kendt for at være åben omkring personlige anliggender og har engageret sig i forskellige velgørenhedsarbejder. Miley Cyrus’ evne til at skifte mellem forskellige musikalske stilarter og hendes dristige kunstneriske valg har bidraget til hendes fortsatte relevans og indflydelse i underholdningsverdenen.

Opvækst 

Miley blev født den 22. november 1992 i Nashville, Tennessee. Hendes fødselsnavn er Destiny Hope Cyrus. Hun voksede op på en stor gård i Franklin, Tennessee, indtil hun var otte år gammel, da hendes familie flyttede til Toronto, Canada.

Skuespil

Da hun boede i Toronto, var hendes far skuespiller i en tv-serie ved navn Doc. Miley fik at se, hvordan skuespil var ved at se sin far. Da hun var 9 år gammel tog hendes far hende med for at se musicalen Mama Mia! Miley var så imponeret, at hun besluttede lige der og da, at hun også ville være skuespiller og sanger. Hendes første skuespillerjob var på hendes fars show Doc.

Hannah Montana

Da Miley første gang hørte om showet Hannah Montana, ville hun have rollen som Lilly, Hannahs bedste ven. Så hun sendte et audition-bånd til Disney i håb om at få chancen for at komme til audition. De sendte tilbage, at hun skulle prøve sig i hovedrollen. Hun gik til audition, men de sagde oprindeligt, at hun var for ung til rollen. Miley blev dog ved med at prøve, og hun fik endelig hovedrollen, og resten er historie.

Faderen

Mileys far, Billy Ray Cyrus, er mest berømt for at være countrysanger. Han er mest kendt for countrysangen Achy Breaky Heart, men har haft en række andre hitsange og albums. Han er også skuespiller og var med i Dancing with the Stars.

Liste over Miley Cyrus og Hannah Montana Albums

 • 2006 Hannah Montana
 • 2007 Hannah Montana 2
 • 2009 Hannah Montana: The Movie
 • 2009 Hannah Montana 3
 • 2010 Hannah Montana Forever

Som Miley

 • 2007 Meet Miley Cyrus
 • 2008 Breakout
 • 2010 Can’t be Tamed

Fun facts

 

 • Hendes gudmor er entertaineren Dolly Parton.
 • Hun ændrede sit mellemnavn til Ray til ære for sin bedstefar.
 • Hannah Montanas rigtige navn var oprindeligt Chloe Stewart, men blev ændret til Miley Stewart, da Miley vandt rollen.
 • Miley er en forkortelse for Smiley, et kaldenavn hun fik som baby for at smile så meget.
 • Hun var Pennys stemme i filmen Bolt.

læs mere her

besøg hovedsiden

mileycyrus by amanda
Miley Cyrus