Opbygning af trommesættet

Et trommesæt består normalt af stortromme, lilletromme, hi- hat, gulvtom, side tom og bækkener. Nedenfor ses et billede af et standard- trommesæt:

En stortromme er en tromme, der er placeret på gulvet, og som er forbundet til en pedal. Lyden fra stortrommen aktiveres ved at træde pedalen ned. Hvis man er højrefodet, bruger man sin højre fod.

Lilletrommen er den mindste tromme i trommesættet, som er placeret på et stativ. Når den rammes med en trommestik, producerer den en skarp staccato- agtig lyd. Man spiller normalt på lilletrommen med sin venstre hånd, hvis man er højrehåndet. 

Et hi hat består af to bækkener og en pedal, der alle er monteret på et metalstativ. Hvis man er højrefodet, bruger man sin venstre fod til at spille på hi- hat.

En gulvtom står normalt på gulvet på tre ben til højre for stortrommen.

En side tom er en tromme, der er placeret på et stativ oven på stortrommen. Mange moderne trommesæt har både et en venstre- og en højre side tom.

De fleste trommesæt har bækkener. Det kan være et ”Ridebækken,” der er placeret lavt ved siden af stortrommen, og som normalt har en bred diameter og giver en længere lyd. Det kan også være et Crash- eller Splash- bækken, der er placeret på den anden side af stortrommen, og som normalt har en smal diameter og en meget kort distinkt lyd.

 

Typer af klaverer

Et flygel er opbygget i form af en retvinklet trekant og er et tangentinstrument med vandret placeret strenge, der anslås af filtklædte hamre.

 

Et opretstående klaver er et stort tangentinstrument med strenge, der anslås af filtklædte hamre strengene, den kan placeres lodret. 

 

Det digitale piano efterligner et akustisk klaver. Dvs. at klaverlydene er i fokus og tangenterne er vægtede, så de føles som tangenterne på et akustisk klaver.

 

Et Stage piano kan have vægtede eller ikke-vægtede tangenter og ofte gode klaverlyde. Det har normalt flere forskellige lyde end et digitalpiano, og det er designet til at stå på et normalt keyboardstativ.

 

På et keyboard vil tangenterne næsten aldrig være vægtede. De har en funktion, der hedder ”synth action,” hvor tangenterne meget let trykkes ned. Til gengæld føles det ikke så naturligt at spille klaver på. I et keyboard er der rigtig mange forskellige lyde, som ofte tæller både klaver, synthesizere, guitar, lydeffekter og trommelyde. Mange har også indbyggede rytmebokse, som man kan spille sammen med.

 

Midi- keyboards er keyboards, der ikke har nogle lyde indbygget. De sender MIDI-signaler, som man kan styre med en synthesizer, computer eller anden lydgenerator.

 

Typer af guitarer

Guitaren er et strengeinstrument med et gribebræt og seks eller tolv strenge. Strengene kan slås an med fingrene eller med et plekter.

På den akustiske guitar skabes lyden gennem resonanskammeret, når strengene slås an.

 

El- guitaren giver lyd, når den sluttes til en forstærker, som kan være en mindre højtaler.