Selena Gomez

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Selena Gomez

Selena Gomez er en amerikansk sangerinde, skuespillerinde, sangskriver og producer. Hun blev først kendt for sin rolle som Alex Russo i Disney Channel-serien “Wizards of Waverly Place,” der blev sendt fra 2007 til 2012. Serien bidrog til at etablere hende som en populær teenage-skuespillerinde.

Efter sin tid på Disney Channel begyndte Selena Gomez at fokusere mere på sin musikkarriere. Hun dannnede bandet Selena Gomez & the Scene og udgav flere albums, herunder “Kiss & Tell” (2009), “A Year Without Rain” (2010) og “When the Sun Goes Down” (2011). Hendes solokarriere tog også fart, og hun udgav albummet “Stars Dance” i 2013 med hits som “Come & Get It.”

Selena Gomez har haft en betydelig indflydelse i musik- og underholdningsverdenen. Hendes musik spænder fra pop til en mere elektronisk og R&B-inspireret lyd. Hun har også været åben omkring sine personlige udfordringer, herunder hendes kamp med angst og depression.

Ud over sin musikkarriere har Selena Gomez også arbejdet som skuespillerinde i både film og tv-serier. Hun har også været involveret i velgørenhedsarbejde og har brugt sin platform til at rejse opmærksomhed omkring forskellige sociale og menneskerettighedsproblemer.

Samlet set er Selena Gomez en alsidig kunstner, der har formået at opbygge en succesfuld karriere inden for både skuespil og musik, samtidig med at hun bruger sin indflydelse til at fremme vigtige spørgsmål i samfundet.

Opvækst 

Selena Gomez blev født den 22. juli 1992 i Grand Prairie, Texas. Hun var enebarn og fik sin gymnasieeksamen ved hjemmeundervisning. Hendes yndlingssport er basketball, og hendes yndlingsfag i skolen var naturvidenskab.

Skuespil

Hendes mor var skuespillerinde i teatret, hvilket fik Selena til at interessere sig for skuespil. Hun fik sit første rigtige skuespillerjob i børneshowet Barney & Friends i en alder af 7. Hun havde et par andre mindre roller, indtil hun i en alder af 12 begyndte at arbejde for Disney Channel. Hun startede med en lille rolle i Suite Life of Zack And Cody, hvorefter hun var på Hannah Montana et par gange. Hendes store gennembrud var dog, da hun blev castet som Alex Russo på Wizards of Waverly Place. Showet har været meget vellykket, og Selena har været en stor del af showets succes.

Siden han kom til Wizards of Waverly Place, er Selenas skuespillerkarriere vokset. Hun har været gæstestjerne i adskillige andre Disney Channel-shows og medvirket i Disney Channel-film såsom Princess Protection Program (sammen med sin veninde Demi Lovato) og Wizards of Waverly Place: The Movie. Større roller er også begyndt at åbne sig for hende. Hun medvirkede som Beezus i den store film Ramona og Beezus i 2010.

Selena Gomez og The Scene

Selena Gomez and the Scene er et popmusikband med Selena Gomez som forsanger. Selena besluttede, at hun ikke ville lave soloalbum, men ville være en del af et band. Så hun startede bandet The Scene. Deres første to albums vandt guld og solgte over 500.000 eksemplarer. I 2010 vandt bandet Breakout Artist of the Year på Teen Choice Awards.

En liste over Selena Gomez-film og tv-serier

 • 2003 Spy Kids 3-D: Game Over
 • 2005 Walker, Texas Ranger: Trial by Fire
 • 2006 Brain Zapped
 • 2008 Another Cinderella Story
 • 2008 Horton Hears a Who!
 • 2009 Princess Protection Program
 • 2009 Wizards of Waverly Place: The Movie
 • 2009 Arthur and the Vengeance of Maltazard
 • 2010 Ramona and Beezus
 • 2011 Monte Carlo

TV

 • 2003 – 2004 Barney & Friends
 • 2006 The Suite Life of Zack and Cody
 • 2007 – 2008 Hannah Montana
 • 2009 Sonny With a Chance
 • 2009 The Suite Life on Deck
 • 2007 – present Wizards of Waverly Place

Fun facts

Hun er opkaldt efter den berømte mexicansk-amerikanske singer-song-skribent Selena.

Selena blev den yngste ambassadør for UNICEF i 2009 i en alder af 17.

Hun har en hund ved navn Chip, som hun adopterede fra et dyreinternat.

Hun har sin egen serie af modetøj.

Hun er gode venner med en række andre teenagestjerner, herunder Demi Lovato, Justin Bieber og Taylor Swift.

læs mere her 

besøg hovedsiden 

selena gomez 08 1
Selena Gomez