Instrumenterne 


Instrumenterne -Trommesæt 

Opbygning af trommesættet

Et trommesæt består normalt af stortromme, lilletromme, hi- hat, gulvtom, side tom og bækkener. Nedenfor ses et billede af et standard- trommesæt:

Instrumenterne - trommesæt
Instrumenterne – trommesæt

En stortromme er en tromme, der er placeret på gulvet, og som er forbundet til en pedal. Lyden fra stortrommen aktiveres ved at træde pedalen ned. Hvis man er højrefodet, bruger man sin højre fod.

Lilletrommen er den mindste tromme i trommesættet, som er placeret på et stativ. Når den rammes med en trommestik, producerer den en skarp staccato- agtig lyd. Man spiller normalt på lilletrommen med sin venstre hånd, hvis man er højrehåndet. 

Et hi hat består af to bækkener og en pedal, der alle er monteret på et metalstativ. Hvis man er højrefodet, bruger man sin venstre fod til at spille på hi- hat.

En gulvtom står normalt på gulvet på tre ben til højre for stortrommen.

En side tom er en tromme, der er placeret på et stativ oven på stortrommen. Mange moderne trommesæt har både et en venstre- og en højre side tom.

De fleste trommesæt har bækkener. Det kan være et ”Ridebækken,” der er placeret lavt ved siden af stortrommen, og som normalt har en bred diameter og giver en længere lyd. Det kan også være et Crash- eller Splash- bækken, der er placeret på den anden side af stortrommen, og som normalt har en smal diameter og en meget kort distinkt lyd.

Besøg hjemmesidens kurser om at spille trommer: 

https://musikonline.dk/videoer/

 


Instrumenterne – Klaver 

Typer af klaverer

Et flygel er opbygget i form af en retvinklet trekant og er et tangentinstrument med vandret placeret strenge, der anslås af filtklædte hamre.

lær nemt at spille på klaver her 

Instrumenterne - flygel
Instrumenterne – flygel

 

Et opretstående klaver er et stort tangentinstrument med strenge, der anslås af filtklædte hamre strengene, den kan placeres lodret. 

 

Instrumenter - opretstående klaver
Instrumenter – opretstående klaver

Det digitale piano efterligner et akustisk klaver. Dvs. at klaverlydene er i fokus og tangenterne er vægtede, så de føles som tangenterne på et akustisk klaver.

 

Instrumenterne - digitalt piano
Instrumenterne – digitalt piano

Et Stage piano kan have vægtede eller ikke-vægtede tangenter og ofte gode klaverlyde. Det har normalt flere forskellige lyde end et digitalpiano, og det er designet til at stå på et normalt keyboardstativ.

 

Instrumenterne - keyboard
Instrumenterne – stagepiano

På et keyboard vil tangenterne næsten aldrig være vægtede. De har en funktion, der hedder ”synth action,” hvor tangenterne meget let trykkes ned. Til gengæld føles det ikke så naturligt at spille klaver på. I et keyboard er der rigtig mange forskellige lyde, som ofte tæller både klaver, synthesizere, guitar, lydeffekter og trommelyde. Mange har også indbyggede rytmebokse, som man kan spille sammen med.

 

Instrumenterne - MIDI keyboard
Instrumenterne – keyboard

Midi- keyboards er keyboards, der ikke har nogle lyde indbygget. De sender MIDI-signaler, som man kan styre med en synthesizer, computer eller anden lydgenerator.

Instrumenterne - MIDI keyboard
Instrumenterne – MIDI keyboard

 

Besøg hjemmesidens kurser om at spille på klaver: 

https://musikonline.dk/videoer/


Instrumenterne – Guitar 

Typer af guitarer

Guitaren er et strengeinstrument med et gribebræt og seks eller tolv strenge. Strengene kan slås an med fingrene eller med et plekter.

På den akustiske guitar skabes lyden gennem resonanskammeret, når strengene slås an.

Instrumenterne - akustisk guitar
Instrumenterne – akustisk guitar

 

El- guitaren giver lyd, når den sluttes til en forstærker, som kan være en mindre højtaler.  

Instrumenterne - el guitar
Instrumenterne – el guitar

 

Besøg hjemmesidens kurser om at spille på guitar:

https://musikonline.dk/videoer/


Instrumenterne – Historien om instrumenterne 

Siden de første dyrehudstrommer og bambusfløjter har menneskeheden altid ønsket en måde at skabe noget, der ligner det, der i dag kaldes musik. Uanset om det var til kommunikation, intimidering eller efterligning af dyrekald, har musik været en del af menneskeheden i tusinder af år.

Det er klart, at de første instrumenter, der var tilgængelige for mennesker, var deres egne kroppe, uanset om det var slagtøj fra klap eller vokal fra deres stemmer. Med tiden kan forskellige værktøjer skabt af mennesker gennem historien til at skabe musik groft kategoriseres i fem hovedklasser: percussion, træblæser, messing, keyboard og stryger.

Selvfølgelig har disse klasser deres vanskeligheder, da nogle instrumenter slører linjerne. En amerikansk banjo kan for eksempel både bruges som strengeinstrument og som slagtøj. Andre, såsom syntetiske lyde produceret på en computer, passer ikke rigtig ind i nogen eksisterende kategori. For langt de fleste instrumenter fungerer dette system dog relativt godt.

Læs mere på følgende link: 

https://da.wikipedia.org/wiki/Musikinstrument