Sia

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Sia 

Sia, hvis fulde navn er Sia Kate Isobelle Furler, er en australsk sangerinde, sangskriver og musikvideoinstruktør. Hun blev født den 18. december 1975 i Adelaide, Australien. Sia er kendt for sin kraftfulde vokal, karakteristiske stemme og følelsesladede sangskrivning. Hun har opnået international berømmelse for sine bidrag til pop- og indiemusikscenerne.

Hendes karriere startede i slutningen af ​​1990’erne som medlem af syrejazz-bandet Crisp, men hun opnåede bredere anerkendelse som soloartist. Hendes gennembrud kom med udgivelsen af ​​hendes album “Some People Have Real Problems” i 2008, som indeholdt hitsinglen “Breathe Me”. Det var dog hendes efterfølgende albums, især “1000 Forms of Fear” (2014) og “This Is Acting” (2016), der slyngede hende til global stjernestatus.

Et af Sias kendetegn er hendes beslutning om ofte at skjule sit ansigt under offentlige optrædener og i musikvideoer ved at bruge parykker eller andre dækkende elementer. Hun har udtrykt et ønske om at bevare en vis grad af anonymitet og flytte fokus på sin musik frem for sit image.

Sangskrivning

Hun er ikke kun kendt for sin solokarriere, men også for sin produktive sangskrivning for andre kunstnere. Hun har skrevet hits for mange prominente kunstnere, herunder Rihanna (“Diamonds”), Beyoncé (“Pretty Hurts”), Katy Perry (“Chained to the Rhythm”), og mere. Udover sin musik har Sia instrueret og medvirket i adskillige kunstneriske og følelsesladede musikvideoer. Hendes musik behandler ofte temaer om sårbarhed, styrke og menneskelige følelser. Hun er fortsat en respekteret og indflydelsesrig figur i musikbranchen.

Karriere

Hun skrev under på DancePool-pladeselskabet, et datterselskab af Sony, i 2000. Hendes store debutalbum fik navnet Healing Is Difficult. En række undergrundsklubhits kom fra albummet, såsom ‘Drink To Get Drunk’ og ‘Little Man’. ‘Little Man’ blev remixet af den britiske garagekunstner Wookie og var et populært klubhit. Hun samplede også Prokofievs ‘Dance of the Knights’ til sangen ‘Taken For Granted’. Efter en tvist med hendes label forlod Sia dem og underskrev en ny aftale med Go! Beat Records, et datterselskab af UMG.

Don’t Bring Me Down

I 2003 udgav hun en EP ved navn ‘Don’t Bring Me Down’, hvis afsluttende nummer blev brugt på soundtracket til den franske film 36 Quai des Orfèvres. Color the Small One, hendes tredje album i fuld længde, blev udgivet det næste år og førte til, at hun blev sammenlignet med kunstnere som Dido og Sarah McLachlan. Et nummer på albummet, kaldet ‘The Bully’, var et samarbejde med den amerikanske musiker Beck Hansen (der er bedre kendt blot som Beck). Sia skiftede endnu en gang etiketter efter udgivelsen af ​​Color the Small One.

Breathe Me

Singlen ‘Breathe Me’ havde dog modtaget en masse international airplay og var med i et afsnit af HBO tv-showet Six Feet Under, ligesom den blev brugt ved Victoria’s Secret’s Fashion Show i 2006. Som et resultat valgte Astralwerks album op og udgav det i USA. Det genudgivne album indeholdt remixer af de etablerede elektroniske kunstnere Ulrich Schnauss og Four Tet. Året efter udkom Sias fjerde album. Med titlen Lady Croissant var albummet en blanding af live-numre og en studieoptagelse. Dette blev efterfulgt af ‘Day Too Soon’ EP’en, som indeholdt numrene ‘The Girl You Lost To Cocaine’ og ‘Buttons’. Det næste soloalbum fra Sia som soloalbum fik titlen Some People Have Real Problems.

Late Night With Conan O’Brien

Hun optrådte live på ‘Late Night With Conan O’Brien’ og på ‘Jimmy Kimmel Live!’ i januar 2008. Sia samarbejdede med Christina Aguilera og Samuel Dixon om sangen ‘Bound to You’ til filmen ‘Burlesque’. Sangen blev nomineret til 2010 ‘Golden Globe Award for bedste originale sang’. Sia udgav sit femte studiealbum, ‘We Are Born’, den 18. juni 2010. Albummet fik absolut strålende anmeldelser fra både fans og kritikere. I juni 2010 aflyste Sia en stor del af sin turné efter at være blevet diagnosticeret med Graves’ sygdom. Efter at have modtaget behandling og haft lidt fri, vendte Sia tilbage for at genoptage turnéen i januar 2011.

Best Of

Den 30. marts 2012 udgav hun ‘Best Of’. i Australien. Året efter indspillede Sia ‘Kill and Run’ til ‘The Great Gatsby’-soundtracket. Den 4. juli 2014 udgav hun sit sjette studiealbum, ‘1000 Forms of Fear’, til stor kritik. Hun havde samarbejdet med The Weeknd og Diplo for udgivelsen af ​​sangen ‘Elastic Heart’ den 1. oktober 2013, som var med på soundtracket til ‘The Hunger Games: Catching Fire’. Den 7. januar 2015 blev en musikvideo til sangen udgivet med Shia LaBeouf.

Personligt liv

Hun diskuterede sine biseksuelle orienteringer i 2008. I juni 2010 udtrykte Sia interesse i at gifte sig med JD Samson, hendes kæreste på det tidspunkt, men parret slog op kort efter. Den 6. juni 2014 meddelte hun , at hun var forlovet med Erik Anders Lang, en dokumentarfilmskaber, og parret blev gift i hendes hjem i Palm Springs den 2. august 2014.

læs mere her 

Sia – Wikipedia

besøg hovedsiden 

sia
Sia