Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart var en berømt østrigsk komponist fra den klassiske musikepoke. Han ble født den 27. januar 1756 i byen Salzburg i dagens Østrig. Han regnes som en af de største komponister i musikhistorien.

Han viste tidlig musikalsk talent og begyndte at komponere allerede i en ung alder. Han var en produktiv komponist og skabte værker inden forskellige genre, der inkluderer symfonier, sonater, kammermusik, operaer og kirkemusik. Hans musik er kendt for sin tekniske dygtighed, skønhed og følelsesmæssige dybde.

Han rejste meget i Europa og optrådte for kongelige og adelsmænd. Han jobbet også som komponist ved hoffet til ærkebiskoppen af Salzburg. På trods af sin musikalske succes kæmpede han med økonomiske problemer i store deler af sit voksne liv.

Han døde tragisk tidlig den 5. december 1791, bare 35 år gammel. Årsagen til hans død er fortsat omdiskuteret, men den mest accepterede teori er, at han døde af en akut sydom, der muligvis var forårsaget af nyresvigt.

Han efterlod sig en omfattende samling av musikværker, som inkluderer mere end 600 værker. Nogen af hans mest kendte kompositioner inkluderer operaerne “Tryllefløjten” og “Figaros bryllup”, symfonien nr. 40 og klaversonaten “Sonate facile”.

Læs mere om Mozart:

https://da.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Amadeus_Mozart

Køb nodeark til Mozarts klassiker: “kom Maj du søde milde.”

https://musikonline.dk/vare/kom-maj-du-soede-milde/

 

Wolfgang-amadeus-mozart

 

PDF 662 main 0