Pink

 

 

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for pink 

Pink, hvis rigtige navn er Alecia Beth Moore, er en amerikansk sangerinde, sangskriver og performer. Hun blev født den 8. september 1979 i Doylestown, Pennsylvania. Hun er kendt for sin kraftfulde stemme, energiske præstationer og en mangfoldig musikalsk stil, der omfatter pop, rock, R&B og elektroniske påvirkninger. Pinks karriere tog fart i begyndelsen af 2000’erne med hendes debutalbum “Can’t Take Me Home” udgivet i 2000, som indeholdt R&B og popnumre.

Album

Det var dog hendes andet album, “M!ssundaztood” (2001), der slyngede hende til international berømmelse. Albummet havde en mere rock- og poprock-lyd og inkluderede hitsingler som “Get the Party Started”, “Don’t Let Me Get Me” og “Just Like a Pill”. Gennem hele sin karriere har Pink fortsat med at udgive succesfulde albums og udforske forskellige musikalske stilarter og temaer. Hendes musik dykker ofte ned i personlige og følelsesmæssige emner, og hun bliver rost for sin autenticitet og vilje til at tage fat på virkelige problemer.

Sociale formål

Udover sin musik er hun også kendt for sin stærke fortalervirksomhed for forskellige sociale formål, herunder LGBTQ-rettigheder, dyrerettigheder og miljøspørgsmål. Hun har modtaget adskillige priser, herunder Grammy Awards, og er fortsat en fremtrædende figur i musikindustrien. “Lady Marmelade” Pink, med sit rebelske bad-girl image og lyse hår, var den hotteste nye handling. I 2001 slog hun sig sammen med nogle af sine jævnaldrende for det stjernespækkede cover af “Lady Marmalade” til “Moulin Rouge!” lydspor. Sangen og dens tilhørende musikvideo var kæmpehits, og den blev Pinks første nummer et.

Bedste popsamarbejde

Til sidst vandt hun, Christina Aguilera, Mýa og Lil’ Kim en Grammy Award for bedste popsamarbejde med vokal. M!ssundaztood Men hun ønskede ikke længere at blive klumpet sammen med andre pop-acts, og søgte at gøre noget andet end den småkage-råb på hendes første album.

M!ssundaztood

Hun tog kontrollen og drejede sin musik i en ny retning ved at rekruttere den tidligere 4 Non Blondes-sangerinde Linda Perry, og resultatet blev 2001’s pop-rock-orienterede M!ssundaztood. “Sæt festen i gang” Hun fik startet festen tidligt med albummets første single, som landede hendes to MTV Video Awards og en Grammy-nominering.

Grammy

Det fulgte hun med mere succesfulde singler, såvel som endnu et Grammy-nik for bedste popvokalalbum. Pladen solgte over 12 millioner enheder på verdensplan. “Charlie’s Angels: Full Throttle” Med sin stjernestatus cementeret, begyndte Pink på sin første turné, åbnede for Lenny Kravitz og var med til at skrive sange for andre kunstnere. Hun bidrog også til soundtracket til og optrådte i “Charlie’s Angels: Full Throttle”.

Album nr. 3 

Men den edgy stjernes tredje album, 2003s rocky Try This, levede ikke op til forventningerne. Ingen af dets singler slog top 40, men “Trouble” vandt hun endnu en Grammy. Jeg er ikke død Hun vendte tilbage og svingede efter sin næste plade: Pink samarbejdede med superstjerneproducere til 2006’s personlige og politiske I’m Not Dead, og resultatet blev endnu en triumf. Det inkluderede singler som den kontroversielle opsendelse af berømthedskulturen “Stupid Girls” og top ti-hittet “U + Ur Hand”.

Justin Timberlake

Mere succes På baggrund af den succes samarbejdede hun med et væld af kunstnere, åbnede for Justin Timberlake, begav sig ud på en verdensturné og udgav en koncert-DVD. Funhouse I 2008 inspirerede opløsningen af hendes to-årige ægteskab med motocross-raceren Carey Hart hendes næste indsats: Funhouse producerede den første nummer et solo-single i Pinks karriere, som blev efterfulgt af en række andre hits, der gjorde albummet til et internationalt. For at promovere rekorden og vise sine atletiske evner frem, optrådte Pink ved 2010 Grammy Awards, mens hun lavede en luftsilkeakt. Største hits…Hidtil!!!

Pink Greatest Hits

For at markere et årti i branchen afslørede Pink Greatest Hits… So Far!!! i 2010, som inkluderede nye numre som “F*cking Perfect” og nummer et hit “Raise Your Glass”. Samme år meddelte hun også, at hun og Hart var genforenet og ventede en baby. Sandheden om kærlighed Kort efter udvidede Pink sin horisont til skuespil med stemmearbejde i filmen “Happy Feet Two”.

Blow Me

I 2012 var det tilbage til musikken, da hittet “Blow Me (One Last Kiss)” faldt til støtte for Pinks sjette album, The Truth About Love. Eftermæle Så fejret som hun er, er Pink forblevet en udstødt. Da hun aldrig retter sig efter popstjerneformen, skiller hun sig ud fra flokken som frygtløs og åbenhjertig. I stedet for at lade sig definere, har hun redefineret pop og har bevist, at hun ikke er “Most Girls”.

læs mere her: 

Pink (sanger) – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

pink2
pink