Robbie williams

lær nemt at spille på klaver her

baggrund for Robbie Williams

Robert Peter Williams (født 13. februar 1974 i Burslem, Stoke-on-Trent, Staffordshire) er en britisk popsanger. Oprindeligt medlem af boybandet Take That, skilte han sig fra gruppen i 1995 og lancerede en solokarriere efter en meget omtalt kamp med stof- og alkoholafhængighed, hvor han tog næsten 18 kg på og ofte blev set offentligt dårligt klædt, snavset og ubarberet.

Før han opstod som superstjerne, hang Robbie i 1996 sammen med Gallagher-brødrene – Noel og Liam fra dengang berømte Britpop-stjerner Oasis. Robbie forventede at få nogle Noel-skrevne sange, så han kunne starte en karriere. Efter nogle måneder med kokaindrevne fester viste de højtråbende brødre ham døren.

I 1996 udgav Robbie williams sin første solo-single ‘Freedom’, et cover af George Michael-hittet fra 1990. Selvom dette var en succes, var det først med udgivelsen af singlen ‘Angels’, at hans solokarriere tog fart i Europa. Selvom det nåede nummer et i mange lande, lykkedes det først at nå nummer fire på den officielle britiske singlehitliste i december 1997 – han måtte vente til den 19. september 1998 på sin første nummer et med ‘Millennium’, som også kom på hitlisten. i USA.

Sangen var bygget op omkring et sample fra temaet til James Bond-filmen ‘You Only Live Twice’, og den medfølgende video indeholdt adskillige 007 referencer. Williams blev hurtigt en stor berømthed i Storbritannien med adskillige top ti singler. I 1999 samarbejdede han med sangeren Tom Jones for et nummer på albummet Reload.

Robbie williams brød USA i 2000 med sin hitsang ‘Rock DJ’. Videoen viste Williams på et rullediskotek, da han klædte sig nøgen af og derefter fortsatte med at fjerne sit eget kød, muskelvæv og organer, indtil han var et dansende skelet. Det siges, at den frontale nøgenhed blev redigeret i USA, mens blodet blev efterladt, hvorimod det modsatte var tilfældet for Storbritannien. Videoens slutning blev klippet af mange tv-stationer rundt om i verden, og hele videoen var forbudt i nogle lande (VH1 Europe lavede endda deres egen video ud af optagelser i studiet).

Williams har opbygget et godt ry for at optræde nøgen (eller næsten nøgen) på fotografier, videoer og liveoptrædener. Hans globale succes blev cementeret efter en duet-coverversion af Frank og Nancy Sinatra-sangen ‘Somethin’ Stupid’ med den australske skuespillerinde Nicole Kidman, som var frisk på sin Oscar-nominerede optræden i Moulin Rouge.

I 2002 udgav Robbie williams et album kaldet Swing When You’re Winning, hvor hans image blev tæmmet, og han sang jazz, blues og pop standards fra halvtredserne. Williams’ cover af Bobby Darin-klassikeren ‘Beyond the Sea’ var inkluderet i Finding Nemo-soundtracket.

I 2002 stoppede han med at arbejde sammen med sin mangeårige forfatterpartner Guy Chambers, som havde skrevet de fleste af hans singler. Men de omgrupperede sig igen efter seks måneder under tilblivelsen af hans næste album, Escapology, som blev udgivet i slutningen af 2002.

Den første single fra det, ‘Feel’, havde stor succes rundt om i Europa. Videoen til den næste single, ‘Come Undone’, indeholdt Williams, der havde sex til en fest (faktisk med bukserne på), og også billeder af insekter og krybdyr. Derfor blev der udgivet en censureret version, som MTV Networks Europe valgte at redigere lidt mere og kun spille den til halvt.

Williams optræder på listen over ‘100 største briter’ fra 2002 (sponsoreret af BBC og stemt frem af offentligheden). Han turnerede i Australien og New Zealand i december 2003 med Duran Duran og fremførte titelsangen til filmen Johnny English. En officiel biografi, ‘Feel’, er blevet en øjeblikkelig bestseller i Storbritannien siden den blev udgivet i september 2004. Williams bor i øjeblikket i Los Angeles.

Hans Greatest Hits-album blev udgivet den 18. oktober 2004. Den første nye single, der blev taget fra albummet, hed ‘Radio’ (har en 80’er new wave-følelse), som gik direkte til nummer et og solgte lidt over 40.000 eksemplarer i første uge.

Det andet nye nummer på albummet hedder ‘Misunderstood’ og var ikke retfærdigt som forventet, og blev kun nummer 8 på grund af højt salg af Band Aid 20, der holdt det væk fra toppen, som han optrådte på. Den er med på soundtracket til Bridget Jones’s Diary 2.

Williams’ privatliv er altid under intens granskning i de britiske medier, og hans romancer er altid garanteret spaltetommer. Men på grund af hans nye forhold, der ofte falder sammen med hans singleudgivelser, og i betragtning af de vedvarende rygter om hans homoseksualitet, kan mange nyheder omkring ham ofte tilskrives hans reklameagenter.

læs mere her: 

Robbie Williams – Wikipedia, den frie encyklopædi

besøg hovedsiden 

https://musikonline.dk

robbie