Nelly Furtado

 

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for Nelly Furtado

Nelly Furtado er en canadisk sangerinde, sangskriver og skuespillerinde kendt for sin alsidige musikstil, som kombinerer elementer af pop, R&B, hiphop, folkemusik og verdensmusik. Hun blev født den 2. december 1978 i Victoria, British Columbia, Canada.

Furtado opnåede international anerkendelse med udgivelsen af ​​hendes debutalbum, “Whoa, Nelly!” i 2000. Albummet inkluderede hitsinglerne “I’m Like a Bird” og “Turn Off the Light”. Hendes unikke lyd- og sangskrivningsevner høstede kritikerros, og hun vandt en Grammy Award for bedste kvindelige popvokalpræstation for “I’m Like a Bird”.

I 2003 udgav Nelly Furtado sit andet album, “Folklore”, som indeholdt en mere akustisk og folk-præget lyd. Hun fortsatte med at udforske forskellige musikalske stilarter med efterfølgende albums, herunder “Loose” i 2006, som inkorporerede elementer af hiphop og R&B og producerede hits som “Promiscuous” og “Maneater.”

Nelly Furtado har haft en succesrig karriere og har vundet adskillige priser og udmærkelser gennem hele sin musikrejse. Ud over sin musikkarriere har hun dyttet med skuespil og optrådt i film og tv.

Furtados evne til at blande forskellige musikalske genrer og hendes karakteristiske stemme har gjort hende til en respekteret og indflydelsesrig kunstner i musikindustrien.

Præstationer og priser

I 2002 modtog hun Grammy-prisen for bedste kvindelige popvokalpræstation for sangen “I’m Like a Bird”, og i 2008 modtog hun Grammy-prisen for “Say It Right”.

I 2010 blev hun tildelt Latin Grammy Award for bedste popvokalalbum, kvinde for hendes album “Mi Plan”.

Nellys karriere

Tallis Newkirk, medlem af hiphopgruppen Plains of Fascination, var en ven af ​​hende, og hun sang nogle vokaler til deres album ‘Join the Ranks’ i 1996. Året efter grundlagde hun og Newkirk Nelstar, en trip-hop duo, men hun forlod gruppen kort efter.

I 1997 deltog hun i The Honey Jam-talentshow, som var rettet mod urbane damer. Gerald Eaton, sanger for bandet The Philosopher Kings, og hans bandkammerat Brain West lagde mærke til hende der.

I 2000 arbejdede Eaton og West sammen med den unge vokalist for at co-producere hendes debutalbum, “Whoa, Nelly!” Albummet fik fire Grammy-nomineringer og havde tre verdensomspændende sange, herunder ‘I’m like a Bird’.

For at promovere sit album påbegyndte hun ‘Burn in the Spotlight Tour’ i 2001. Hun optrådte mange steder i USA, Canada og Europa.

’Folklore’, hendes andet album, udkom i 2003. Albummet havde en rockorienteret, akustisk tilgang og havde en tone, der var mere rolig og diversificeret end forgængeren. Den indeholdt singlen ‘Forca’, der fungerede som 2004-EM’s officielle hymne.

Hendes album ‘Loose’ fra 2006 havde dans, R&B og hiphop-temaer. Albummet, der er blevet betragtet som introspektivt og sorgfuldt, dykker ned i emnet kvindelig seksualitet, som Nelly er blevet tugtet for.

‘Mi Plan’, et spansk album, hun lavede i 2009, blev udgivet. Albummet var et kæmpe hit i USA, hvor det nåede nr. 1 på Latin Billboard-listen og blev certificeret platin.

I 2010 påbegyndte hun en koncertturné for at promovere sit album “Mi Plan”, og stoppede i Mexico, Venezuela, Chile, Brasilien, Argentina samt USA og Europa.

Hendes seneste album, ‘The Spirit Indestructible’, blev udgivet i 2012. Dette album, som ikke blev holdt store singler som ‘Big Hoops (Bigger the Better),’ ‘Parking Lot’ og ‘Waiting for the Night’, var også med -produceret af Nelly.

Nellys store projekter

Hendes første album, ‘Whoa, Nelly!’ etablerede hendes karriere og har siden solgt over otte millioner eksemplarer. Det blev tildelt platinstatus i forskellige nationer, herunder USA, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand.

‘Loose’, hendes mest succesfulde album til dato, debuterede som nr. 1 på Canadian Albums Chart og Billboard 200 i USA. Albummet vandt adskillige anerkendelser og nomineringer og inkluderer de super flotte singler ‘Promiscuous’ og ‘Maneater’.

læs mere her: 

Nelly Furtado – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

 

Nelly Furtado Explode
Nelly Furtado