Moonlight Serenade baggrund

Moonlight Serenade ”er en af ​​de mest populære sange i swing-æraen. Den indfanger komponisten Glenn Millers stil, fordi den gør brug af Schillinger-systemet. Dette er en metode til musikalsk komposition baseret på matematiske processer udviklet af musikteoretikeren Joseph Schillinger, en vigtig figur, der i høj grad har påvirket “Glenn Miller-lyden.”

Selvom den først blev indspillet i 1939, udsprang  “Moonlight Serenade” angiveligt sig fra en sang fra 1935 med titlen “Now I Lay Me Down to Sleep”, der var skrevet af Miller med tekster af Eddie Heyman.

Denne version blev aldrig indspillet, men sangen blev tilpasset til et instrumentelt stykke, som Miller begyndte at udføre som sin signatur melodi allerede i 1938 og blev udgivet som “Moonlight Serenade” på RCA Bluebird i 1939.

“Moonlight Serenade” blev indspillet og udført af mange i Millers svingtid, herunder Benny Goodman og Gene Krupa.

Det forblev en populær sang blandt fremtidige generationer af jazz- musikere og blev dækket af sådanne kunstnere som Charlie Haden, Chet Baker og Henri Mancini.

Efter succesen med 1939-udgivelsen af ​​”Moonlight Serenade” skrev Mitchell Parish tekster til sangen. Selvom populariteten af ​​instrumentalnummeret overstiger den vokale version i dag, er Frank Sinatra blandt de største navne, der har indspillet sangen flere gange, begyndende i 1965, da den blev vist på hans Moonlight Sinatra-album.


Du kan læse mere om nummeret her 

Moonlight Serenade
Moonlight Serenade

Glen Miller


Find andre klavervideoer