Queen

 

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Queen

Queen er et britisk rockband dannet i London i 1970. Bandets klassiske lineup bestod af Freddie Mercury (sang og klaver), Brian May (guitar og vokal), John Deacon (basguitar) og Roger Taylor (trommer og vokal) ). De er et af de mest ikoniske og indflydelsesrige rockbands i musikhistorien.

Queen er kendt for deres mangfoldige og innovative musik, der blander rock med elementer af pop, opera og progressiv rock. Nogle af deres mest berømte sange inkluderer “Bohemian Rhapsody”, “We Will Rock You”, “We Are the Champions”, “Radio Ga Ga” og mange flere. Deres musik og liveoptrædener fejres for deres teatralske karakter, kraftfulde vokal og enestående musikalitet.

Freddie Mercury, bandets karismatiske frontmand, gik bort i 1991, men Queen er fortsat med at optræde med forskellige gæstesangere, heriblandt Adam Lambert, som har været bandets hovedvokalist i mange år.

Sammenfattende er Queen et legendarisk britisk rockband, der har haft en dyb indvirkning på musikkens verden, og deres musik fortsætter med at være populær og indflydelsesrig den dag i dag.

Det var udgivelsen i 1975 af mesterværket A Night At The Opera, som ville gøre dem til superstjerner. Albummet ville gå til nummer fem i USA, men i Storbritannien gik det til nummer et og blev der i ni uger. Albummet havde lidt af hvert, inklusive den syv minutter lange single “Bohemian Rhapsody”, en miniopera skrevet af Mercury.

Det var den ene rockopera, der virkelig lød som en opera, selv med Mays fantastiske heavy metal-guitarriffs. Med mange vokale overdubs, hårdt trommespil, blødt klaver blev sangen deres mest elskede fans. De sammensatte også en fin video til sangen, som i før MTV-dagene ikke rigtig blev lavet for ofte. Der blev ikke sparet på omkostningerne til sangen, og det tog en måned at færdiggøre.

Men A Night At The Opera havde også andre fantastiske melodier på den, og alle bandets medlemmer hjalp med at skrive flere af dem, inklusive Deacons “Your My Best Friend”, som var perfekt til Mercurys stemme, og Taylors heavy metal-hovedvokal, trommer dunkende. “Jeg er forelsket i min bil”.

Det næste album, A Day At The Races, udgivet i 1976 var endnu et hit og inkluderede singlen “Somebody To Love”. Så i ’77 gik udgivelsen af ​​News of the World top ti med sin dobbelt A-sidede “We Will Rock You”, skrevet af May, og Mercurys “We Are The Champions”.

“Champions” var angiveligt en homoseksuel rettighedssang, der stort set blev overhalet og stadig i dag brugt som en hymne for mestre sportshold over hele verden. I 1978 fik Queen endnu mere succes med udgivelsen af ​​Jazz med endnu en dobbelt A-hitsingle, “Fat Bottomed Girls” og “Bicycle Race”.

Queen var på toppen af ​​deres popularitet, da de trådte ind i 80’ernes årti. The Game blev udgivet i begyndelsen af ​​1980 og blev deres første amerikanske nummer et album. Den indeholdt også fire hitsingler, “Crazy Little Thing Called Love”, en sang som Elvis, den noget disco-lydende “Another One Bites the Dust” og “Play the Game”.

En fjerde sang “Save Me” var et andet britisk hit. Uanset årsagen ville dette være det sidste rigtige store Queen-album i USA, og efterhånden som firserne gik, ser de ud til at forsvinde der. Men hjemme i Storbritannien gik det stadig stærkt. “Under Pressure”, indspillet med David Bowie, gik nummer et i Storbritannien i 1981 og i ’84 gik de til nummer to på de britiske hitlister med “Radio Gaga”.

Så spillede de et fantastisk show ved Live Aid-koncerten i 1985. I ’86 solgte A Kind of Magic fantastisk i Storbritannien og resten af ​​Europa, men det lykkedes ikke at sælge overhovedet i staterne. Samme skæbne skulle komme til The Miracle fra 1989. 1991’s Innuendo klarede sig lidt bedre i USA og toppede som nummer 30.

Men i begyndelsen af ​​1991 var enden nær for bandet. Mercury var alvorligt syg af AIDS, selvom hans fans ikke havde en anelse i starten. Senere på året begyndte historier at gå rundt om hans helbred, og den 22. november udsendte han en erklæring, der bekræftede, at han havde AIDS. Han døde blot to dage senere.

Mercury, der var kendt for at holde store dyre fester, ville blive hædret af de overlevende Queen-medlemmer og hans venner i en sidste Queen-koncert. Det blev afholdt på Londons Wembley Stadium den 20. maj 1992 og transmitteret over hele verden. Med sådanne gæstekunstnere som Bowie, Elton John, George Michael, Annie Lennox, Def Leppard og Guns N’ Roses, indsamlede koncerten millioner til Mercury Phoenix Trust, som blev etableret for AIDS-bevidsthed.

Også på dette tidspunkt blev sangen “Bohemian Rhapsody” genudgivet for også at samle penge ind til AIDS-forskningsprojekter og steg til toppen af ​​de britiske hitlister. Sangen klatrede også til amerikansk nummer 2 efter at have været med i filmen Wayne’s World (den havde oprindeligt nået amerikansk nummer 9 i januar 1976).

Overraskende nok ville der være et sidste studiealbum udgivet af Queen. I maj 1995 fandt Taylor og Deacon sig sammen og føjede ny musik til backing-bånd af vokalnumre, som Mercury havde indspillet på sin dødsleje. Albummet, Made In Heaven, fik blandede anmeldelser. Men som så mange andre Queen-album solgte det rigtig godt, og de overlevende bandmedlemmer gjorde et stort stykke arbejde med at sammensætte det. En sidste hyldest til en meget elsket og savnet fyr.

læs mere her: 

Queen – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

 

queen
queen