Shakira

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Shakira

Shakira, hvis fulde navn er Shakira Isabel Mebarak Ripoll, er en colombiansk sangerinde, sangskriver, danser og producent. Hun blev født den 2. februar 1977 i Barranquilla, Colombia. Hun er en internationalt anerkendt kunstner og en af de mest succesfulde og indflydelsesrige latinoartister i verden.

Første album

Hun begyndte sin musikkarriere i en ung alder og udgav sit første album som teenager. Hendes første store internationale succes kom med albummet “Dónde Están los Ladrones?” i 1998, der indeholdt hits som “Ciega, Sordomuda” og “Ojos Así.” Men det var hendes femte engelsksprogede album, “Laundry Service” fra 2001, der lancerede hende til verdensomspændende berømmelse med sange som “Whenever, Wherever” og “Underneath Your Clothes.”

Succesfulde album

Shakira er kendt for sin unikke stemme, energiske scenepersonlighed og evne til at kombinere forskellige musikgenrer, herunder latin, pop, rock og reggaeton. Hendes danseteknikker og sensuelle optrædener har også bidraget til hendes ikonstatus. Hun har udgivet flere succesfulde album, herunder “Fijación Oral, Vol. 1” (2005), “Oral Fixation, Vol. 2” (2005), “She Wolf” (2009), “Sale el Sol” (2010), “Shakira” (2014) og “El Dorado” (2017).

Socialt engagement

Udover sin musikkarriere er Shakira også kendt for sit filantropiske arbejde og sociale engagement, især inden for uddannelse og sundhed for børn. Hun har vundet adskillige priser, herunder Grammy Awards og Latin Grammy Awards, og hun er anerkendt som en af de mest indflydelsesrige kvinder i musikindustrien.

The Voice

I 2012 afløste Shakira Christina Aguilera som træner på det amerikanske hit musikalske talentshow The Voice. Hun tjente oprindeligt kun én sæson, forlod i 2013, og efter sin afgang færdiggjorde hun sit tiende album. Med titlen Shakira blev pladen udgivet i marts 2014 og inkluderede hit Rihanna-duetten “Can’t Remember to Forget You” og “Dare (La La La)” (som senere blev omarbejdet med Carlinhos Brown til 2014 FIFA World Cup). Shakira vendte derefter tilbage til The Voice for sæson seks af serien.

Zootopia

Mens hun arbejdede på sit næste album, lagde hun stemme til karakteren Gazelle i animationsfilmen Zootopia. Filmens soundtrack genererede en ny Shakira-single, “Try Everything”, en sang skrevet i fællesskab af Sia og Stargate, som senere blev certificeret som dobbelt platin. Tidligt i 2017 optrådte Shakira på “Deja Vu”, en hitsingle af Prince Royce, som gav en tjeneste ved at optræde på sin 11. indsats. Udgivet i maj samme år inkluderede El Dorado hitsinglerne “La Bicicleta” med Carlos Vives og “Chantaje” med Maluma. Sættet fik en latinsk Grammy for bedste moderne popvokalalbum og vandt bedste latinske popalbum i hovedgrammy-ceremonien

Maluma

I årene efter slog Shakira sig sammen med en håndfuld vidtfavnende kunstnere og scorede yderligere hits med Maluma (2018s “Clandestino”), Anuel AA (“Me Gusto”) og Black Eyed Peas (“Girl Like Me”). Hun optrådte også med Jennifer Lopez ved Super Bowl LIV-halvtidsshowet i 2020. 2021’s “Don’t Wait Up” blev i 2022 efterfulgt af “Te Felicito”, et samarbejde med Rauw Alejandro, der blev certificeret multi-platin i Spanien og diamant i Mexico.

Black Eyed Peas

Hit-upon-multiplatinum-hit fortsatte med at holde hende beskæftiget, med endnu et Black Eyed Peas-samarbejde (“Don’t You Worry”), “Monotonia” med Ozuna og det tredobbelte Karol G-smash “TQG”, der førte hende ind i 2023. Det største af disse hits landede dog i form af et sønderlemmende nummer rettet mod hendes eks, et samarbejde med den argentinske DJ Bizarrap, der blev døbt “Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53.” Det pulserende kyss blev et crossover internationalt brag, og placerede parret på de vigtigste amerikanske top ti og toppede hitlister i Central- og Sydamerika samt Europa. Hun drejede tilbage til solomateriale og udgav “Acróstico” og “Copa Vacia” måneder senere.

læs mere her 

besøg hovedsiden 

sh
Shakira