Tones and I

lær nemt at spille på klaver her

Baggrund for Tones and I

Tones and I er kunstnernavnet på Toni Watson, en australsk singer-songwriter. Hun blev født den 15. august 2000 i Mornington Peninsula, Australien. Tones og jeg fik betydelig international opmærksomhed med hendes debutsingle “Dance Monkey”, som blev udgivet i 2019.

“Dance Monkey” blev et kæmpe hit og toppede hitlister verden over, inklusive i Australien, Storbritannien og flere europæiske lande. Sangen var præget af Tones og I’s karakteristiske stemme og en fængende blanding af pop, elektronisk musik og reggae-infunderede rytmer.

Tones og jeg blev hurtigt en bemærkelsesværdig nykommer i musikbranchen, og “Dance Monkey” blev en af ​​de mest streamede sange nogensinde. Hun har siden fulgt op med andre singler og EP’er og har fortsat udviklet sin unikke stil, der kombinerer forskellige musikalske elementer.

Hun er kendt for sin karakteristiske vokal og udtryksfulde præstationer, og hun har fortsat tiltrukket sig opmærksomhed for sin musik og scenetilstedeværelse.

Toni Watson voksede op i Mount Martha på Mornington-halvøen. Mens det blev rapporteret i 2019, at hun var 19 år gammel, oplyser andre kilder, at hun sandsynligvis var født i maj 1993 og fyldte 26 i 2019. Hun forklarede, at hun valgte en musikalsk karriere: “En dag var jeg i parken med min familie, alle mine fætre og sånt, i Frankston… Vi sang alle bare en sang, og min tante sagde “åh gutter, hun kan faktisk holde en tone.” Jeg tror, ​​det er det tidligste minde om, at nogen faktisk pegede på mig som en, der har en evne til at synge. Jeg var nok omkring 7 år gammel.”

Toner og jeg lærte at spille keyboard og trommepuder, mens jeg var i gymnasiet. Hun startede med buskørsel i Melbourne og arbejdede i en tøjbutik. I 2009 oprettede hun som Toni Watson en YouTube-side og lagde a cappella-coverversioner ud. Hun optrådte på lokale koncerter og festivaler, herunder Let Go-festivalen. Tones var vokalist for en duo i 2014 og huskede: “Jeg startede med at synge på små pubber og barer i Mornington, jeg sang sammen med en guitarist, indtil jeg endte med at forgrene mig alene.”

Hun forklarede sit skifte til en solokarriere: “Jeg blev faktisk afskediget fra mit detailjob, og for de penge købte jeg en RC300 (sløjfestation) og begyndte lige at prøve at finde ud af det hele.” Hun travede “op og ned langs østkysten med sine synthesizere og loop-pedal, hun har bygget en loyal fanbase og fængslet folkemængderne med sin genre-diverse stil.”

Busking

I september 2017 rejste singer-songwriteren til Byron Bay for at prøve busking der. Ved en tidlig optræden mødte hun Jackson Walkden-Brown, som blev en af ​​hendes talent managers omkring en måned senere. Den store succes fik hende til at engagere sig fuldt ud i sin musikkarriere. Kunstneren tilbragte 2018 med at bo mellem Walkden-Browns hjem i Gold Coast-indlandet og i sin varevogn i Byron Bay, hvor hun skrev musik og travede på fuld tid. Senere samme år vandt hun Battle of the Buskers ved Buskers by the Creek.

I februar 2019 underskrev Tones og jeg med Bad Batch Records/Sony Music Australia og en co-management aftale med Artists Only (ejet af Walkden-Brown, ex-Aerials) og Lemon Tree Music (medejet af Regan Lethbridge og David Morgan, begge ex-Bonjah). I den måned uploadede hun sin debutsingle, “Johnny Run Away”, til en australsk hjemmeside, Unearthed, som udgiver musik af usignerede kunstnere. Nummeret blev indspillet med den australske producer, Konstantin Kersting. AllMusic’s Fred Thomas bemærkede, “[det] blev en viral sensation, der hærgede strømme.”

“Johnny Run Away” blev føjet til fuld rotation på den australske alternative radiostation Triple J ugen efter og fik høje vurderinger fra personalet: Richard Kingsmill (fire en halv ud af fem stjerner), Tommy Faith (fem stjerner) og Declan Byrne (fire og en halv ud af fem stjerner). Natalie O’Driscoll fra Blank Gold Coast beskrev nummeret, “et melodisk stykke nordisk inspireret elektropop, der fortæller en meget vigtig historie.” To uger senere udgav Tones og jeg officielt “Johnny Run Away”. Det toppede som nummer 12 på ARIA Singles Chart og nummer 83 i Irland.

Dance Monkey

Den 10. maj 2019 udgav Tones and I hendes anden single, “Dance Monkey”. Hun huskede, at nummeret var “Skrevet alene i et mørkt skab på ikke meget mere end 30 minutter.” Craig Mathieson fra The Age følte: “Den er stor pop – iørefaldende, men alligevel velkendt, lidt latterlig, men alligevel virkelig påvirkende.” Den nåede nummer et på de officielle hitlister i over 30 lande, herunder Australien, Østrig, Belgien, Canada, Kina, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Israel, Italien, Japan, Malaysia, Holland, New Zealand, Norge , Portugal, Sydafrika, Sverige, Schweiz og Storbritannien.

Dance Monkey”s musikvideo blev instrueret af Liam Kelly og Nick Kozakis. I Australien slog hun i november samme år rekorden for flest uger på toppen af ​​ARIA Singles Chart af enhver kunstner med 16 uger. Dette blev tidligere afholdt. af Ed Sheerans “Shape of You” (15 uger i 2017). I midten af ​​januar 2020 havde “Dance Monkey” tilbragt 24 uger på førstepladsen. Det var den første australske sang, der nåede nummer et på Spotifys globale daglige top 200-streamingliste. Den 8. februar 2020 svarede det til Post Malones “Rockstar” for de fleste dage på førstepladsen på samme hitliste. Fra den 18. februar 2020 vendte “Dance Monkey” tilbage til Spotifys førsteplads og havde brugt 118 dage på førstepladsen.

Pineapple Music Festival

I maj 2019 optrådte Tones på Big Pineapple Music Festival, ligesom hun åbnede Splendor in the Grass 2019 som vinderen af ​​Triple J Unearthed Splendor in the Grass-konkurrencen, hvor hun slog rekorden for det største publikum af et åbningssæt. I juli udgav hun en tredje single, “Never Seen the Rain”, og annoncerede udgivelsen af ​​hendes debut på seks numre, The Kids Are Coming (30. august 2019). I september 2019 optrådte Tones og jeg “Dance Monkey” og “The Kids Are Coming” ved AFL Grand Final 2019 med 100.000 mennesker til stede.

I januar 2020 blev tre af Tones and I’s numre opført på Triple J Hottest 100, 2019: “Dance Monkey” (nr. fire), “Never Seen the Rain” (nr. 15) og “Johnny Run Away” (nr. 26). Den 1. februar samme år startede hun sin Kids Are Coming World Tour med fem Laneway Festival-datoer i Australien og syv datoer i Nordamerika. I alt 52 datoer (inklusive yderligere otte i Nordamerika i april) skal fortsætte frem til juli.

Riff Magazines Rachel Goodman fangede hendes optræden i San Francisco, “[hun] bragte en håndgribelig energi til scenen, som koncertgængere entusiastisk gengældte … [og] talte om busking hver dag på gaderne i Byron Bay i Australien, og hvordan hun lærte at kommunikere med publikum – og hurtigt fange folks opmærksomhed.”

læs mere her 

Tones and I – Wikipedia

besøg hovedsiden 

 

ti
tones and I